ID : 8369235
معاون مرکزتوسعه روستایی ومناطق محروم کشور دریزد:

روش مصرف آب، مصیبت بارتر از کمبود آن است


معاون مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در همایش توسعه روستایی استان یزد گفت: وقتی خواستار ورود فناوری های جدید مانند اینترنت و تلفن همراه به روستاها هستیم باید روش آبیاری ما هم نوین باشد.

به گزارش یزد رسا، معاون مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور امروز چهارشنبه در همایش توسعه روستایی استان یزد، با اشاره به کمبود آب در کشور، تاکید کرد: متاسفانه روش مصرف آب از کمبود آن مصیبت بار تر است.

به گزارش ایرنا، سید 'ابوالفضل رضوی' گفت: 90 درصد آبهای موجود کشور در بخش کشاورزی و بقیه در صنعت و آشامیدنی استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه روستاییان باید به سمت آبیاری مکانیزه رفته و از آبیاری سنتی دست بردارند، افزود: با وجود آنکه این نوع آبیاری به تولید و منابع آبی آسیب می رساند، متاسفانه بازهم شاهد آبیاری سنتی در روستاها هستیم.

این مسوول اظهار کرد: وقتی خواستار ورود فناوری های جدید مانند اینترنت و تلفن همراه به روستاها هستیم باید روش آبیاری ما هم نوین باشد.

رضوی، خرد کردن زمینهای کشاورزی را از عوامل افزایش مصرف آب اعلام کرد و خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از این معضل باید زمینهای کشاورزی را تجمیع کنیم.

به گفته وی کشور ما تا چند سال آینده با مشکل خشکسالی روبرو می شود پس باید برنامه ریزی کنیم که آب را چگونه مصرف کنیم زیرا اگر روند کنونی ادامه یابد به حیات دیگر موجودات لطمه وارد کرده ایم.

وی از ارائه تسهیلات ویژه به روستاییان برای اجرای آبیاری قطره ای خبر داد و گفت: 85 درصد هزینه این آبیاری را دولت به صورت بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار می دهد.

 

*** اجرای طرح مشارکت اقتصادی روستاییان

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه اظهار داشت: طرح مشارکت توسعه اقتصادی روستاییان با هدف توانمند سازی روستاها در کشور اجرا می شود.

به گفته وی طرح یاد شده به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان اجرایی می شود و بر اساس آن اگر روستاییان با هر مقدار سرمایه برای تشکیل شرکت تعاونی و یا یک واحد تولیدی سرمایه گذاری کنند دولت سه برابر سهم آورده روستاییان، تسهیلاتی با سود چهار درصد با ضمانت یارانه فرد متقاضی در اختیار وی قرار می دهد.

رضوی با بیان اینکه بازپرداخت این تسهیلات پس از یک سال آغاز و به مدت سه تا هفت سال به طول خواهد انجامید بیان کرد: همه ما باید به عنوان خدمتگزاران مردم در راستای رفع مشکلات اقشار مختلف به ویژه اقشار ضعیف جامعه گام برداریم.

وی اظهار داشت: با اجرای این طرح تولید و اشتغال پایدار در روستاها ایجاد و سود خوبی هم عاید روستاییان می شود.

رضوی، با اشاره به نامگذاری 15 مهرماه به نام روز روستا گفت: همایش ملی روستا 14 و 15 مهرماه با حضور روسای شوراهای اسلامی روستایی در محل اجلاس سران برگزار می شود.

وی اضافه کرد: بر اساس اعلام آمار مرکز ایران، پارسال درآمد خانوارهای روستایی 9 استان کشور بیشتر از هزینه آنان بوده که یزد نیز در ردیف این استانها قرار دارد.

وی تعداد روستاهای بالای یک خانوار کشور را 63 هزار مورد و تعداد روستاهای بالای 20 خانوار را 25 هزار روستا ذکر کرد.

استاندار یزد نیز در این همایش گفت: امیدواریم این همایش به ماندگاری روستاییان و بهبود شرایط در این مناطق منجر شود.

سید 'محمد میرمحمدی' افزود: باید با تلاش و برنامه ریزی پایداری توسعه در روستاها را تضمین کنیم.

همایش یکروزه توسعه روستایی یزد با حضور فرمانداران، بخشداران، دهیاران و روسای شورای اسلامی فرادست و فرودست استان برگزار شد.
انتهای پیام /ع






summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.