روش پخت قلیه کدوی تنبل برای بانوان زرنگ یزدی
به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، به سراغ یکی ازبانوان نوجوان یزدی رفتیم که درسال جاریتوانست درمسابقاتملی مهارت و درالمپیاد آشپزی مقام سوم کشوررا به دست آورد.
هانیه السادات دره شیری دراین مسابقات با اختلاف کمی با نفراول موفق به دریافت مدال برنزشد وهم اکنون منتظررفتن به مسابقات جهانی آَشپزی برزیل است.
تصمیم داریم ازاین پس بخش آشپزی سایت یزد بانو را به این بانوی نوجوان یزدی که هنوزدرمقطع دبیرستان درس می خواند ونیز استادش خانم انصاری بسپاریم.
روش پخت قلیه کدوی تنبل اززبان هانیه سادات :
مواد لازم:
کدوتنبل: 250 گرم
لوبیا قرمز: 500 گرم
ماش: 50 گرم
برنج: 50 گرم
پیازسرخ شده: 1عدد
دارچین ونمک وفلفل سیاه: به مقدارلازم
روش تهیه قلیه:
1- ابتدا لوبیا قرمزرا روی حرارت نیم پزمی کنیم وسپس ماش را به لوبیا اضافه کرده تا هردو کاملا پخته شود .
2- کدوها را درقطعه های کوچک جداگانه آبپزمی کنیم وبعد ازپخت ماش و لوبیلا ، مواد را با هم مخلوط می کنیم.
3- (درصورت تمایل می توانید مواد را با مخلوط کن کاملا نرم کنید یا اینکه بدون مخلوط کردن آن را بکوبید)
4- برنج های خیس شده را به مواد اضافه کرده تا کاملا پخته و له شود.
5- بعد ازکمی جا افتادن مواد، پیاز داغ را با دارچین فراوان و نیز مقداری نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه می کنیم.
6- (برای سرخ کردن پیازمی توانیم از روغن های محلی و یا روعن کنجد و زیتون وحتی کره استفاده کنیم)
7- آخرین مرحله دم گذاشتن قلیه است. پس ازده دقیقه غذا حاضراست.
نوش جان
منتظر غذاهای خوشمزه هانیه سادات باشید.
*کدو حلوايي، کدويي پُر خاصيت
کدو حلوایی انواع مختلفی دارد که نوع تابستانی آن کوچک است و بیشتر کشک و کدو و یا سرخ شده آن استفاده می شود. منظور ما از نوع زمستاني، "كدو تنبل" يا "کدو حلوايي" است. به نظر ميرسد به دليل جثه بزرگش، به آن لقب تنبل دادهاند و به دليل تهيه دسرهاي شيرين با آن در فصل زمستان، به كدو حلوايي معروف است. ما نيز ميخواهيم درباره ارزش غذايي مورد آخر برايتان بگوييم.
*سرشار از آنتياکسيدان
مصرف روزانه تمامي سبزيهاي سبز و زرد مثل هويج و كدو حلوايي ، به همه گروههاي سني توصيه ميشود، زيرا بررسيها نشان دادهاند، مصرف مرتب اين سبزي ها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالاي 60 سال به ميزان قابلملاحظهاي كاهش ميدهد و اين موضوع به خاطر وجود كاروتنوييدهاي فراواني (مثل بتاروتن) است كه در اين سبزي ها وجود دارد.
به علاوه نتايج مطالعات حاكي از آن است كه سالمنداني كه ميزان بتاكاروتن خونشان پايين است، بيشتر احتمال دارد به مشكلات چشمي مانند آب مرواريد دچار شوند و ديده شده با افزودن اين سبزي به برنامهغذاييشان، احتمال ابتلا به اين بيماري در سالهاي بعدي زندگي به حداقل ميرسد. بنابراين چه بهتر كه اين سبزي را از همين حالا در سوپ و يا خورش خود اضافه كنيد.
*درمان سرماخوردگی با کدو تنبل
حتي اين سبزي براي كساني كه به سرماخوردگي و آنفلوآنزا دچارند نيز مفيد است، به خصوص در فصول سرد كه اين بيماري شيوع بيشتري دارد، زيرا منبع مناسب ويتامين C، E و بتاكاروتن است که همه آنها خاصيت آنتياكسيداني دارند و از بروز سرماخوردگي و آنفلوآنزا جلوگيري ميكنند.
*پیشگیری ز بیماریهای قلبی
همچنين به علت داشتن اين آنتياكسيدانها، از تخريب ديواره عروق كه در اثر تجمع LDL (کلسترول بد) شكل ميگيرد ، جلوگيري مي کند و در نتيجه احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي را كم مي نمايد.
توصيه ميشود آن را بخارپز كرده و در بستهبندي هايي كوچك، در فريزر ذخيره كنيد. البته سعي كنيد تا مدت يك ماه آن را ميل كنيد و بيش از اين در فريزر هم نگذاريد.
شما ميتوانيد با مخلوط كردن اين سبزي با انواع سبزيجات از جمله كرفس و جوانه گندم تازه، غذايي مفيد براي كساني كه فشار خون بالايي دارند، تهيه كنيد، زيرا هر سه اين سبزي ها، تنظيمكننده فشار خون هستند.
*کاهش چربی
به علاوه، مصرف توام كدو حلوايي با سبزيهايي مانند كلم برگ قرمز، قارچ و گوجهفرنگي به دليل خاصيت كاهندگي چربي خون و دارا بودن آنتياكسيدان فراوان، براي كساني كه سابقه بيماري قلبي دارند، توصيه ميشود كه ميتوانيد آنها را با هم، در سوپ و يا كنار ماهي و مرغ بخارپز يا كباب شده ميل كنيد.
*خواص دارويي کدوحلوايي برای مشکلات پروستات، افسردگی و...
به غير از استفادههاي خوراکي از کدوحلوايي يا تخمه آن، اجزاي مختلف اين سبزي، خواص دارويي گوناگوني نيز دارند؛ مثلا از گل کدو براي تهيه مرهم زخم استفاده ميشود.
روغن تخم کدو حلوايي از قديم گفته ميشود اثرات مفيدي روي مشکلات پروستات دارد. مطالعات جديد هم تا حدودي اين نظريه را تاييد کردهاند و حتي يک دارو براي درمان بزرگي خوشخيم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفي شده است. روغن تخم کدو حلوايي، اسيدهاي چرب مفيدي دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب ميشود. اين اسيدهاي چرب ضروري، در بافتهاي بدن هم کاربرد دارند.
به غير از درمان بزرگي خوشخيم پروستات (که تقريبا اثرات آن ثابت شده است)، استفادههاي ديگري هم براي تخمه هاي کدوحلوايي عنوان ميشود؛ مثل درمان افسردگي، درمان سنگ کليه ، برطرف کردن انگلها و عفونتهاي گوارشي. اگرچه اين درمانها هنوز کاملا از نظر علمي تاييد نشدهاند، اما خاصيت ضدانگل بودن تخم کدو يک عقيده ي قديمي است.
* اثرات مفيدي کدو حلوايي بر عملکرد مثانه
وجود اسيد آمينه ي تريپتوفان، خاصيت ضدافسردگي کدو را توجيه ميکند و مطالعاتي هم در تايلند در زمينه فوايد اين سبزي در جلوگيري از به وجود آمدن سنگ کليه در حال انجام است.
انتهای پیام/ع