ID : 885062
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی؛

روند انتخابات مسیر پیشرفت‌های هسته‌ای را تشدید می‌کند


معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص انتخابات پیش روی ریاست‌جمهوری گفت: مطمئناً روند انتخابات مسیر پیشرفت‌های فنی را تشدید خواهد کرد و دست ما در عرصه سیاست خارجی باز خواهد شد و هرگز نمی‌گذاریم این روند به دوره گذشته رجعت کند چرا که امکان‌پذیر هم نیست.

به گزارش یزد رسا، علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشستی با عنوان «پرتگاه سازش، تردید در مقاومت» در محل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به سخنرانی پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به دو رویکرد سازش و مقاومت در سیاست خارجی ایران در 10 سال گذشته در حوزه هسته‌ای به ارزیابی این دو رویکرد پرداخت.

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در سخنان خود با نگاهی به تاریخچه موضوع هسته‌ای ایران از سال 81 و با استناد به بخش‌هایی از کتاب حسن روحانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در خصوص فعالیت‌های تیم گذشته در حوزه هسته‌ای، گفت: رویکرد تعاملی که این تیم در پیش گرفت تقابل هر چه بیشتر طرف مقابل را که همان سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه بودند را تشدید کرد و عملاً ما هیچ امتیازی در این دوران از این سه کشور در گفت‌وگوهای خود نگرفتیم و صرفاً امتیاز دادیم و این در حالی بود که دست خود را نیز در بخش فنی با قبول پروتکل الحاقی کاملاً بسته بودیم.

باقری افزود: در واقع در دوره گذشته مذاکره‌ای وجود نداشت بلکه روندی که در پیش گرفته شده بود منافع و امنیت ملی کشور را به طور جدی مخدوش کرده و به آن صدمه زد.

وی گفت: در آن دوره واژه‌های مجهولی را ما پذیرفتیم که حتی در هیچ کدام از متن‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود نداشت. واژه‌ای مانند تعلیق و چون ما تعلیق را انجام ندادیم در نهایت موضوع ما به شورای امنیت رفت.

معاون دبیر شورای امنیت ملی با بیان اینکه در دوره گذشته عملاً عرصه فنی هسته‌ای را خودمان جمع کردیم و طرف مقابل نیز به ما اعلام کرد که باید چرخه سوخت را جمع کنید. آن دوران به نظر من دوره ناکامی بوده است و امروز نباید کسانی که وابسته به آن گروه هستند فکر می‌کنند می‌توانند مجدد رجعت کنند به آن دوره چرا که امکان‌پذیر نیست.

باقری در خصوص دوره اخیر یا دوره مقاومت با اشاره به روند گفت‌وگوها از زمان روی کار آمدن کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان سخنگوی گروه 1+5 عنوان کرد:‌ در این دوره ما توانستیم با مقاومت گروه 1+5 را وادار کنیم تا در مذاکرات با ما به سمت تعامل حرکت کند به طوری که در آلماتی یک شاهد بودیم پیشنهادات نشست بغداد با تغییراتی برای اولین بار ارائه شد.

وی گفت: برای اولین بار در سه عرصه خواسته‌ها ما به‌ازاها و دوره زمانی شاهد انعطاف و تغییر و پیشنهادات 1+5 بودیم به طوریکه دیگر سخنی از توقف غنی‌سازی 20درصدی که در بغداد مطرح شد، نبود بلکه تبدیل به تعلیق شد. در جای دیگر تعلیق فردو به کاهش آمادگی فردو تغییر پیدا کرد. همچنین انتقال اورانیوم 20درصد تغییر پیدا کرد به تبدیل به 5%، در بخش ما به‌ازاها و محدوده زمانی نیز برای اولین بار تغییر ایجاد شد.

باقری با اشاره به نشست آلماتی2، گفت: زمانی که آنها پیشنهادات ما را شنیدند پاسخی نداشتند تصمیم گرفتند به پایتخت‌های خود بروند و مشورت کنند و این نشان داد که ما اهل مذاکره هستیم نه آنها. بر همین اساس هم هفته آینده چهارشنبه 25 اردیبهشت قرار است اشتون پاسخ 6 کشور را به سعید جلیلی در استانبول ارائه دهد.

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص انتخابات پیش روی ریاست‌جمهوری گفت: مطمئناً روند انتخابات مسیر پیشرفت‌های فنی را تشدید خواهد کرد و دست ما در عرصه سیاست خارجی باز خواهد شد و هرگز نمی‌گذاریم این روند به دوره گذشته رجعت کند چرا که امکان‌پذیر هم نیست.

منبع: فارس




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.