روش پخت سنتی قطاب یزدی برای 30 نفر
به گزارش خبرنگار حوزه زنان یزد رسا یزدرسا، شیرینی های سنتی یزد از جمله شیرینی های گران در شیرینی فروشی های یزد به شمار می رود که علاوه بر مسافران و توریست ها، مردم استان نیز به خرید آن علاقه زیادی نشان می دهند.
برخی از بانوان یزدی با هنرمندی خود و کمک به اقتصاد خانواده انواع شیرینی های سنتی را در منزل خود پخت می کنند.
تصمیم گرفتیم روش پخت یکی از شیرینی های سنتی شهر یزد را با نام قطاب یزدی که به روش سنتی پخت می شود آموزش دهیم.
مواد لازم برای خمیر قطاب :
آرد...................... 2/5 لیوان
ماست................ 1 لیوان
روغن جامد.......... یک لیوان سرخالی
هل سائیده........... نصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر............. 1 قاشق غذاخوری
وانیل .....................نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای داخل قطاب :
گردو ..................... 1/5 لیوان
شکر...................... نصف لیوان
هل سائیده ...........1 قاشق مرباخوری
گلاب .................... 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر قطاب:
ماست و بکینگ پودر و وانیل و هل را مخلوط کرده و هم می زنیم تا پف کند. سپس آرد و روغن را اضافه کرده و با دست ورز می دهیم . زمانی که خمیر از ظرف جدا شد خمیر آماده است.
طرز تهیه مواد داخل قطاب :
گردو و شکر یا خاکه قند را آسیاب کرده و هل و گلاب اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم .
طرز پیچیدن قطاب ها:
به اندازه یک گردو از خمیر برداشته کف دست پهن کرده و به اندازه یک قاشق مرباخوری از مواد داخل قطاب را توی خمیر گذاشته و خمیر را می بندیم. با این مواد تقریبا 30-40 قطاب می توان پخت کرد.
سپس قطابها را در یک ظرف پر از روغن کاملا داغ شده سرخ می کنیم و در آبکش می گذاریم و بعد از گذشت 3-4ساعت قطابها رادر خاکه قند می غلطانیم.
قطاب آماده است.نوش جان