ID : 21218206
مدیر عامل شرکت ایستاسرام یزد:

رکود بازار، تولید کاشی را متوقف کرد/ 50 درصد واحد‌های کاشی استان یزد در آستانه تعطیلی


مدیر عامل شرکت ایستاسرام یزد که چند سالی است در زمینه تولید کاشی و سرامیک فعالیت دارد گفت: رکود و مشکلاتی که در زمینه صنعت کاشی و سرامیک وجود دارد این واحد تولیدی را سال گذشته به تعطیلی کشاند.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا، استان یزد به دلیل تولید بیش از ۵۰ درصد کاشی و سرامیک کشور به عنوان قطب تولید کاشی و سرامیک شناخته شده است و بنا بر اعلام رییس سازمان صنعت،معدن وتجارت استان، سالانه 250 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در 58 واحد تولیدی فعال استان که 16 هزار کارگر در آنها مشغول به کار هستند، تولید می‌شود.

با وجود اینکه چندی پیش  صنعت کاشی سرامیک در اوج خود به سر می‌برد اما این روزها حال و روز خوشی ندارد و واحدهای کاشی و سرامیک استان در وضعیت اقتصادی کنونی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و 16 هزار کارگر این واحدها نیز در آستانه بیکاری هستند.

شرکت  ایستاسرام یزد یک از واحدهای تولیدی کاشی‌های دکوراتیو و تزئینی در استان یزد است که فعالیت خود را از نیمه دوم سال 87 آغاز کرده و اکنون تقریبا در تعطیلی به سر می‌برد.

مهدی راستین مدیر عامل این واحد صنعتی  در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت:  به دلیل رکود که در صنعت بالاخص صنعت ساختمان و بازار مسکن حاکم است، کارخانه‌های کاشی و سرامیک و صنایع وابسته آن دچار مشکل بازرگانی و فروش شده‌اند.

وی با بیان اینکه تولید کاشی این شرکت از ابتدای سال 94 نصف شد، ادامه داد: ناآرامی‌هایی که در منطقه خاورمیانه بخصوص در کشورهای عراق و سوریه به وجود آمد رشد صادرات کاشی و سرامیک را متوقف کرد و در حالی که از سال 88 تا 93 صادرات این کالا هر سال رشد چند درصدی را تجربه کرد اما با ناآرامی‌ها در منطقه صادرات با کاهش 60 درصدی مواجه شد.

مدیر عامل شرکت کاشی ایستاسرام یزد مسئله به روز نبودن صنعت کاشی و سرامیک ایران با دنیا، اعطای مجوز بدون برنامه‌ریزی مسئولان برای طرح توسعه شرکت‌های در حال توسعه و نوپا و عدم برنامه‌ریزی مدیران شرکت‌های تولیدی برای ورود به بازارهای جدید و داشتن بازاریابی‌های سنتی را از دیگر دلایل مشکلات صنعت  کاشی و سرامیک دانست.

راستین گفت: با اینکه از ابتدای سال 94 ظرفیت تولید در شرکت ایستاسرام نصف شد با امیدواری به رونق بازار با همان 35 نیرو به فعالیت خود ادامه دادیم اما در اواخر سال گذشته هیچ بهبودی در وضعیت اقتصادی و صنعت کاشی حاصل نشد و مجبور به تعطیلی خط تولید شدیم و کارگران را مرخص کردیم تا مجددا چنانچه سفارش جدیدی برای شرکت داشتیم خط تولید را فعال کنیم.

وی با اشاره به تعطیلی سه ماهه این شرکت ادامه داد: تنها برای مدتی کوتاه برای تامین کسری انبار شرکت با به کارگیری تعداد معدودی از کارگران خط تولید روشن شد و با جبران کسری انبار خط تولید مجددا تعطیل می‌شود.

راستین با بیان اینکه بیشتر واحدهای تولید کاشی و سرامیک استان یزد تعدیل نیرو داشته‌اند و یا با ظرفیت محدود به فعالیت خود ادامه می‌دهند، تأکید کرد: چنانچه این رکود و وضعیت اقتصادی حاکم بر بازار ادامه یابد حداقل 50 درصد از واحدهای کاشی و سرامیک در استان باید تا پایان امسال یا اواسط سال آینده تعطیل شوند چرا که فعالیت آنها جز ضرردهی و ورشکستگی چیزی به دنبال ندارد.

وی با بیان اینکه یک واحد صنعتی برای حیات خود محکوم به شنا کردن است وگرنه غرق می‌شود، ادامه داد: برای اینکه بتوانیم به فعالیت خود ادامه دهیم و بر رکود غلبه کنیم ماشین آلات جدیدی برای شرکت  خریداری کردیم که تا 2 ماه دیگر نصب و راه‌‌ندازی می‌شود که درصد بالایی از مشکلات ما را حل خواهد کرد و اشتغالزایی پیشین را در شرکت به وجود می‌آورد.

مدیر عامل شرکت کاشی ایستاسرام یزد با اشاره به سردرگمی در بازار صنایع از مسئولان خواست تا تسهیلات ویژه برای واحدهای صنعتی و مهلتی برای بازپرداخت تسهیلاتی که زمان آن فرا رسیده است و در نظر بگیرند و دیرکردهای اقساط بانکی آنها شامل بخشش شود و با در نظر گرفتن تشویق و امتیاز برای واحدهای صنعتی موجب اشتغالزایی و ایجاد تلاش و جدیت بیشتر در مدیران صنایع شوند.

راستین با تأکید بر اینکه رکود بازار مسکن مشکلات زیادی را برای صنایع کاشی و سرامیک به وجود آورده است، خاطرنشان کرد: دولتمردان برای رکود بازار مسکن تمهیداتی بیندیشند چرا که تا این رکود بر بازار حاکم باشد مشکلات صنایع وابسته به ساختمان همچنان باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.