ID : 5936550
دیدگاه امام روح الله و مقام معظم رهبری در مورد وظایف حاکمیت اسلامی؛

رساندن انسانها به بهشت؛ وظیفه حاکم اسلامی


حکومت اسلامی وظیفه دارد که به تبعیت از انبیاء الهی، همه را به سمت سعادت و بهشت دعوت کند، آنهایی که خود دنبال حقیقتند اطاعت می کنند ولی در برابر آنهایی که کورند و نمی فهمند باید زور به کار برد.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا، در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ ملت قهرمان ایران برای حاکم شدن ارزش های اسلامی در کشورشان به رهبری حضرت امام خمینی(ره) علیه حکومت طاغوتی رژیم پهلوی قیام کردند، در این راه ها فرزندانشان، جان ها و مال شان را قربانی کردند و همه اینها برای فقط و فقط برای حاکمیت اسلام و رسیدن به قرب الهی و سعادت اخروی بود و مردم ایران در سال ۵۸ با رای ۹۸ درصدی به جمهوری اسلامی تبعیت خود را از اسلام و اجرای قوانین اسلامی در کشور اعلام کردند.

 

و از اینجا بود که کار حاکم و مسئولان نظام اسلامی برای اجرای قوانین دین مبین اسلام ناب محمدی و بستر سازی و هدایت مردم و نسل ها به سوی کمال و قرب الهی شروع شد.

وظیفه رساندن مردم به بهشت از منظر امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خامنه ای و دیگر عالمان و بزرگان کشور از وظایف اصلی حاکم اسلامی است و بر مبنای همین اصل امام روح الله فرمودند:«سیاست ما عین دیانت ماست» و بی توجهی مسئولان به دین مردم همان خواستگاه اسلام آمریکایی است که امام خمینی(ره) به شدت با آن مخالف بودند و همین اسلام آمریکایی دلیل قیام مردم ایران به رهبری پیر جماران در ۲۲ بهمن سال ۵۷ بود.

 

حال بعد از گذشت چند دهه از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران که موجب بهت و حیرت ابر قدرت های شرق و غرب شد، رئیس جمهور محترم کشورمان صبحت هایی ایراد می کنند که جای بسی تامل دارد …

 

گفتنی است رئیس جمهور در جمع کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دولت دینی خوب است اما دین دولتی را نمی دانم، گفت: برخی دچار توهم هستند و مدام غصه دین و آخرت مردم را می خورند.

 

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه ۳ خرداد ۹۳ در همایش بیمه سلامت همگانی با تاکید بر این که نباید مردم را بیهوده و بدون جهت نگران کرد و باید بگذاریم مردم راحت باشند، گفت: اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد.پیامبر (ص) شلاق در دست نداشت، پیامبر (ص) بشیر و نذیر بود و ما نیز باید بشیر و نزیر باشیم.

همه باید کاری کنیم که آرامش در جامعه حاکم باشد.

این در حالی است که  آخرین سخنرانی امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو که هشتم بهمن ۱۳۵۷ ایراد کردند نشان می دهد تناقض آشکاری میان اظهارات اخیر رئیس جمهور محترم با سیره پیامبر اکرم (ص) و شیوه مدنظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران وجود دارد؛ در کلام امام خمینی(ره) آمده است که :

 

« حکومت اسلامی وظیفه دارد که به تبعیت از انبیاء الهی، همه را به سمت سعادت و بهشت دعوت کند، آنهایی که خود دنبال حقیقتند اطاعت می کنند ولی در برابر آنهایی که کورند و نمی فهمند باید زور به کار برد.این همان چیزی است که پیغمبر اکرم فرمود که با زنجیر ما اینها را داریم می ‏کشیم طرف بهشت، طرف سعادت. ما باید این گردن کلفت ها را با زنجیر بکشیم طرف سعادت »

 

مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای نیز در ۲۳ اردیبهشت سال جاری به مناسبت سالروز ولادت امیرالمؤمنین علیه‌السلام در دیدار با مردم استان ایلام، "رساندن انسانها به بهشت را؛ وظیفه حاکم اسلامی" دانستند و فرمودند :

« هدفى که امیرالمؤمنین نسبت به مردم، در دوران حکومت داشته است نکته‌ى بسیار مهمّ و اساسى است. بنده میخواهم اندکى روى این نکته تکیه کنم. امیرالمؤمنین فرمود: اگر از من اطاعت کنید، من شما را به بهشت می رسانم. عبارت امیرالمؤمنین در خطبه‌ى نهج‌البلاغه این است؛ می فرماید:

فَاِن اَطَعتُمونى فَاِنّى حامِلُکُم اِن شاءَ اللَّهُ عَلى‌ سَبیلِ الجَنَّة؛ فرمود اگر آنچه من می گویم، گوش کنید و عمل کنید، من شما را به بهشت خواهم رساند، ان‌شاءاللَّه؛ وَ اِن کانَ ذا مَشَقَّةٍ شَدیدَةٍ وَ مَذاقَةٍ مَریرة؛ (۱) اگرچه این کار، بسیار دشوار است، بسیار سخت است، تلخ است.

این حرکت، حرکت کوچکى نیست، حرکت آسانى نیست؛ این هدف امیرالمؤمنین [است‌]. رساندن انسانها به بهشت، هم در زمینه‌ى فکرى مردم، [هم] در زمینه‌ى روحى و قلبى مردم، [هم‌] در حیات اجتماعى مردم، نقش مى‌آفریند.

من از این جهت روى این تکیه می کنم که گاهى شنیده می شود کسانى در گوشه‌وکنار وقتى صحبت از هدایت و راهنمایى و بیان حقایق دینى و مانند اینها می شود، می گویند آقا، مگر ما موظّفیم مردم را به بهشت برسانیم؟ خب بله؛ بله، همین است. فرق حاکم اسلامى با حکّام دیگر در همین است: حاکم اسلامى میخواهد کارى کند که مردم به بهشت برسند؛ به سعادت حقیقى و اُخروى و عقبائى برسند؛ [لذا] راه‌ها را باید هموار کند.

اینجا بحثِ زور و فشار و تحمیل نیست؛ بحثِ کمک کردن است.

فطرت انسانها متمایل به سعادت است، ما باید راه را باز کنیم؛ ما باید کار را تسهیل کنیم براى مردم تا بتوانند خودشان را به بهشت برسانند؛ این وظیفه‌ى ما است، این کارى است که امیرالمؤمنین بار آن را بر دوش خود گرفته است و احساس وظیفه می کند که مردم را به بهشت برساند

این اظهارات رئیس جمهور موجب واکنش بسیاری از علما و بزرگان کشور و همچنین استان یزد از جمله « حجت الاسلام سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران، حجت الاسلام سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و همچنین حجت الاسلام مدرسی در یزد» شد.

 

لذا جای بسی سوال دارد که رئیس جمهور چه کسانی را متوهم و چه چیزهایی را وهم پنداشتند و آیا فراموش کردند رئیس جمهور کدام کشور و ملت با کدام دین و مسلک هستند؟ و آیا در سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی طرح چنین مواردی جای تجدید نظر ندارد؟

 

واضح است انبیاء الهی از جمله پیامبر اسلام (ص) برای دعوت همه مردم به بهشت و سعادت آمده اند و اینکه ـ به قول آقای روحانی ـ مردم خود راه بهشت را تشخیص می دهند! غلط است و ثانیا در برابر آنهایی که لجاجت می کنند باید زور به کار برد و اگر اینگونه نبود فلسفه تمام احکام تعزیرات در اسلام زیر سوال می رفت.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.