ID : 16698068
خطیب یزدی:

رمز ماندگاری حسن دانش و سردار همدانی/4پیام اربعین «حسن دانش»/ گلایه از صدا و سیمای یزد


حجت الاسلام و المسلمین فرشاد یزدی با اشاره به این جمله ماندگار مرحوم آیت الله بهجت(ره) که ما آمده ایم با زندگی کردن قیمت پیدا کنیم، نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم گفت: این جمله را باید با آب طلا نوشت و در مراکز دینی، حوزوی و دانشگاهی نصب کرد.

به گزارش یزد رسا به نقل از حوزه علمیه یزد، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی فرشاد یزدی شب گدشته در دومین مراسم اربعین مهاجرالی الله حسن دانش طلبه و قاری بین المللی جهان اسلام که در مسجد امامزاده جعفر یزد برگزار شد، با اشاره به آیه 57 سوره العنکلوت«كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَیْنَا تُرْجَعُونَ» اظهار داشت: مرگ تنها واقعیتِ گریز ناپذیری است که هر مۆمن و کافری، یا هر معتقد و منکر معادی مجبور است به آن اذعان داشته باشد، چرا که فنای دنیا و اهل دنیا را با چشم می‌بیند و مرگ انسان‌ها را مکرر تجربه می‌کند و می‌داند که مرگ برای هر موجود زنده‌ای مقرر شده و روزی که زیاد هم دیر نیست، نوبت خودش است.
 
 
4 پیام مراسم اربعین حسن دانش از دیدگاه امام سجاد(ع)
استاد حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به حدیثی از امام زین العابدین(علیه السّلام) که از محدث قمی نقل شده است، گفت: این حدیث که امام سجاد(علیه السّلام) هر جمعه در مسجد پیامبر (صلّی الله علیه و آله وسلّم) مردم را با این کلمات موعظه می کرد باید توسط واعظین در مراسمات سالگرد و مراسمات اینچنینی بیان شود زیرا هدف اصلی از مراسمات ختم و اربعین حسن دانش در این حدیث آورده شده است.
 
وی ادامه داد: در این حدیث آمده است: «ويحك ابن آدم الغافل! وليس بمغفول عنه! ابن آدم إن أجلك أسرع شئ إليك ، قد أقبل نحوك حثيثا يطلبك ، ويوشك أن يدركك ، وكأن قد أوفيت أجلك ، وقبض الملك روحك ، وصرت إلى منزل وحيدا فرد إليك فيه روحك ، واقتحم عليك فيه ملكاك : منكر ونكير لمساءلتك وشديد امتحانك ، ألا وإن أول ما يسألانك عن ربك الذي كنت تعبده ، وعن نبيك الذي ارسل إليك ، وعن دينك الذي كنت تدين به ، وعن كتابك الذي كنت تتلوه ، وعن إمامك الذى كنت تتولاه ، تم عن عمرك فيما أفنيته؟ ومالك من أين اكتسبته وفيما أتلفته؟ فخذ حذرك وانظر لنفسك ، وأعد للجواب قبل الامتحان والمسألة والاختبار ، فإن تك مؤمنا تقيا ، عارفا بدينك ، متبعا للصادقين ، مواليا لاولياء الله لقاك الله حجتك ، وأنطق لسانك بالصواب فأحسنت الجواب ، فبشرت بالجنة والرضوان من الله ، والخيرات الحسان ، واستقبلتك الملائكة بالروح والريحان ، وإن لم تكن كذلك تلجلج لسانك » یعنی افسوس تو ٬ ای فرزند آدم که غافلی ! اما از تو غافل نیستند ٬ مرگ سریعتر از هر چیز به سویت می آید و تو را می جوید و به زودی تو را در خواهد یافت٬ و آن هنگام اجلت فرارسیده و تنها به قبرت در آیی و فرشتگان سوال، برای پرسش و امتحانی سخت نزد تو می آیند. نخستین سوال از آفریدگاری است که او را پرستش می کردی. و از پیامبری که برای هدایت تو آمده بود و از دینی که بدان پایبند بودی و از کتابی که می خواندی و از امامی که پیرویش بودی و از دستوراتش اطاعت می نمودی. آنگاه از عمرت می پرسند که در چه راه مصرف کردی و از مال و ثروتت می پرسند که از کجا آوردی و در چه راه خرج کردی.
 
حجت الاسلام و المسلمین فرشاد یزدی در ادامه در تشریح این حدیث عنوان کرد: در این حدیث امام سجاد(علیه السّلام) هر جمعه در مسجد پیامبر (ص) مردم را به چهار چیز نصیحت می کرد یکی اینکه انسان باید مرگ را باور کند زیرا درست است که همه ما مرگ را قبول داریم اما هیچ یک از ما نسبت به این واقعه باور قلبی نداریم، نکته دوم این حدیث این است که خداوند برای حسابرسی به اعمالمان ما را زنده می کند و نکته سوم اینکه ما انسان ها را برای پاسخ گویی به اعمالمان به دادگاه می برند و آنجا نه پول و نه شهرت و مسئولیت هم به دردمان نمی خورد و نکته آخر اینکه از همه افراد در خصوص اعمالشان سوال خواهد شد.
 
وی افزود: می توان گفت که پیام اربعین مهاجر الی الله حسن دانش و هر کس که از دنیا می رود برای کسانیکه در مرسماتش شرکت می کنند این چهار نصیحت حدیث امام سجاد(علیه السّلام) است.
 
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که در چنین مجالسی عالی‌ترین سخن و مهم‌ترین بیان همین مواضع اسلام در باب آخرت است، گفت: ذات انسان در زندگی دنیا این است که هرچقدر هم توانگر شود در این مرحله از زندگی مسکین و ناچار است زیرا حضرت سلیمان که در ملک فرمانروایی خود به عنوان غنی‌تر ین انسان در تاریخ بشریت معرفی شده است، زمانیکه مرگ به سراغش آمد  حتی اجازه نشستن پیدا نکرد و تنها کسی که عزرائیل برای گرفتن جانش اجازه گرفت پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) بود و این کار دیگر اتفاق نخواهد افتاد.
 
 
طلاب همانند غسال زندگی کنند!
حجت الاسلام فرشاد یزدی با اشاره به اینکه باور به مرگ یکی مهم‌ترین مفاد اخلاقی یک انسان است، گفت: امام خمینی(ره) در درس اخلاق خود به طلاب می‌فرمود که همانند غسال زندگی کنید، از ایشان پرسیدند زندگی مانند غسال یعنی چی؟! فرموند یعنی آنکه مرگ را با معنای واقعی باور کنیم زیرا غسال ها به دلیل کارشان مرگ را با تمام وجود حس می کنند.
 
 
رمز ماندگاری حسن دانش و سردار همدانی
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این جمله ماندگار مرحوم آیت الله بهجت(ره) که ما آمده ایم با زندگی کردن قیمت پیدا کنیم، نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم گفت: این جمله را باید با آب طلا نوشت و در مراکز دینی، حوزوی و دانشگاهی نصب کرد زیرا امثال حسن دانش با تمسک به قرآن و اهل بیت به عنوان سبک زندگی و قانون اساسی این عالم و تبعیت عملی از ولایت فقیه قیمتی شدند.
 
وی اضافه کرد: انس عملی حسن دانش با قرآن و اهل بیت و اتصال به ولایت فقیه سبب شد که بعد از عروجش، مراسم تشییع جنازه اش، استان یزد را به دلیل حضور پرشور مردم همانند خاک سپاری سردار همدانی تکان دهد.
 
 
گلایه از صدا و سیمای یزد
وی در بخش پایانی صحبت های خود با ابراز گلایه از صدا و سیمای یزد گفت: من از صدا و سیمای یزد گلایه دارم زیرا وظیفه صدا و سیما است که قبل از اذان دل ها و حواس ها را به سوی معبود الهی سوق دهد اما برخلاف استان های دیگر که چند دقیقه قبل از اذان، اقدام به پخش قرآن می کنند، آخرین باری که شبکه یزد را دیدیم خیلی حرص کردم زیرا تا لحظه شروع اذان اقدام به پخش ورزش کردند و بلافاصله بعد از اذان هم به جای نمایش نماز جماعت دوباره ادامه مسابقه ورزشی را نشان دادند.
 
حجت الاسلام و المسلمین فرشاد یزدی در پایان از مسئولین خواست نسبت به جذب جوانان با توجه به سیره و زندگی اهل بیت و قرآن برنامه ریزی کنند.
 
انتهای پیام/



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.