روستای فراغه ابرکوه نگینی سبز در دل کویر +تصاویر
به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، از جاذبه های گردشگری شهرستان ابرکوه، روستاهای زیبا و با صفای آن است که هر کدام دیدنی های جذابی دارد که توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می کند.
فراغه یکی از روستاهای توابع بخش مرکزی شهرستان ابرکوه است که در ورودی ابرکوه از سمت استان فارس به یزد، واقع شده است.
روستای فراغه در مرکز دهستان فراغه قرار دارد و جمعیتی بالغ بر هزار و صد نفر در قالب ۳۷۰ خانوار در آن ساکن هستند و تعداد زیادی از این جمعیت را عشایر طایفه بختیاری که یکی از بزرگترین طایف عشایری کشور هستند، تشکیل می دهند.
بیش از ۶۰ درصد محصول پسته ابرکوه در فراغه تولید می شود
محمد جواد آقایی بخشدار بخش مرکزی ابرکوه در خصوص ویژگی های این روستا در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، اظهار کرد: این روستا جز روستاهای گردشگری استان یزد است و طبیعت بسیار زیبا، شکوفه های درختان، محصولات باغی به ویژه زردآلو و گوجه سبز این روستا آن را از دیگر ستاها متمایز ساخته است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ درصد محصول زردآلو شهرستان ابرکوه در دهستان فراغه به عمل می آید، که نیمی از آن تولید روستای فراغه است.
آقایی افزود: مردمانی مهمان نواز و ساده دل دارد که شش شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم جمهوری اسلامی کردند. مردم این منطقه مراسمات خود را در مناسبت های خاص سال، در دو مسجد روستا برگزار می کنند.
بخشدار بخش مرکزی ابرکوه عنوان کرد: آداب و رسوم سنتی اسلامی، سبک زندگی، صفا و صمیمت، سادگی، قناعت، شجاعت، دلیری، زنان صبور و ویژگی های دیگری که در مردم عشایر وجود دارد، لطف و زیبایی خاصی به روستا می دهد.
کشاورزی و دامداری شغل اکثر مردم فراغه
وی بیان کرد: روستاییان فراغه بیشتر از طریق کشاورزی، دامداری، فراورده های محصولات کشاورزی و مشاغل خدماتی مربوطه در این زمینه، امرار معاش می کنند. زنان این روستا پا به پای مردان خود، در انجام این مشاغل حرکت می کنند و به نحوی کارآفرین هستند.
آقایی تصریح کرد: از آنجا که مدتی است با احداث کمربندی جدید در کنار این روستا، تا حدودی زیبایی های آن از دید گردشگران مخفی مانده و تردد به آن کمتر شده است، مسئولان مربوطه جهت رفع این مشکل، ایجاد جاذبه هایی را در ورودی روستا در اولویت کار قرار داده اند.
اصلی ترین مشکل فراغه کمبود آب شرب و کشاورزی
وی ضمن اشاره به بهره برداری از طرح میدان در مرکز این روستا است که در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید، گفت: با وجود همه ویژگی ها، ولی مشکل کمبود آب شرب و کشاورزی که ناشی از کاهش بارندگی و خشکسالی های اخیر است، فراغه را که کشاورزی و میوه جات باغی ویژگی خاص آن است، تهدید می کند.
بخشدار مرکزی ابرکوه، اذعان کرد: ایجاد حلقه چاه جهت برداشت آب شرب، تغییر نوع آبیاری از سنتی به قطره ای تحت فشار و نصب کنتور های هوشمند، کاشت محصولات کم آبخواه مثل زعفران جهت صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی، از جمله اقداماتی است که تا کنون برای رفع مشکل کم آبی در روستا فراغه انجام شده است.
کمبود امکانات آموزشی فرصتی برای هجرت جوانان روستا
آقایی یکی دیگر از مشکلات فراغه و روستاهای اطراف آن را کمبود امکانات تحصیلی و آموزشی معرفی کرد و گفت: این امر بهانه ای برای مهاجرت جوانان این منطقه به شهرهای همجوار شده است.
انتهای پیام/ ف
Related Assets:
- گزارش تصویری از روستای تاریخی اسفندآباد در 30 کیلومتری ابرکوه
- امنیت اجتماعی بالا و نرخ جرایم پایین عامل توسعه گردشگری ابرکوه
- جذب سرمایه گذار زمینه جذب گردشگر در ابرکوه است/ اشتغالزایی جوانان ابرکوه در گرو تجمیع سرمایه های پراکنده در بخش گردشگری
- خسارت 300 میلیاردی تگرگ به محصولات کشاورزی فراغه +عکس
- کوچه های قدیمی ابرکوه در هیچ جای ایران نیست/ ابرکوه به واسطه سرو کهن سالش شناخته شده است