روحانی منتقدان را«تازه به دوران رسیده»خواند/سایه سنگین فضای امنیتی بر دانشگاهها/ روز بزرگداشت دولت!/ شعار موسوی قاتل است
به گزارش خبرنگار یزد رسا، حجت الاسلام حسن روحانی امروز با حضور در دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو طی سخنانی گفت: ۱۶ آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجویی است.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی فراتر از حزب، جناح و خط است، افزود: جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: حادثه ۱۶ آذر در سال ۱۳۳۰ درخشش خاصی داشت و بزرگانی همچون شریعت رضوی، بزرگ نیا و ...، دانشجویان به خون خفته ای بودند که پرچم حرکت دانشجویی را به اهتزاز درآوردند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است، اظهار داشت: این حرکت هم برای استقلال، ضد استعمار و هم برای آزادی و ضد استبداد است و همچنین حرکتی برای وطن خواهی و عشق به وطن است.
روحانی افزود: عدهای بودند و هستند که جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند و اگر هم این حرکتها را می دیدند، از سر نفرت روی برمیتافتند.
وی ادامه داد: اما امروز روزگاری نیست که کسی جنبش دانشجویی را منکر شود گرچه برخی می خواهند آن را به فضای خاصی منحصر کنند.
رئیس قوه مجریه گفت: این جنبش ممکن است شأن نزول هایی در حوادثش داشته باشد. ۱۶ آذر شأن نزولی با شرایط خودش داشت.
روحانی با بیان اینکه جنبش دانشجویی یک حرکت مستمر است که همواره وجود داشته و دارد، تصریح کرد: جنبش دانشجویی یعنی حرکت یک جامعه بزرگ دانشگاهی در دورانی مشخص، البته در این میان حزب ممکن است امتداد داشته باشد اما دانشجو بودن تا آخر عمر به معنای لغوی آن ادامه دارد، با این حال به معنای عضویت در یک دانشگاه مدت و دوره ای مشخص دارد و یکی از دلایل زنده بودن حرکت دانشجویی، محدودیت همین دوران است.
رئیس شورای انقلاب فرهنگی افزود: جنبش دانشجویی با اینکه از لحاظ حضور افراد دوران مشخصی دارد اما به طور پیوسته حرکتی دائم است و دانشجویان همان خط و راه را دنبال می کنند.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه دانشگاه در نهضت اسلامی جزو پیشتازان حرکت بود، گفت: دانشگاه از سال ۴۲ در کنار روحانیت حضور داشت و فعال بود و همان زمانی که روحانیت به زندان رفتند بزرگانی از دانشگاه همچون بازرگان به زندان رفتند و هم در دورانی که در حوزه علمیه و مساجد سخنان انقلابی و حرکت انقلابی توسط بزرگان روحانیت به رهبری امام (ره) ادامه یافت، در دانشگاهها هم طالقانی ها، شریعتی ها، مطهری ها، بهشتی ها و مفتح ها به صحنه آمدند، سخن گفتند و در برابر استبداد و حامیان خارجی آنها و استعمار و مزدوران داخلی ایستادگی کردند.
دانشگاه از سال ۴۲ در کنار روحانیت حضور داشت و فعال بود و همان زمانی که روحانیت به زندان رفتند بزرگانی از دانشگاه همچون بازرگان به زندان رفتند
روحانی ادامه داد: دانشجویان و دانشگاه همواره در نهضت اسلامی، انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس پیشتاز بودند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما هم اکنون در شرایط خاصی قرار گرفته ایم، اظهار داشت: در این شرایط دانشجویان باید پیشتاز باشند، البته در این میان قبول دارم که دانشجو باید منتقد و دیده بان ناظر باشد و نظارت کند و اگر هم نگذاشتند دانشجو جایی انتقادی کند، بیایند و نسبت به دولت انتقاد کنند چون فعلا دیوار دولت از همه دیوارها کوتاهتر است و هر کسی به هر مناسبتی از گوجه فرنگی تا انرژی هسته ای نقدش را نسبت به دولت روا می دارد.
روحانی تاکید کرد: دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار می کند، ما بدون نقد نمی توانیم پیشرفت کنیم. انتقاد و پژوهش و علم دو روی یک سکه هستند.
رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اینکه وظیفه دانشجو تنها دانشپژوهی نیست، گفت: دانشجو به دانشگاه نمیآید که تنها از لحاظ علم و دانش پیشرفت کند. او میخواهد از لحاظ فرهنگ، احساس مسئولیت، مشارکت اجتماعی و از لحاظ نقادی قدرت، پیشرفت کند.
فعلا دیوار دولت از همه دیوارها کوتاهتر است و هر کسی به هر مناسبتی از گوجه فرنگی تا انرژی هسته ای نقدش را نسبت به دولت روا می دارد.
وی افزود: دانشجو در پی حکمرانی و تصرف قدرت نیست. دانشجو در پی عالم شدن است و بهترین منتقد، منتقد پرنشاط حاکمیت است.
روحانی با بیان اینکه دولت به سهم خود از نقد دانشجویان استقبال میکند، گفت: دانشجو باید احساس مسئولیت کند و باید بداند که عضو جامعه است. دانشجو از محیط اجتماعی، داخلی و خارجی تاثیرپذیر است و دانشگاه جایگاهی است که میتواند تاثیرگذار در جامعه، حکومت و اداره کشور باشد.
رئیسجمهور گفت: مگر میشود دانشجو درس بخواند و تنها به فکر واحد باشد؟ مگر میشود دانشجو نسبت به مسائل مهم جامعهاش بیتفاوت باشد؟ مثلا نسبت به وضعیت آب و هوا، محیط زیست، فرهنگ و آسیبهای اجتماعی در کشور بیتفاوت باشد. مگر شدنی است؟
وی افزود: مگر میشود در جامعهای زندگی کنیم و نسبت به مسائلی که سرنوشت خودمان، ملتمان و منطقهمان را تحت تاثیر قرار میدهد، بیتفاوت باشیم؟
روحانی با تاکید بر اینکه دانشگاه خانه احزاب نیست، ادامه داد: اساسا دانشگاه و دانشجو در کلیت خودش دنبال کار حزبی نیست اما در عین حال دانشگاه جایی است که دانشجو باید بداند در جامعه چه میگذرد، باید صاحب نظر باشد و نسبت به مسائل داخلی و خارجی خودش به خوبی نقد و اظهارنظر کند.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی و با تاکید بر اینکه هیچ کس نمیتواند بازگشت به گذشته کند، گفت: در انقلاب اسلامی، حاکمیت دینی و ملی به عنوان یک ارزش بزرگ است و مردمسالاری به عنوان یک اصل بزرگ حقوق اساسی است. در کشور ما صندوق رای به عنوان مبنای مشروعیت سیاسی و حقوقی است و ما نمیتوانیم این حقوق اساسی را کنار بگذاریم و باید از آن صیانت کنیم.
وی با بیان اینکه ما در دنیایی نیستیم که بگوییم کاری به مردم نداریم، گفت: ما نمیتوانیم بگوییم کاری به افکار و قضاوت عمومی جامعه نداشته باشیم. اگر میخواهم مسئولی را برای دانشگاه تعیین کنم، نمیتوانم بگویم به نظر دانشگاه و دانشجو چه کار دارم. میتوانم وزیری را برگزینم و با صاحبان نفوذ هم سر و سری خواهم داشت و رای اعتماد می گیرم و وی بر مسند قدرت می نشیند، اما بنای دولت این چنین نیست.
همان راهی که بنا بود نیلی منفرد طی کند و نگذاشتند، همان راهی که بنا بود توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند، راهی که دکتر فرجی دانا آمد و نگذاشتند، همان راهی را که دکتر نجفی ادامه داد، همان راهی که قرار بود دکتر احمدی و دکتر دانش آشتیانی ادامه دهند، امروز دکتر فرهادی نیز آن را ادامه خواهد داد.
روحانی افزود: بنای ما از روز اول این بوده که در همه امور تخصصی با صاحبان آن امر در مشورت باشیم. بسیار خوشحالم در این رفت و آمدها، یک نظرسنجی بسیار خوبی در دانشگاهها صورت گرفت و آن نظرسنجی نشان داد که راه دولت یازدهم مورد تائید اساتید و دانشجویان است.
رئیسجمهور یادآور شد: دولت نسبت به دانشگاه خطی که داشته، همان را دنبال میکند و از آن راه بازنخواهد گشت.
روحانی با بیان اینکه وزیر علوم جدید ادامه دهنده راه مسئولین پیشین وزارت علوم در دولت یازدهم است، گفت: همان راهی که بنا بود نیلی منفرد طی کند و نگذاشتند، همان راهی که بنا بود توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند، راهی که دکتر فرجی دانا آمد و نگذاشتند، همان راهی را که دکتر نجفی ادامه داد، همان راهی که قرار بود دکتر احمدی و دکتر دانش آشتیانی ادامه دهند، امروز دکتر فرهادی نیز آن را ادامه خواهد داد.
در ادامه برخی از دانشجویان شعار «پیام ما روشن است، حصر باید بشکند» را سر دادند و برخی دیگر از دانشجویان نیز گفتند «شما به ما قول دادید رئیسجمهور» که رئیسجمهور نیز خطاب به آنان گفت: راه ما و مسیر ما همانی است که از روز اول به شما وعده دادیم. عهد ما با شما شکستنی نیست.
وی با تاکید بر اینکه ما باید برای حل معضلات داخلی و خارجی دست به دست هم بدهیم، گفت: اگر مسائلی در داخل کشور داریم، چه کسی باید حل کند؟ بنابراین ما باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات کشور را حل کنیم.
روحانی افزود: در بخش اقتصاد، اساتید دانشگاه چه حضوری و چه از طریق نامه، نظرات خود را به مسئولین اعلام کردند و من میخواهم دانشگاهها بیش از آنچه که امروز فعال هستند، برای حل معضلات کشور فعال شوند و برای مشکلات ما راهحل ارائه کنند.
رئیسجمهور با اشاره به حضور خود در صحن علنی مجلس برای تقدیم لایحه بودجه ۹۴، گفت: در سال گذشته هنگام تقدیم لایحه بودجه به مجلس اعلام کردم که تورم ما به ۳۵ درصد خواهد رسید و در سال بعد نیز به دنبال تورم ۲۵ درصدی هستیم و برخی چه حضوری و چه از طریق نامه به من تذکر دادند که چرا قول دادی؟ این امر امکانپذیر نیست. اما به همت کارشناسان و به کمک مردم، این اتفاق افتاد، چرا که بزرگترین سرمایه دولت، اعتماد به مردم است و امروز تورم ما به ۱۷ تا ۱۸ درصد رسیده است.
وی همچنین با اشاره به دغدغههای دانشجویان که در این مراسم بیان شد، گفت: من همین جا به وزرای مربوطه میگویم که نقل قولها، دغدغهها و نقدهایی که شما دانشجویان در این مراسم داشتید، بررسی و نتیجه آن را به من گزارش دهند که هر چه شدنی است، انجام دهیم.
روحانی با اشاره به قدمهای بلند دولت یازدهم در زمینه سیاست خارجی، ادامه داد: امروز جایگاه ایران و افکار عمومی دنیا با ما نسبت به چند سال پیش، از زمین تا آسمان متفاوت است. مردم سراسر جهان به فضای ایران اعتماد کردند و میبینیم هتلهای ما که در سال ۹۱ خالی بود، امروز همه رزرو شده است و این به معنی اشتیاق جهان برای آمدن به ایران است.
رئیسجهور تاکید کرد: حالا یک اقلیتی داریم که از این وضع خوشحال نیستند، آنها هم انشاءالله از منافع زودگذر خود بگذرند و سیاست خارجی ما هر چه موفقتر باشد، به نفع مردم و کشور است.
وی با اشاره به ویژگی تیم مذاکرهکننده هستهای، افزود: آنهایی که امروز مسئولیت سیاست خارجی را بر دوش دارند، از رئیس دولت گرفته تا وزیر خارجه و کارشناسان، افرادی انقلابی و چهرههایی هستند که سوابقشان در اوایل انقلاب است؛ بنابراین یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به آنها هم احترام میگذاریم، نمیخواهد نسبت به آینده و ارزشهای اسلام و انقلاب دل نگران باشند.
اقلیتی داریم که از این وضع خوشحال نیستند، آنها هم انشاءالله از منافع زودگذر خود بگذرند و سیاست خارجی ما هر چه موفقتر باشد، به نفع مردم و کشور است.
روحانی با تاکید بر اینکه ما باید بر ارزشها اجماع نظر پیدا کنیم، گفت: امروز دنیا باور دارد که مذاکرات ما، یک مذاکرات جدی، منطقی و رو به جلو است. امروز دنیا قبول دارد که ایران مسلح به سلاح منطق و عقلانیت است و امروز همه قبول دارند که ایران ضد خشونت و افراطیگری است.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه دولت به همه قولهایی که به مردم داده است، پایبند است، گفت: راهی که میرویم برای احقاق حقوق ملت و منافع ملی است و در این راه نه از انتقاد، نه از تخریب و نه از سر و صدا باکی داریم. راهی که ما گفتهایم، همان هستیم و همان خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه بدون نقد شما نمیتوانیم به هدف نهایی دست یابیم، خاطرنشان کرد: ما برای رسیدن به اهدافمان که این اهداف نیز یکی است، نیاز به همفکری و همدلی داریم. باید دست به دست هم بدهیم از دولت نقد کنیم و از دولت در جایی که تشخیص میدهد آن راه درست است، حمایت کنید.
حاشیه های مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی به شرح زیر است:
*براساس اعلام روابط عمومی ریاستجمهوری خبرنگاران رسانههای جمعی میبایست از ساعت 8 صبح در محل تعیین شده حاضر میشدند تا با خودروهای تعیین شده به دانشگاه علومپزشکی ایران که محل برگزاری روز دانشجو بود، میرفتند.
*مراسم امسال روز دانشجو دومین مراسمی است که روحانی بهعنوان رئیسجمهور در آن سخنرانی میکند و سال گذشته نیز مراسم روز دانشجو با حضور رئیسجمهور در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
*اکثر رسانهها و خبرگزاریها از ساعت 9:30 برای پوشش برنامه روز دانشجو در سالن همایشهای رازی دانشگاه علومپزشکی ایران حاضر بودند.
*مسئولان برگزاری مراسم در محل در ورودی دانشگاه شاخه گلهای رز در اختیار دانشجویان قرار میدادند.
*نماهنگ "یار دبستانی من" در محوطه دانشگاه علومپزشکی ایران پخش میشد.
*روحانی رأس ساعت 10:05 وارد سالن همایشها شد.
*وزرای علوم و بهداشت، حسین فریدون و حسامالدین آشنا رئیسجمهور را در بدو ورود همراهی میکردند.
*تعدادی از دانشجویان هنگام ورود روحانی به سالن شعارهایی از جمله سلام بر خاتمی درود بر روحانی، سلام بر موسوی درود بر روحانی سر میدادند که متعاقب آن نیز تعداد دیگری از دانشجویان شعار "موسوی قاتل است، محاکمهاش واجب است" سر دادند.
*صندلیهای سالن برگزاری همایش همزمان با ورود رئیسجمهور پر شد و تعدادی نیز ایستاده ناظر بر برگزاری مراسم هستند.
*مسئولان برگزاری مراسم در بیرون از سالن همایش نیز با نصب ویدئو کنفرانس امکان پخش سخنان روحانی برای کسانی که موفق به ورود به سالن برگزاری مراسم نشده بودند، فراهم کردند.
*تعدادی از دانشجویان نیز از دانشگاههای سایر استانها از جمله تبریز و اصفهان در مراسم امروز روز دانشجو حاضر شدند.
*مجری برنامه خطاب به حاضران در مراسم، گفت: ما هم از تشکل اصلاحطلب و هم از تشکل اصولگرا برای سخنرانی در مراسم امروز دعوت کردیم، اما نمایندگان تشکلهای اصولگرا سخنرانی را منوط به ارائه سخنان هر 4 تشکل اصولگرا کردند که بهدلیل نبود وقت این فرصت مهیا نبود و لذا تنها تشکل اصلاحطلب سخنرانی خواهد کرد.
*مجری برنامه همچنین یاد سه شهید دانشجوی سال 1332، یاد شهیدان چمران، مفتح، همت، باکری، کاظمی و یاد دکتر شریعتی را گرامی داشت.
*رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران اولین سخنران مراسم امروز بود.
*سینا توکلی عضو کانونهای فرهنگی و هنری و پوران شریفی عضو تشکل و کانونهای اجتماعی از دانشگاه آزاد کردستان سخنرانان دیگر مراسم امروز بودند.
*نماینده نشریات دانشجویی نیز در سخنان خود از روحانی خواست که مدیرانی که تنگ نظر هستند، چه اصولگرا و چه اصلاحطلب از کار در مسند اجرایی برکنار کند. وی همچنین از روحانی درخواست کرد که از شما انتظار داریم که همانگونه که به سیاستخارجی و اقتصاد اهمیت میدهید، به جامعه دانشگاهی کشور نیز اهمیت دهید.
*نماینده عضو شورای صنفی دانشجویان نیز از روحانی و فرجیدانا وزیر سابق علوم که فضای دانشگاهها را از پادگانی جدا کرد، تشکر کرد.
*روحالله طالبی دانشجوی قهرمان تکواندو نیز در سخنان خود از روحانی خواست که فضا و برنامههای ورزشی در دانشگاهها را توسعه دهد.
*حسین رهبری نماینده گفتمان تشکل اصلاحطلب در این مراسم، گفت: چون نماینده بسیج دانشجویی در این مراسم برای سخنرانی انصراف داد، ما نیز قصد انصراف داشتیم، اما به دلیل حرمت شهدای دانشجو 16 آذر و جمعیت حاضر در مراسم متن صحبتهایم را ارائه میدهم.
وی گفت: امیدواریم فرصت پخش صدای برابر در این دولت فراهم شود.
*امیر آبادیان نماینده تشکل بسیج در جایگاه سخنرانی حاضر شد و گفت: اینجا آمدم تا بگویم تشکلهای بسیجی در مراسم به احترام 16 آذر حاضر شدند، اما امیدواریم فضای بهتری برای سخنرانی اختصاص دهید.
*در مراسم امروز و قبل از آغاز سخنان روحانی، کلیپی پخش شد که در آن تصاویری از شهدای هستهای، سرلشکر سلیمانی، دکتر شریعتی، شهید صیادشیرازی، مراسم تنفیذ تمامی روسایجمهور بعد از بنیصدر، دکتر حسابی و.... به نمایش گذاشته شد که تشویق دانشجویان حاضر در مراسم را به همراه داشت.
*به هنگام پخش تصویر محمد خاتمی تعدادی از دانشجویان شعار درود بر خاتمی سر دادند که پس از آن تعدادی دیگر نیز شعار مرگ بر خاتمی سر دادند.
گروه سیاسی جهان نیوز: در شرایطی که دانشجویان برای بزرگداشت روز دانشجو برنامه های متنوعی را برای 16 آذر تدارک دیده بودند اما در عین ناباوری بسیاری از برنامههای سخنرانی منتقدان دولت لغو و محدودیت های جدیدی بر تشکل های دانشجویی اعمال شد. به گفته این تشکل ها، انتقاد آنها از دولت سبب این فشارها بوده است.
در نخستین اقدام روز شنبه مسئولان دانشگاه امیرکبیر با سخنرانی مدیرمسئول روزنامه کیهان به مناسبت ۱۶ آذر در این دانشگاه مخالفت کردند و این برنامه برنامه لغو شد. این در حالی بود که این برنامه از چندین روز پیش اعلام رسمی شده بود.
احمد چلداوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در این باره به فارس گفت: این برخورد آزمون خوبی برای مدعیان اعتدال نبود اینان باید نسبت به این اقدامشان به دانشجویان پاسخ دهند.
از سوی دیگر خبر رسید که مسئولان دانشگاه آزاد اراک مراسم سخنرانی سید محمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی را لغو کرده اند. برنامه سخنرانی نبویان حدود یک ماه قبل اطلاعرسانی شده بود و برگزار کننده این برنامه بسیج دانشجویی بود.
لغو سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین حمید رسایی دیگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در دانشگاه صنعتی قم هم حلقه جدیدی بود که به زنجیره این فشار امنیتی افزوده شد. به گفته مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی قم، "سخنرانی رسایی را برای حضور استاندار قم در مراسم ۱۶ آذر لغو کردند."
در همین حال، سخنرانی میرتاج الدینی معاون سابق رئیس جمهور در دانشگاه تبریز لغو و به هفته بعد از ۱۶ آذر موکول شد.
کار به جایی رسید که سخنرانی منصوره کرمی، همسر شهید علی محمدی هم که قرار بود به مناسبت روز دانشجو در در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شود لغو و مسعود پزشکیان نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی جایگزین وی شده است.
همزمان با لغو این سخنرانی ها، دانشجویان شاهد ایجاد محدودیت های قابل تاملی برای تشکل های دانشجویی بودند به طوری که در نتیجه برنامه ریزی مسئولان برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور رئیسجمهور در سالن همایشهای رازی دانشگاه علومپزشکی ایران، تشکل های دانشجویی اجازه اظهار دیدگاه پیدا نکردند.
مجری این مراسم در این باره مدعی شد: ما هم از تشکل اصلاحطلب و هم از تشکل اصولگرا برای سخنرانی در مراسم امروز دعوت کردیم، اما نمایندگان تشکلهای اصولگرا سخنرانی را منوط به ارائه سخنان هر ۴ تشکل اصولگرا کردند که به دلیل نبود وقت این فرصت مهیا نبود و لذا تنها تشکل اصلاحطلب سخنرانی خواهد کرد.
در همین زمینه، سجاد ریحانی معاون تحلیل و بررسی سازمان بسیج دانشجویی در گفتوگو با فارس، گفت: با توجه به اینکه مدتها بود که دانشجویان منتظر حضور رئیسجمهور در دانشگاه بودند تا بتوانند نقطه نظرات خود را با ایشان در میان بگذارند اما امروز با یک برنامه دستچین شده و هدایت شده مواجه شدند.
وی افزود: بر همین اساس بود که اتحادیههای بزرگ دانشجویی حضورشان در این مراسم را تحریم کردند و بسیج دانشجویی نیز وقتی با فرصت 3 دقیقهای برای سخنرانی مواجه شد آن را توهین به جامعه دانشگاهی قلمداد کرده و از حضور در مراسم 16 آذر انصراف داد.
انتقاد دفتر تحکیم وحدت به بسته شدن فضای نقد دانشجویی
دفتر تحکیم وحدت درباره فشارهای جدید به تشکل های و بستن فضای نقد دردانشگاه ها با صدور نامهای به آقای روحانی اعلام کرد: در آستانه ۱۶ آذر امسال یعنی در دومین سال دولت یازدهم امیدوار بودیم که بالاخره اتحادیههای دانشجویی هم بتوانند پس از دو سال، نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را از فضای موجود جامعه و عملکرد دولت جنابعالی در حضور شما و بدون واسطه به سمع و نظرتان برساند. اما متاسفانه این بار هم به مانند دفعات گذشته، با نمایندگان دانشجویی منتخب دولت برای سخنرانی به عنوان نمایندگان دانشجویان روبرو هستیم.
روندی که امسال نیز شاهد آن هستیم هر چند که قابل انتظار بود، اما برای دولتی که خود را طرفدار آزادی بیان میداند مایه تاسف است. دولتی که با استفاده از تمام تریبونها به تبلیغ چهره انتقادپذیر خود میپردازد، اما دو سال است که فضای انتقاد را بر اتحادیههای دانشجویی بسته است.
حضرتعالی در مهرماه امسال از عدم حضور نمایندگان دانشجویی مکدر شده بودید و ما امید داشتیم با توجه به ناراحتی شما، این رویه اصلاح شود و اتحادیههای بزرگ دانشجویی بتوانند دغدغههای خود را مطرح کنند. اما متاسفانه با استدلالهای عجیب و خندهدار وزارتین علوم و بهداشت این فرصت از دفتر تحکیم وحدت به عنوان با سابقه ترین اتحادیه دانشجویی نیز سلب شد.
منتسب کردن جریانهای دانشجویی به اصلاح طلب و اصولگرا مقدمهای برای نفوذ جریانات سیاسی به جنبش دانشجویی است که در گذشته طعم تلخ این زیاده خواهی ها را چشیدهایم. معیار انتخاب نمایندگان دانشجویی چه بوده است که تشکل یک دانشگاه به اتحادیه های دانشجویی ترجیح داده شده است؟
آیا این رویه انتخاب نمایندگان دانشجویی مورد تایید شماست؟ اگر هست، که بعید میدانیم باشد، جای بسی تاسف دارد و اما اگر نیست لطفا از ادامه اینگونه اقدامات جلوگیری کنید.»
رئیس جمهور شنیدن صدای منتقدان را تهدید فرض نکند
از سوی دیگر جنبش عدالتخواه دانشجویی هم در بیانیهای ضمن امتناع از حضور در مراسم روز ۱۶ آذر، گفت: اما آیا به راستی حضور مسئولان در دانشگاه یک حضور صرفا تشریفاتی برای گرفتن عکس با دانشجویان است؟ آیا حضور در دانشگاه برای برگزاری میتینگ حامیان دانشگاهی روحانی است به همان سبک ستادهای انتخاباتی؟ یا این که کارکرد این حضورها چیز دیگری باید باشد؟!
اگر جز این است، قاعدتا در فضایی آزاد و محترمانه نمایندگان اتحادیههای رسمی دانشجویی میبایست به ارائه دیدگاه در جلسه دیدار با رئیس جمهور میپرداختند. اما گویا تمهیدات برگزاری جلسه جز این است. به رئیس جمهور متذکر میشویم که شنیدن صدای منتقدان را تهدید فرض نکنند بلکه به عنوان فرصتی بی بدیل از آن استفاده کنند.
چگونه در روز دانشجو اتحادیههای دانشجویی اجازه صحبت در حضور رئیس جمهور ندارند؟
همچنین، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن اعتراض به عدم امکان سخنرانی دانشجویان در حضور رئیس جمهور در ۱۶ آذر، اعلام کرد: سنت حضور دانشجویان در دیدار با مسئولین نظام، خصوصا دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب اسلامی و اظهار نظر درباره مهمترین مسائل حکومتی و کشور، سنت دیرینه و جا افتادهای است که میباید مورد توجه همه مسئولین کشور باشد. در این میان دیدار مقام ریاست جمهوری با دانشجویان در روز دانشجو در ۱۶ آذر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
متاسفانه طی دوبار حضور جناب آقای دکتر روحانی در دانشگاه، جلسهای که باید با حضور و شنیدن نقطه نظرات نمایندگان دانشجویان درهم میآمیخت با حضور کارمندان و برخی اساتید، تبدیل به جلسهای خشک و بیروح و سخنرانی یک طرفه شده است.
انتظار میرفت که با اعتراضات دانشجویان به نحوه برگزاری دو برنامه قبلی، تغییری در روند حضور رئیس جمهور در دانشگاه و رفع تکدر خاطر ایشان و مسئله حضور و صحبت تشکلهای دانشجویی در این برنامه ها اتفاق افتد. که متاسفانه این اتفاق و تغییر با حذف صحبتهای تمامی نمایندگان تشکل های دانشجویی انجامید و در نهایت گفته شد که دو تشکل از ۵ اتحادیه رسمی موجود در کشور به بیان نقطه نظرات خود بپردازند.
اطرافیان رئیس محترم جمهور گویی خوش ندارند که صدای تمام تشکل های دانشجویی به گوش رئیس جمهور برسد. نحوه حضور تشکلهای دانشجویی در مراسم روز ۱۶ آذر امسال در دانشگاه علوم پزشکی ایران مایه ناامیدی و دلسردی از اطرافیان رئیس جمهور و برگزار کنندگان مراسم است.
چگونه در مراسمی که به نام روز دانشجو برگزار میشود مهمترین و بزرگترین اتحادیههای دانشجویی کشور که نماینده دهها دفاتر خود در دانشگاه های سراسر کشور هستند از حضور و سخنرانی در این مراسم محروم میشوند و تنها دو تشکل دانشجویی فرصت حضور و سخنرانی پیدا می کند؟
این رویه در صورتی است که انجمن اسلامی دانشگاه تهران تنها یک دفتر و نهایتا یک دانشگاه است و چون وابسته به جریان نور چشمی وابسته به اصلاح طلبان است امکان حضور و سخنرانی را پیدا میکند.
اما باز هم امیدواریم رئیس جمهور در این اجحاف بزرگ و محرز ورود پیدا کند و اجازه دهند که نمایندگان تمام اتحادیههای دانشجویی بتوانند بدون هیچ مشکلی جلو رئیس جمهور خود صحبت کنند.
بسیج دانشجویی هم از حضور در مراسم ۱۶ آذر انصراف داد
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اعتراض به سانسور اتحادیههای دانشجویی توسط دولت برای سخنرانی در مراسم ۱۶ آذر، گفت: به احترام دانشجویان و جامعه دانشگاهی کشور در مراسم ۱۶ آذر با حضور رئیسجمهور شرکت نمیکنیم.
علیرضا امیرآبادی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با فارس، در واکنش به کم بودن زمان سخنرانی نمایندگان تشکلهای دانشجویی در حضور رئیس جمهور، گفت: این اقدام که توهین به دانشجویان و جامعه دانشگاهی است.
وی افزود: بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران به احترام دانشجویان و جامعه دانشگاهی از سخنرانی و ارائه نقطه نظرات در حضور رئیس جمهور در مراسم ۱۶ آذر انصراف داده است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: ما به احترام جمهوریت نظام و رئیس جمهور قانونی کشورمان علیرغم اینکه دوستانمان اطلاع داده بودند که سخنرانی ما زینت المجلس خواهد بود، آمادگی خود را برای سخنرانی در حضور رئیس جمهور اعلام کردیم.
امیرآبادی افزود: اما شب گذشته به یکباره زمان سخنرانی ما را کاهش دادند که این بیاحترامی به جامعه دانشگاهی است. بر همین اساس شورای بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران به این نتیجه رسید که در یک فرصت مناسبتر نقطه نظراتمان را به ایشان بیان کنیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان خاطرنشان کرد: جای تاسف دارد در روزی که متعلق به دانشجو است، اتحادیههای قانونی دانشجویی توسط دولت سانسور میشوند و از طرف دیگر زمان سخنرانی اختصاص داده شده برای صحبت برخی دانشجویان نیز کاهش مییابد.
لغو سخنرانی چهرههای انقلابی در دانشگاهها و عملکرد افراطیون در آستانه ۱۶ آذر نتیجهای جز آسیبزدن به رئیس جمهور ندارد
لطفالله فروزنده، فعال سیاسی در رابطه با لغو سخنرانیهای چهرههای انقلابی در دانشگاهها و همچنین عدم اجازه سخنرانی به نمایندگان تشکلهای دانشجویی در مقابل رئیس جمهور در مراسم روز دانشجو، گفت: باید به تشکلها و افرادی که نسبت به اصول نظام اعتقاد دارند، فرصت داد تا نظرات خود را بگویند. دانشگاه یک جامعه کوچک است و این برنامهها میتواند به رئیس جمهور کمک کند تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسد.
وی با بیان اینکه دانشگاه یک آیینه تمامنما برای رئیس جمهور است، افزود: به نظر من برای یک رئیس جمهور چنین برنامههایی یک فرصت تاریخی است تا بنشینند و درد و دل اندیشمندان، دانشجویان و جوانان انقلاب را بشنود.
وی در خاتمه اظهار داشت: به نظر من این حرکت در آستانه ۱۶ آذر در دانشگاهها ما شاهد بودیم از طرف افراطیون ایجاد شدهاست که نتیجه جز آسیب زدن به شخص رئیس جمهور ندارد.
۱۶ آذر امسال را باید روز دولت بنامیم نه روز دانشجو
همچنین، محمدودود حیدری رئیس سازمان بسیج دانشجویی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: امروز ۱۶ آذر است، روزی که منقش به نام دانشجو شده است که دو ویژگی استکبارستیزی و دانشجو بودن آن روز از ویژگیهای این روز است. ۱۶ آذر روزی است که باید دانشجویان صحبت کنند و در مورد آرمانگراییشان سخن بگویند، اما امسال اینگونه نیست.
حیدری تاکید کرد: ۱۶ آذر امسال تفاوت فاحشی با سالهای گذشته دارد و اینکه امروز را میتوانیم روز دولت بنامیم تا روز دانشجو و این موضوع در ذهن دانشجویان ثبت خواهد شد. ما نگاه امنیتی دولت را در این روز مشاهده میکنیم از جمله لغو سخنرانی منتقدین دولت در دانشگاهها مانند لغو سخنرانی شریعتمداری در دانشگاه امیرکبیر و همچنین لغو سخنرانی حجتالاسلام نقویان و رسایی.
وی در ادامه افزود: این در حالی است که برخی منسوبین به فتنه در شهرهای اطراف تهران مجوز سخنرانی دریافت کردند. امروز دولت جلسهای را ساماندهی میکند که افراد آن از پیش تعیین شدهاند که در آن جلسه اجازه حضور و سخنرانی نمایندگان دانشجویان را نمیدهند. در حقیقت ۱۶ آذر ۹۳ به خود رنگ دولتی دارد نه دانشجویی.
منابع مورد استفاده: فارس و مهر و جهان و مشرق
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- میرحسین آگاهانه درفتنه قرار گرفت/ خاتمی اسیر موسوی بود/ موسوی حضور درسیما را نپذیرفت
- بزرگداشت سالروز ۱۶ آذر در دانشگاههای تهران برگزار میشود + جزئیات برنامهها
- تصاویر/ برگزاری مراسم روز دانشجو در دانشگاه علم وهنر اشکذر
- توزیع بیانیه حمایت از عوامل فتنه در دانشگاهها
- تقدیم لایحه بودجه ۹۴ به مجلس/ روحانی: تورم تا پایان سال به زیر ۲۰درصد میرسد/ پایه پولی خط قرمز دولت
- آیا آنهنگام هم خنده بر لبانتان خشکید؟!
- یادتان نرود که چرا آن مرجع تقلید، وزیرتان را به حضور نپذیرفت؟!
- روز دانشجو و دانشجوی سیاسی
- به نام دانشجو به کام فتنه
- جدید الاسلام ها و تازه به دوران رسیده ها!
- روحانی:امروز زیرمیزیها روی میز آمده/آملی:نباید همه مفاسد را برگردن دولت قبل انداخت/ لاریجانی:چه معنا دارد بنیاد شهید بانک و مرغداری داشته باشد
- فتنه ۸۸ عامل مهم بحران ارزی کشور/ موسوی میدانست خسارت اقتصادی بزرگی وارد میکند!