رشد يمن سعوديها را به افول نزديكتر ميكند
به گزارش یزدرسا ،مصيب نعيمي درخصوص آخرين تحولات يمن اظهارداشت: تحولات يمن به رغم برخي دخالت ها در روند مثبتي در حركت است چرا كه تقريبا بخش اعظم جناح هاي يمني اين باور را دارند كه با ايجاد يك تفاهم و همبستگي ايده ها و آرمان هايشان همچون بحث تشكيل حكومت وحدت ملي، حضور همه طيف ها در اين دولت، ساختار جديد و قانون اساسي جديد و تاكيد بر ايجاد نظام پارلماني و انتخاباتي و در نهايت سپردن شرايط و وضعيت به رفراندوم عمومي را محقق كنند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر بخش اعظم گروه هاي يمني با حمايت انصارالله در حال شكل گيري هستند كه در اين ميان قطعا آنهايي كه از عدم دخالت در يمن منافع خودشان را در خطر مي بينند يا يمن را حيات خلوت خودشان مي ديدند، بديهي است كه تلاش كنند كه اين وضعيت جديد شكل نگيرد يا بالاخره نوعي دخالت هايي را انجام دهند تا مردم را مايوس كنند نظير همان اتفاق هايي كه ما در رابطه با عراق شاهد بوديم.
اين كارشناس مسائل خاورميانه افزود: چنانچه پس از انجام انتخابات و قانون اساسي جديد در عراق برخي آن را به زيان منافع خودشان مي دانستند مخصوصا كشورهاي عربي به ويژه عربستان و شايد اين ترس را داشتند كه هر كشور عربي كه به سمت دموكراسي و مردمسالاري پيش برود مي تواند در رابطه با رژيم هاي خود آنان يك سوال بزرگي ايجاد كند و آن سوال موجب شود كه مردم هم خواستار يك نظام مردمي بر اساس عرف جاري دنيا تشكيل دهند. از اين رو شاهد دخالت هايي در جهت به هم ريختن وضعيت عراق بوديم كه همين اتفاق در حال حاضر در رابطه با يمن هم مشاهده مي شود.
نعيمي عنوان كرد: اگر چه فكر مي كنم وضعيت يمن متفاوت است چرا كه اين كشور به رغم همه توطئه ها از يك شناخت و اراده قوي تري برخوردار است زيرا جامعه يمن با توجه به تجربه هاي تلخ دوران گذشته و محروميت هايي كه به علت حكومت هاي استبدادي وابسته به سياست هاي خارجي داشته اند، باورشان بر اين است كه بايد يك دولت يا حكومت آينده از شاكله خود مردم باشد و اين امر خودش حضور ميليوني مردم و نفوذ و در اختيار گرفتن مراكز اصلي را آسان كرده است.
وي بيان داشت: حمايت همه جانبه مردم چه در پايتخت و چه در استان هاي اصلي سبب شده است كه عمده كساني كه در دوره گذشته خارج از صحنه بودند در كنار اين تفكر و ايده قرار بگيرند و ترفند هاي تبليغاتي و حتي سياسي از جمله بيرون بردن برخي سفارتخانه ها و جنگ تبليغاتي راه انداختن عليه اين حركت مردمي تاثيري در حضور مردمي و حمايت آن ها از دولت وحدت ملي نشده است از اين رو در يمن چند نقطه مثبت است كه يكي از آنها اين است كه در يمن كار به جنگ داخلي كشيده نخواهد شد.
اين كارشناس مسائل بين الملل اظهار كرد: عدم جنگ داخلي به دليل آن است كه جامعه يمن يك جامعه سنتي است، مردم يمن هميشه مسلح بوده اند اما هرگز از اين اسلحه در جنگ هاي طائفه اي استفاده نكرده اند و عمدتا هم در هر تاريخي اگر قرار بوده از خارج از كشور امري بر يمن ديكته شود، با مخالفت جدي از سوي مردم مواجه شده و اين مخالفت حكومت ها را به رغم حمايت هاي همه جانبه از خارج از يمن ناكام گذاشته است.
نعيمي ادامه داد: خود اين تجربه و تجربه كشورهاي اطراف و كشورهايي كه به نوعي بعد از حركت و قيام مردم با دخالت بيگانگان به نوعي به ناكامي رسيدند؛ نشان مي دهد كه يمن شرايطش متفاوت است و دارد مسير مردمي شدن را دنبال مي كند و موفقيتش هم حتمي است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا فكر مي كنيد عربستان براي آشفته كردن فضاي داخلي يمن گروه هاي مختلف را براي جنگ داخلي و كودتا تحريك كند يا خير گفت: اولا يمن كشور كودتايي نيست و تاريخ يمن هم اينگونه نشان نداده است كه يك نفر بر اثر قدرت و كودتا وضعيت را در دست بگيرد كه در يمن چنين چيزي پيش نخواهد آمد چون مردم چنين چيزي را نمي پذيرند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه عنوان كرد: از سوي ديگر عربستان هم طبعا نگران است كه يمن يك كشور كاملا مستقل و با ساختار مردمي ايجاد شود چون كليه كشورهايي كه حاكميت شان وراثتي يا سنتي و تك حاكميتي و خانوادگي است از ايجاد دولت هاي منتخب در حومه و اطراف خود نگران هستند چون بالاخره اگر روزي يمن به يك دموكراسي همه جانبه برسد و يك ساختار جديد ايجاد كند در كشورهاي ديگر منطقه همچون عربستان تاثيرگذار خواهد بود. چون بالاخره جامعه آنها مي پذيرند كه چرا ما بايد از روش هاي قرون وسطايي براي حاكميت استفاده كنيم و تنها نگراني شان اين است.
نعيمي تصريح كرد: وجود يك همچنين كشوري در كنار عربستان با توجه به موقعيت ژئوپولوتيكي و استراتژيكي يمن چه در تنگه باب المندب و چه در كنار درياي سرخ و حتي در شاخ آفريقا جايگاه و موقعيت اين كشور را در بعد بين المللي و اثرگذاري بالا مي برد بنابراين عربستان احساس مي كند با رشدكردن يمن وجهه خودش در بين كشورها تضعيف مي شود.
وي افزود: چون معمولا عربستان از پول و سرمايه اي كه داشته سعي كرده است كه با خريد حكام يا ايجاد فشار و كشاندن گروه هاي معاند و معارض به سمت خودش موقعيت كشورها را به خطر بياندازد كه در يمن اين اتفاق نيفتاده و نخواهد افتاد.
اين كارشناس مسائل بين الملل ادامه داد: بر همين اساس يمني ها مي توانند كشور موفقي براي كشورهاي منطقه باشند چون اين كشور با توجه به ميزان توطئه هاي امريكايي كه بر خلاف مردم يمن داشته اند، خوب پيش رفته است و علاوه بر اينكه نتوانسته است اين حركت را متوقف كنند بلكه از مسير هم منحرف نشده اند كه فكر مي كنم اين دو نكته خيلي مهم است و به گمانم به زودي شاهد يك الگوي جديد در كشورهاي عربي باشيم الگويي كه هم وحدت ملي، هم منافع ملي و هم استقلال فكري كه خودش مي تواند براي كشورهاي ديگر پيشرو باشد، را در پي دارد.
منبع : جوان آنلاين
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر مداخله ایران در یمن فرافکنی است
- رئیس جمهور یمن استعفایش را پس گرفت
- حوثیها موجب تقویت دولت شدند؛ نه تضعیف آن/پیروزی حوثیها در یمن نفوذ ایران را در منطقه گسترش داد
- انتقال عبدربه به عدن چه چشماندازي از يمن ترسيم ميکند؟
- القاعده و داعش در حال آماده شدن برای نبردی سنگین با انصار الله یمن
- انصارالله گامهای مهمی در ثبات و امنیت یمن بر میدارد
- رادیو فردا نگران روابط تهران - ریاض شد
- خطرات بازی عدن علیه صنعا
- بیمارِ سعودی؛ شاهی که «شاه» نیست!
- هواپیمای ایران راهی یمن شد
- دیپلمات ایرانی ربوده شده در یمن به وطن بازگشت/علوی: به هیچ شرط تروریستها پاسخ مثبت ندادیم