ربا و بهره های کلان بانکی زندگی مردم را به طور خطرناکی نشانه رفته است
به گزارش یزدرسا، حجت الاسلام حسین امیری استاد حوزه علمیه ابرکوه پیرامون حوزه اقتصادی اسلام که یکی از مصادیق بارز آن بانکداری اسلامی است، در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، اظهار کرد: از آنجا که پروردگار تاج کرامت را بر سر انسان گذاشته و او را بر تمام موجودات برتری داده است، حکمت الهی اقتضاء می کند که در تمام شئونات زندگی انسان هر آنچه لازمه حیات طیبه است با ارسال رسل در اختیار انسان قرار داده شود.
حجت الاسلام امیری افزود: فرهنگ در جوامع بشری از یک نظر به دو قسم فرهنگ الهی و فرهنگ جاهلی تقسیم می شود و اساس فرهنگ جاهلی در مسأله اقتصاد و معیشت، بر مدار ربا و دامن فروشی و فرهنگ اسلامی بر مدار تولید روزافزون وصرفه جویی در مصرف بنا شده است. از طرف دیگر تولید روز افزون امکان پذیر نیست مگر زمانی که سرمایه در گردش، در امر تولید به کار گرفته شود.
اقتصاد لیبرالیسم و سرمایه داری، کرامت انسانی را از بین می برد
وی عنوان کرد: اندک مطالعه درحوزه اقتصادی جاهلیت قبل از اسلام و جاهلیت مدرن عصر حاضر این واقعیت را نشان می دهد، که عدم رعایت آموزه های اقتصادی اسلام چگونه کرامت، عزت و شرافت انسانی را نابود می کند. لذا اقتصاد لیبرالیسم و سرمایه داری هرگز نتوانسته و نمی تواند کرامت انسانی را حفظ کند، چراکه تنها مرجعی که میتواند برنامه ای هماهنگ با کرامت انسانی داشته باشد، خالق انسان و جهان است.
استاد حوزه علمیه ابرکوه بیان کرد: یعنی شاخصه اصلی حکومت هایی که بر اصول اقتصاد اسلامی بنا نشده اند، بر محور ربا است که فقر و فساد را در جامعه گسترش می دهد و مردم آن جامعه برای تأمین معاش خود دچار فسادهای اخلاقی می شوند.
امیری با اشاره به آیات قرآن کریم تصریح کرد: یکی از محرمات عظیمه الهی مساله ربا است که همچون بلای خانمان سوز، جامعه بشری را به نابودی کشانده است و باعث دو قطبی شدن جامعه به دو دسته سرمایه داران بی درد و فقرای دردمند شده است.
بانکداری امروزی اسمأ اسلامی و در عمل کاملا غیراسلامی است
وی گفت: اگر نیم نگاهی به وضعیت اسفبار اقتصادی جامعه خودمان بیندازیم این حقیقت را در می یابیم که بانکداری امروز که اسمأ اسلامی و در عمل کاملا غیراسلامی است، چه آثار و تبعاتی در پی داشته است. بهره های کلان بانکی که معیشت جامعه را به طرز هولناکی نشانه رفته و امرار معاش افراد را با خطرات عظیمی مواجه کرده است، نتیجه عدم بکارگیری اقتصاد اسلامی است.
کارشناس مسائل دینی خاطر نشان کرد: برای اینکه متوجه شویم چگونه سرمایه در گردش برای تولید و بالابردن بهره وری جمعی نه فردی به جامعه عزت می بخشد باید نگاهی به روش اقتصادی حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها داشته باشیم. ایشان راه صحیح اقتصاد اسلامی را به ما آموخت.
وی ادامه داد: لذا با آن سرمایه عظیمی که داشت و می توانست از طریق ربا روز به روز بر سرمایه خود بیفزاید، چنین نکرد، بلکه با علم به خطرات احتمالی اعم از سرقت و غارت، تجارتی بر پایه اسلام و مبانی اسلامی راه اندازی کرد که افراد زیادی از این راه معاش خود را تأمین می کردند. در نتیجه هم چرخه تولید جامعه حفظ می شد و هم فقر و نداری از جامعه دور می شد.
هر چه بیشتر در مرداب ربا دست و پا بزنیم بیشتر فرو می رویم
امیری اذعان کرد: برای بهبود اوضاع چاره ای جز بازگشت به راه صحیح اقتصاد اسلامی یعنی ترک ربا نداریم و تا روحیه تعاون و همکاری صحیح اقتصادی اسلامی یعنی ایجاد بانک های قرض الحسنه، در جامعه ایجاد نشود، به تعبیر امام صادق (ع) روز به روز در این مرداب فرو میرویم و هر چه بیشتر دست و پا بزنیم بیشتر فرو می رویم.
وی در پایان گفت: بنابر نظر مراجع قدم اول در رسیدن به این مهم، تحریم بانک های ربوی از طرف مردم است و لاغیر.
انتهای پیام/ ف