ID : 3343413
واکنش سایت های فارسی زبان غرب به سخنان روحانی؛

روحانی به جنجال ها پاسخ نداد


رادیو فردا: «انتظار می‌رفت که آقای روحانی به جنجال‌ها واکنش نشان دهد؛ اما وی از اظهارنظر در این زمینه‌ها خودداری کرد.»

به گزارش یزد رسا، حجت الاسلام حسن روحانی، شب گذشته برای سومین مرتبه پس از انتخابات ریاست جمهوری، با مردم به گفت و گوی مستقیم نشست. بخش هایی از سخنان رئیس جمهور در سایت های فارسی زبان دولت های غربی، بازتاب یافت که نگاهی به آن خواهیم داشت:
 


سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) تیتر زد "روحانی: به وعده هایی که به مردم دادم وفادارم" و نوشت:


حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در یک برنامه زنده تلویزیونی حاضر شد و ضمن گفت‎و‌گوی مستقیم با شهروندان ایرانی به سئوالات مجریان پاسخ داد.

آقای روحانی در آغاز این برنامه گفت که اولویت دولت او در آغاز فعالیت، کنترل "تورم غیر قابل تحمل ۴۳ درصدی" بوده و از کنترل آن ابراز خرسندی کرد. رئیس جمهور ایران گفت که میزان تورم در پایان سال ۱۳۹۲ به زیر ۳۵درصد رسید.

این سومین گزارش تلویزیونی آقای روحانی به شهروندان ایرانی از زمان آغاز دوران ریاست جمهوری او در تابستان گذشته است.

او گفت که برنامه مسیر او از زمان ثبت نام در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری مسیر آشتی چه در داخل و در چه در خارج از ایران بوده است. آقای روحانی گفت که به وعده هایی که به مردم داده وفادار است: "من هیچ چیز یادم نرفته است و به شکر خدا حافظه‌ام خوب بوده و هنوز خوب است و به خوبی می‌دانم که چه قولی داده‌ام و چه باید بکنم" اما تاکید کرد که "عجله برخی ها کار ما را سخت می‌کند."

به نظر می رسد که اشاره تلویحی آقای روحانی، پاسخ به انتقادهایی است که به او درباره ادامه حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی می شود. آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی در پاسخ به درخواست آزادی آقایان موسوی و کروبی گفته بود که باید زمینه آزادی همه زندانیان وقایع مربوط به انتخابات سال ۱۳۸۸ فراهم شود.

'اگر بخواهند رای اکثریت را نادیده بگیرند، مردم باید به صحنه بیایند'

رئیس جمهور ایران گفت ممکن است عده ای روش و راه دولت را نپسندند اما از آنچه "اتهام ، دروغ، تخریب و هوچی بازی" علیه دولت خواند انتقاد کرد و گفت "اگر گروهی بخواهند رأی اکثریت را نادیده بگیرند و به آن لطمه بزند آنجا مردم باید به صحنه بیایند و دولت نیز در این مورد توضیح می‌دهد."

او گفت "در این مدت بسیاری از افراد از طریق پیامک و تلفن به من گفتند که به شایعه‌پراکنی‌ها پاسخ دهم ولی من می‌خواهم به آنها بگویم که هنوز وقت این کار نرسیده است."آقای روحانی گفت که عده معدودی از تحریم هایی که علیه ایران اعمال شد سود بردند. به گفته او مردم ایران از کاهش تحریم ها خوشحال هستند اما "عده معدودی" هم از این وضع ناخشنوداند.
 


ابراز خوشبینی به توافق جامع اتمی

به گفته رئیس جمهور ایران "روندی که در پیش است، روند پایان دادن به تحریم هاست."

آقای روحانی گفت که برنامه دولت برای بهبود روابط با همسایگان و غیر همسایگان از جمله چین و روسیه و شکسته شدن تحریم ها ادامه خواهد داشت. رئیس جمهور ایران از اعضای گروه مذاکره کننده ایران تمجید و از کارکنان وزارت خارجه ایران برای اقدامات صورت گرفته از جمله توافق اتمی ژنو تشکر کرد.

آقای روحانی گفت نظر آنهایی که فکر می کنند مسائل جمهوری اسلامی ایران با دنیا حل نمی شود، نظر درستی نیست و علیرغم "پیچیدگی‌ها" مسائل قابل حل است.

رئیس جمهور ایران گفت که "نمی‌گذاریم منافع ملی ما زیر چکمه ابرقدرت ها یا بیگانگان قرار بگیرد."

آقای روحانی گفت: "دنیای سیاست دنیای شعار نیست. آنهایی که فکر می کنند ما با لحن درشت با دنیا صحبت کنیم، پیروز می شویم، مسائل سیاسی را خوب نمی شناسند."

به گفته رئیس جمهور ایران برنامه دولت مطابق با سند چشم انداز توسعه، تعامل با دنیا است و ادامه هم خواهد داشت. آقای روحانی گفت "به سهم خودم با شناختی که از دنیا دارم و مساله را به خوبی می شناسم، نسبت به مذاکرات بدبین نیستم."
 

سایت رادیو فردا(radiofarda) هم با تیتر " روحانی: ماهانه تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت یارانه کسری داریم" نوشته است:

رییس جمهوری اسلامی ایران سه شنبه شب، نهم اردیبهشت، در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت که دولت وی ماهانه بین هزار تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت یارانه کسری دارد، با این حال دولت سعی کرده که قیمت حامل‌های انرژی را با شیب ملایم ۵۰ درصدی افزایش دهد.

به گفته حسن روحانی، دولت ماهانه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم پرداخت می‌کند.

وی تاکید کرد که «اگر شرایط موجود در پرداخت هدفمندی را ادامه می‌دادیم در تابستان با خاموشی مواجه می‌شدیم زیرا تمام درآمد حاصل از درآمد برق صرف پرداخت یارانه می‌شد».

آقای روحانی افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دولت می‌تواند از محل افزایش حامل‌های انرژی، ۴۸ هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد، «ولی اگر می‌خواستیم به این مصوبه به همین صورت عمل کنیم می‌بایست حامل‌های انرژی ۷۰ درصد گران می‌شد، ما این شیب ۷۰ درصد را در مجموع در شرایط فعلی کشور نمی‌پسندیدیم».

رییس جمهوری ایران اظهار داشت: «به ناچار به ۵۰ درصد کاهش دادیم و لذا درآمد ما بر مبنای آنچه که دولت پیش بینی کرده است ۹ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است».

مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها روز چهارم اردیبهشت ماه و با افزایش قیمت حامل‌های انرژی شامل بنزین و گازوئیل کلید خورد. بر اساس اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، قیمت بنزین آزاد به ۱۰۰۰ تومان و قیمت بنزین سهمیه‌ای به ۷۰۰ تومان افزایش یافت.

رییس جمهوری ایران در حالی از مصوبه مجلس برای افزایش ۷۰ درصدی قیمت حامل‌های انرژی خبر داده است که بر اساس تبصره ۲۱ قانون بودجه سال ۹۳، دولت اختیار دارد تا سقف ۳۳ درصد، قیمت حامل‌های انرژی را افزایش داده و انتخاب کند کدام حامل به چه میزان افزایش قیمت داشته باشد.

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنان سه شنبه شب خود میزان افزایش تورم در نتیجه بالا رفتن قیمت حامل‌های انرژی را «پنج تا شش درصد» عنوان کرد ولی گفت که «این اثر تورمی بر اقتصاد کشور مقطعی است و دولت در ماه‌های آینده آن را جبران می‌کند».

وی در این زمینه جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
 

رییس جمهوری ایران با بیان اینکه تورم ۴۳ درصدی مربوط به دولت پیشین قابل ادامه یافتن نبود، اظهار داشت: «این مشکل همچون بیماری بود که دچار خونریزی شدید است و باید نخست خونریزی را متوقف می‌کردیم و سپس به درمان می‌پرداختیم».

وی می‌گوید: «ما به مردم وعده داده بودیم که تلاش خواهیم کرد تورم ۱۲ ماهه را تا پایان سال {۹۲} به ۳۵ درصد برسانیم که ما این کار را انجام دادیم و طبق اعلام بانک مرکزی تا پایان سال تورم ۱۲ ماهه ما به ۳۴ درصد رسید».

آقای روحانی افزود: «تورم کشور ظرف هشت ماه فعالیت دولت یازدهم یعنی از مرداد تا اسفند سال ۹۲ حدود ۲۴ درصد کاهش یافت که این به معنی حفظ قدرت خرید مردم است».

رییس جمهوری ایران این اقدام را در تاریخ کشور «بی‌سابقه» دانست و گفت: «اگر تورم کاهش نمی‌یافت و با روال گذشته پیش می‌رفت، فردی که ماهانه  یک و نیم میلیون تومان درآمد داشت، ماهی ۲۵۰ هزار تومان از قدرت خریدش کسر می‌شد».

ضرر تحریم‌ها برای «ملت ایران»

رییس جمهوری ایران در بخش دیگری از اظهارات سه‌شنبه شب خود به موضوع تحریم‌ها علیه تهران اشاره کرد و گفت که «ملت ما از تحریم‌ها ضرر کرد و دنیا هم ضرر کرد و البته تعداد معدودی سود بردند که برخی ارقام و افراد اعلام شد و به تدریج افراد دیگر اعلام می‌شوند».

وی با بیان اینکه «مردم از برداشته شدن تحریم‌ها خوشحالند»، تاکید کرد: «اقلیت ناچیزی هم هستند که عصبانی هستند چون از این کار لطمه می‌خورند و در گذشته سوء استفاده کردند و لذا برخی از تخریب‌های دولت هم از این نشات می‌گیرد».

جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته به دلیل ابهام در فعالیت‌های هسته‌ای خود هدف تحریم‌های شدید آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفت تا جایی که صادرات نفت آن به نصف کاهش یافت و مسیرهای مالی برای نقل و انتقال پول آن مسدود شد.

تهران در سوم آذر سال گذشته برای کاهش تحریم‌ها به توافقی موقت با شش قدرت جهانی رسید تا همزمان با کاهش فعالیت‌های هسته ایش تا حدودی از فشار تحریم‌ها کاسته و به بخشی از پول‌های بلوکه شده خود دسترسی پیدا کند.

این توافق با مخالفت تندروهای داخلی روبرو شده و از آن به عنوان تیرخلاص بر برنامه هسته‌ای ایران یاد کرده‌اند.

آقای روحانی این اقلیت را متهم کرده که «با دروغ و هوچی بازی می‌خواهند دولت را از مسیر خود منحرف کنند» و افزود که «برخی از وی خواسته‌اند تا پاسخ این تهمت‌ها و حاشیه سازی‌ها را در این گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی بدهد، اما الان نیازی نمی‌بینم که در این زمینه بیشتر توضیح دهم هر‌گاه نیاز بود به شایعه پراکنان جواب خواهیم داد».

وی اظهار داشت: « آنهايی که فکر می‌کنند با لحن درشت و صدا بلند کردن می‌توان موضوع را پيگيری کرد، مسائل سياسی را خوب نمی‌فهمند».

به نظر می رسد اشاره رییس جمهوری ایران به جنجال بر سر میهمانی همسر وی در کاخ سعدآباد و همچنین پخش مستند «من روحانی هستم» باشد که به تنش لفظی میان مخالفان دولت و سخنگویان آقای روحانی منجر شده است. انتظار می‌رفت که آقای روحانی به این جنجال‌ها واکنش نشان دهد که وی از اظهارنظر در این زمینه‌ها خودداری کرد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.