روحانی باز هم وعده داد
به گزارش یزد رسا به نقل از عصرفرهنگ؛ رئیس جمهور صبح امروز در جمع مردم یاسوج گفت: خوشبینی به برجام به معنای خوشبینی به ابرقدرتها نیست. ما به برجام خوشبین و به آمریکا بدبین هستیم.
این سخنان روحانی از دو جهت قابل بررسی است. نخست آنکه با نزدیک تر شدن به زمان انتخابات و آشکارتر شدن بدعهدی طرف غربی روحانی اکنون خود را گرفتار وعده وعیدهای بی حساب می بیند. وعده هایی که اصرار داشت برجام فتح الفتوح است، با آمدنش تمام تحریم ها در همان روز نخست رفع شده و تمام مشکلات حتی آب خوردن مردم هم حل می شود. حال برای توجیه ناکامی دولت در تحقق وعده ها، روحانی به ناچار باید رفته رفته به شکست مذاکرات اذعان کند.
روحانی اکنون چاره ای ندارد که از تریبون های عمومی اعلام کند حتی «رئیس جمهور مودب و باهوش آمریکا» هم قابل اعتماد نیست و در نتیجه نمی توان چندان انتظاری از اجرای تعهداتش داشت.
ثانیاً؛ روحانی که بدون هیچ گونه برنامه ای و صرفاً با وعده و وعید پا به عرصه رقابت گذاشته بود، با پیروزی در انتخابات تنها برنامه خود را مذاکره و توافق با غرب قرار داد. خیل مدیران مسن میلیاردی و همچنین غارتگران بیت المالی که روحانی را احاطه کرده و هنوز خبر برداشت های غیرقانونی آن ها از بودجه عمومی تیتر یک رسانه ها است، برنامه ریزی و اجرای هر گونه طرحی را غیر ممکن خوانده و ناتوان از تکمیل پروژه ها، برنامه های در دست اقدام را مزخرف می خوانند.
حالا با گذشت سه سال از دوران روحانی، وی که دیگر فرصتی برای اقدام عملی و پر کردن کارنامه خود ندارد، علی رغم تمام کاستی های برجام ناچار است همچنان از آن تعریف و تمجید کند و خود را نسبت به نتایجش خوشبین نشان دهد. بی آنکه بگوید برجام بدون تعهد طرف غربی(همان ها که به آن ها بدبین است) چه ارزشی دارد.
البته این شناخت دیرهنگام روحانی از ابرقدرت ها به رایگان حاصل نشد. عدم توجهه به رهنمودهای رهبر انقلاب و خوشبینی بی قید و شرط به غرب به قیمت تعطیلی صنعت هسته ای، پایمال شدن خون شهیدان دانشمند این عرصه و پر شدن قلب خودباوری و تلاش ایرانیان با بتن تمام شد. نکته ای که برای هزارمین بار صحت دلسوزی منتقدان دلواپس و بی اساس بودن «دل آرامی» دیپلمات های خنده رو را مشخص کرد.
اذعان به شکست و اشتباه تنها سخن روحانی در جمع مردم یاسوج نبود. سفری که به منظور بررسی و حل مشکلات مردم استان کهگیلویه و بویر احمد انجام شده بود( مثل اکثر سفرهای روحانی) تبدیل به یک میتینگ انتخاباتی شد. روحانی که بعید است کسی وعده صد روزه او را فراموش کند، امروز باز هم وعده داد: امسال 750 بنگاه اقتصادی را تا پایان سال راهاندازی میکنیم.
دولت تدبیر هیچگاه در زمان حال فعالیت نداشته است. مسئولان این دولت تمام مشکلات را ناشی از پیشینیان دانسته و حل آن را به آینده موکول کرده اند! به هر حال روحانی یک بار دیگر امروز ترفندی که با آن موفق به پیروزی در انتخابات 92 شد را امتحان کرد. حال باید منتظر ماند و دید مردم مانند قبل به وعده ها اطمینان می کنند، یا روحانی تبدیل به نخستین رئیس جمهور چهار ساله تاریخ ایران می شود.
رسول محتشم
Related Assets:
- بلومبرگ: میزان محبوبیت روحانی بهشدت کاهش یافته
- چه کسانی روحانی را تند و عصبانی میخواهند؟!
- خوشبینیهای اولیه آقای روحانی رنگ باخته است/ ایران نباید قبل از حل موضوع بانکی امتیاز غنی سازی 20 درصد را میداد
- مشکل آب خوردن مردم یزد هم فراموش شد
- نسخه های الکترونیکی؛ قرعه ای که فقط به نام بیماران خاص یزد خورد
- عملکرد روحانی در حوزههای اجتماعی و فرهنگی از اقتصاد هم ناموفقتر است