روشنفکرنمایان غربزده همواره تلاش کردهاند مردم ایران را تحقیر کنند/ کرونا تفاوت واقعی ایران و غرب را نشان داد
به گزارش یزدرسا، شیوع ویروس کرونا در جهان و نوع مقابله کشورهای مختلف با این ویروس، واقعیتهای جدیدی را برای جهانیان نمایان کرد. کشورهای غربی که سالها پیشرفتهای علمی و اقتصادیشان را به رخ جهان میکشیدند، عملکرد قابل قبولی از خود در جریان مقابله با کرونا نشان نداند و حتی شاهد رفتارهای عجیب و زننده توسط این جوامع بودیم.
این در حالی است که در ایران ماجرا برعکس است و نه تنها کادر درمانی و پزشکی تمام عیار وارد میدان مبارزه با کرونا شدند، بلکه اقشار مختلف مردم نیز داوطلبانه وارد این صحنه شدند و حتی جان خودشان را در این مسیر کف دست گذاشتند.
مقایسه ایران و کشورهای اروپایی در جریان مقابله با کرونا، به وضوح نشان داد تصویرسازی پیرامون غرب، بیش از آنکه واقعیت باشد، نتیجه یک روند طولانی مدت توسط رسانهها و برخی جریانهای روشنفکری بوده است.
در همین رابطه گفتگو گردهایم با محقق و پژهشگر تاریخ معاصر و چرایی و سابقه تاریخی این مسئله را مورد بررسی قرار دادهایم. آنچه در ادامه میآید گفتگوی خبرنگار یزدرسا با حسین کاشانیپور محقق و پژوهشگر تاریخ و مدیرکل آموزش و پژوهش شورای تبلیغات اسلامی کشور است.
نوع مواجهه کشورهای مختلف مانند آمریکا و کشورهای اروپایی با ویروس کرونا و مقایسه آن با ایران، واقعیتهای جالبی را نشان داد و ثابت کرد که تصویری که از این کشورها ارائه شده بود فاصله بسیار ژرفی با واقعیت اینها دارد. به نظر شما چه عوامل و چه کسانی تلاش کردهاند که در طول سالهای متمادی چهرهای قدسی از غرب به ملت ما ارائه دهند؟
کرونا، ویروس منحوس و بلای جهانی بود که در این عصر دامنگیر بشریت شد و در کنار آسیبهایی که به جامعه بشری زد یک سری از واقعیتها را برملا و رفتارهایی را هم زمینهسازی کرد. در کل میشود گفت که کرونا دستهایی را رو کرد؛ من معتقدم که خود کرونا یکی از کارکردهایش این بود که برخی از تبلیغات و هژمونیهای پوشالی را خنثی و ماهیتها را آشکار کرد و شرایطی که امروز در جهان داریم میبینیم مؤید همین واقعیت است.
کشورهای غربی در رفتار اجتماعی از دیگران عقبترند
کشورهای به اصطلاح جهان اول که مدعی پیشرفتهای علمی هستند و خودشان را متمدن نشان میدهند، امروز رفتارها و مدیریتهایی را داریم از آنها میبینیم که نشان میدهد نه تنها هیچ ترجیحی بر سایر ملتها ندارند بلکه در بسیاری از زمینهها در مدیریت و در جامعهپذیری و رفتار اجتماعی نسبت به ملتها و کشورهای دیگر حتی عقبتر هم هستند. نمونهاش خود آمریکای جنایتکار است که خودش را در رأس کشورهای دنیا و درسآموز جهانیان میخواهد معرفی کند، یا کشورهایی که اذناب و همراه او هستند و مدعی پیشرفت و داشتن شرایط ویژه هستند و میگویند اگر میخواهید به اوج برسید باید به ما برسید.
کشور ما معمولا هدف حمله کشورهای غربی بوده است؛ با این وجود از زمانی که انقلاب اسلامی پیروز شد و ملت ایران با هدایت حضرت امام نظام اسلامی را پایهگذاری کرد، طی 41 سال گذشته با هدایت حضرت امام و رهبر معظم انقلاب این ملت توانستهاند با آن بنمایههای اعتقادی و تمدنی و اخلاقی و برجستگیهای انسانی که داشتند به رغم همه بدخواهیها مسیر رشد را طی کنند. این در حالی است که از همان روز اول با توجه به اعلام اینکه ایران عزیز نه شرقی است و نه غربی و یک نظام مستقل متکی به مردم و معتقد به آرمانهای بلند الهی است، مورد هجمه و حمله دشمنانه و بدخواهانه جهان سلطه قرار گرفت.
در همان زمان انقلاب هم که مردم داشتند تلاش میکردند حرف خودشان را به کرسی بنشانند و یک رژیم وابسته مستبد را کنار بزنند، مدعیان دموکراسی، در مقابل ملت ما صفآرایی کردند و تمامی ظرفیتهای رسانهای و سیاسی و نظامیشان را کنار رژیم شاه آوردند؛ این یک نوع پارادوکس و دوگانگی بود که شعار و عملشان با هم همخوانی نداشت. آن دوران سپری شد و بعد از پیروی از انقلاب باز هم انواع توطئهها را علیه ملت ایران انجام دادند تا به امروز رسیدیم.
هدف شان از این کار و این برخورد با جامعه ایرانی چه بود و چرا تلاش داشتند مردم ایران را تحقیر کنند؟
برای چپاول ایران، ایرانیان را تحقیر میکردند
در گذشتههای دورتر زمانی که ما داشتیم تلاشهایی میکردیم که بتوانیم بر منابع خومان مسلط شویم و امتیازهایی که شاهان بیکفایت قاجار و پهلوی در اختیار جهان سلطه و کشورهای انگلیس، امریکا و شوروی قرار داده بودند را میخواستیم حذف کنیم؛ همان زمان هم اینها آمدند و با هدف اینکه پای خودشان را در ایران محکم کنند، تلاش کردند تا به ملت ایران اینگونه القا کنند که شما ناتوان هستید و باید با توانایی ما از جا بلند شوید.
یا در موقعیتهای دیگر یکسری از صنایع و تکنولوژیها را در حد مونتاژ وارد ایران میکردند و به هیچ وجه امکان دستیابی فرزندان این کشور را بر آن تکنولوژیها فراهم نمیکردند نمونهاش در صنایع هوایی بود که مثلا یک همافر میگفت من یک مشکلی که در یکی از بالگردها بود را حل کردم، بجای اینکه تشویق شوم توبیخ شدم که تو چرا مشکل را حل کردی و اصلا چرا تو فکر کردی! توفقط باید آچار دست آمریکاییها بدهی.
چند ده هزار مستشار در ایران حضور داشتند که هم حقوق میگرفتند و هم -در اقدامی توهینآمیز- حق توحش از ملت ایران میبردند؛ آنها روز به روز داشتند مسلطتر میشدند و ملت و متخصصین ما و کسانی که علاقهمند به پیشرفت کشور بودند، بیارادهتر و در خدمت گماشته آنها باید قرار میگرفتند، آن زمان اینطور بود.
لذا برای اینکه آن حضور ظالمانه و چپاولگرانه خودشان را حفظ کنند باید اثبات میکردند که ملت ایران توانایی ندارد. چنان که در دوره تلاشهای ملت ایران برای ملی شدن صنعت نفت مثلا نخستوزیر وقت به مجلس میرود و در آنجا میگوید شما لولهنگ هم نمیتوانید درست کنید چه برسد به اینکه بخواهید نفت استخراج کنید! در واقع برای ادامه سیطره و سلطه غربیها ملت ایران را تحقیر میکردند.
این نوع برخورد با غرب در شرایط فعلی و حتی با واقعیتهایی که از غرب عیان شد ادامه دارد؟
در فضای کنونی و بعد از جریان کرونا هم شاهدیم که دو خط خبری نسبت به ایران دنبال شد یکی از طرف غربیها که بزرگنمایی مشکلات ایران و ایجاد رعب و وحشت و یأس و ناامیدی در ملت ایران را دنبال میکردند و مدام القا میکردند که مدیریت کشور توانایی برخورد با این ویروس را ندارد و سعی میکردند ایران را در شرایط بد و ناگوار تصویر کنند و این رویکرد را مدام در رسانههایشان دنبال میکردند و آدم تعجب میکند که در کشورهای دیگر به زبان یک کشور دیگری این همه رسانه ایجاد شده و همهشان هم دارند به اشکال مختلف اخبار را به مردم القا میکنند.
یک طرف هم ما در داخل کسانی را داریم که اینها همواره تلاش دارند تا غربیها را دارای توانمندیهای فوقالعاده و شرایط آنها را شرایط مدینه فاضله ترسیم کنند و داخل کشور خودمان را در شرایط بسیار منفی؛ اگر تاریخ معاصر را ورق بزنیم میبینیم در طول تاریخ هم همواره افرادی بودهاند که چنین نقشی را ایفا کردهاند.
حتی در شرایط کنونی که دست غرب رو شده و ناتواناییهایشان عیان شده است اصلا به این واقعیت نمیپردازند و همه تلاششان این است که به هر بهانهای ملت ایران را تحقیر کنند؛ وقتی نگاه کنیم میبینیم که در طول تاریخ اینها بیشتر ژست روشنفکری به خودشان میگیرند.
ویژگیهای روشنفکرنمایان غربزده
این افراد دارای چند ویژگی مشترک هستند، یکی اینکه سعی میکنند که خودشان را طرفدار علم معرفی کنند، دوم اینکه تلاش دارند تغییرات و اصلاحات دینی را هم مطرح کنند چون اعتقادات دینی را مانع پیشبرد اهداف خودشان میدانند.
غربباوری و دینگریزی از شاخصههای این افراد است و گاهی اینها حتی مدعی اصلاحطلبی در داخل دین میشوند و میگویند باید دین اصلاح شود مثل اینکه الان بعضیها صاحب فتوا شدهاند و راجع به مثلا روزه و ماه رمضان نظر میدهند.
افرادی اینچنینی در تاریخ هم سراغ داریم مثلا میتوان از تقیزاده، فروغی، میرزا آقاخان کرمانی، میرزا یوسف خان مستشاردوله، عبدالرحیم طالبوف، میرزا حسین خان سپهسالار، میرزا فتحعلی آخوندزاده، میرزا ملکم خان نام برد. نمونههای نزدیکتر هم میتوان جریان نهضت آزادی، احمد کسروی و جبهه ملی و امثالهم را نام برد.
الان هم یک سری با عنوانهای جدیدتر مثل دگراندیشان و حتی به نام اصلاحطلبی تلاش دارند ناتوانیهای ملت را بزرگ نشان دهند و ابراز کنند اگر ما بخواهیم چه در حوزه رفتار اجتماعی، چه در حوزه مناسبات سیاسی چه در حوزههای علمی به توانمندی برسیم باید نگاهمان به غرب باشد.
دلیل این همه تلاش برای بزک کردن غرب از سوی داخلیها چیست؟
میخواهند به مردم القا کنند که اگر به غرب وصل نشویم و اگر کدخدایی غرب را نپذیریم در بسیاری از مسائل مشکل خواهیم داشت؛ این در حالی است که در دورههای مختلف غیرواقعی بودن این دیدگاه اثبات شده است.
روشنفکرنمایان پیادهنظام غرب در داخل ایران هستند
ما در شرایطی قرار گرفتیم که کرونا وقتی آمد دچار تحریم بودیم و در کنار این قضیه مشکلات زیادی داریم که غرب سعی کرد برای ما ایجاد کند اما با همه اینها بهترین کارنامهها را در مقابله با ویروس کرونا داشتیم.
پس میتوانم بگویم این تحقیری که دارد از سوی غرب صورت میگیرد بخاطر سلطهگری و پذیرش هژمونی خودش است و آن دسته از روشنفکرنمایانی هم که در داخل، سعی دارند به زعم خودشان ملت و کشور را تحقیر کنند، اینها را هم در واقع باید همان پیادهنظام غرب بدانیم هرچند عناوین قشنگی هم روی خودشان میگذارند و خودشان را مصلح و اصلاحگر و تلاشگر برای پیشرفت کشور میدانند.
نمونهاش را من به شما مصداقی عرض کنم، الان فرزندان ایران عزیز سپاه افتخارآفرین پاسداران انقلاب اسلامی ماهوارهای را در فضا مستقر کردند که یک دستاورد بزرگ است اما در هیمن حال شاهدیم که کسانی در داخل سعی میکنند با انتشار مطالبی این افتخار را تضعیف کنند و کاملا در چارچوب منافع غرب اقدام میکنند.
همه اینها برای این است که آن غربباوری که این افراد دارند را میخواهند به ملت القا کنند و مثلا در همین ایام شاهد بودیم که بازهم به انحا واشکال مختلف بحث مذاکره را مطرح میکردند که البته این واقعا خیلی مضحک است که به کشوری که در این شرایط هم دارد همچنان تحریمهایش را ادامه میدهد امید داشت.
وقتی معطوف شدیم به توان داخلی میفهمیم کسانی که ما را همیشه سعی میکنند ما را به خارج هدایت کنند به نوعی دارند خیانت میکنند و تنها کسانی که میتوانند به داد این ملت هستند خود این ملت هستند. آنهایی که هیچ انسانیتی در تفکر و عملشان نیست و حتی نسبت به ملتهای خودشان هم رحم نمیکنند، یقینا آنها هیچگاه برای ملت ما دستاورد مثبتی نخواهند داشت.
انتهای پیام/