رکود شدیدی که رونق نام گرفت!
یزد رسا به نقل از یزد آوا؛ رییس جمهور روحانی چند روز پیش در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها گفت: «در مسیر رونق هستیم، هر چند ممکنه سرعت آن اندک باشد!!!...».
این سخنان در حالی است که وزرای اقتصاد،صنعت، کار و دفاع شهریورماه سال جاری در نامهای مشترک به رئیس جمهور با انتقاد از برخی تصمیمات و سیاستهای ناهماهنگ دستگاهها، هشدار دادند اگر تصمیم ضربالاجل اقتصادی گرفته نشود، رکود تبدیل به بحران خواهد شد.
این چهار وزیر خطاب به رئیس دولت نوشتند: «براساس پیش بینی های بودجه ای شرکتها که در بازار سرمایه موجود است و واقعیتهای موجود در عملیات صنایع مختلف بورسی در برهه کنونی اگر به صورت ضرب الاجل و براساس قواعد حاکم در شرایط بحران اتخاذ تصمیم نگردد، بیم آن می رود که این رکود تبدیل به بحران و آنگاه بی اعتمادی شود که برای زدودن آثار آن شاید مدتها وقت لازم لاشد.»
وزرای دولت در نامه خود شاخص های اقتصادی مهمی را نیز ارائه کرده بودند که حتی مرور ساده آن نشان می داد که روند اقتصادی کشور حتی در سال 93 هم نشانه ای مبنی بر «خروج از رکود» نداشت.
کاهش ارزش در بازار سرمایه، افزایش نرخ دلار، وضعیت نامعلوم پتروشیمی های به دلیل سیاست های نامشخص دولت در این زمینه و چندین شاخص اقتصادی دیگر از سوی 4 وزیر کابینه مطرح شد تا روحانی را متقاعد کند که برای وضعیت فعلی کشور باید تصمیم ضرب الاجلی گرفت.
این در حالی است که رییس جمهور ماه ها قبل در 15 شهریور سال ۹۳ مدعی شده بود که اقتصاد کشور رکود را پشت سر گذاشته است وی که به مشهد مقدس سفر کرده بود ناگهان خبر مهمی را در اواسط سخنرانی خود در جمع مردم مشهد، درباره موفقیتهای اقتصادی دولت تدبیر و امید اعلام کرد: «ما به شما قول داده بودیم که بر رکود غالب خواهیم شد، ما طرح لازم برای عبور از رکود را آماده کردهایم؛ بخشی از آن را که نیاز به قانون داشت تقدیم مجلس شورای اسلامی کردهایم، اما امروز در کنار حرم علیابن موسیالرضا(ع) به ملت ایران اعلام میکنم ما خوشبختانه از رکود عبور کردیم.»
مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیسجمهور، حوالی یکماه قبل از سفر استانی روحانی و در گیر و دار تهیه بسته خروج از رکود در دولت، طی یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده بود که «حل مشکل رکود بسیار سختتر از مشکل تورم است.»
بعد از اعلام این خبر از سوی روحانی نیز، تناقضگویی میان مسئولان دولتی درباره «خروج از رکود» تا حدودی به نمایش گذاشته شد.
حوالی یکماه بعد از همین اظهارات روحانی و پروپاگاندای بزرگی که رسانههای هوادار دولت با مضمون موفقیت بزرگ اقتصادی صورت دادند، مشاور اقتصادی روحانی مجدداً به تلویزیون آمد و با بیان اینکه موضوع خروج از رکود و رونق اقتصادی دو موضوع متفاوت از یکدیگر هستند، آب پاکی را روی دست افکار عمومی ریخت و گفت: برای اینکه مردم خروج از رکود را احساس کنند زمان لازم است.
قبل از او نیز، یحیی آل اسحاق رئیس وقت اتاق بازرگانی تهران در مصاحبهای با اشاره به نامحسوس بودن آمار مثبت اقتصادی در زندگی مردم و فعالیت واحدهای تولیدی گفته بود: زمانی میتوانیم ادعا کنیم که اقتصاد از رکود خارج شده است که آمار مثبت به صورت ثابت و در چند دوره تکرار شود.
معاون اول رئیس جمهور نیز حرف دیگری داشت؛ وی با اشاره به بررسی بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود در مجلس، در ۲۴ آبان 93 گفت: «وضع اقتصادی کشور خوشبختانه هر روز از روز قبل بهتر می شود. دولت اکنون به صورت جدی پیگیر موضوع خروج از رکود است و منتظر هستیم که مجلس لایحه خروج از رکود را به دولت برگرداند.»
این اظهارات جهانگیری دو ماه پس از آنکه رئیس جمهور تاکید کرد که کشور از رکود خارج شده باعث شد که برخی کارشناسان و جامعه با دیده تردید به این اخبار خوشحالکننده نگاه کنند.
اما این روزها سوالی که ذهن مردم و کارشناسان کشور را به خود مشغول کرده، این است؛ «آیا کشور در شهریور ماه سال ۹۳ واقعا از رکود خارج شد و اگر از رکود خارج شدیم، معنای حرف های معاون اول رئیس جمهور، سخنگوی دولت و نامه 4 وزیر کابینه دولت به روحانی چیست؟.»
مردم با این تناقضات چه باید بکنند؟! اینکه بشنوند از رکود عبور شده است، سپس به آنها گفته شود که خروج از رکود به معنای رونق نیست و دست آخر هم کارشناسان امر و هواداران مبرّز دولت اذعان کنند که اساساً عبوری از رکود به معنای مصطلح آن رخ نداده است؛ به هیچ وجه دورنمای مثبتی را در مقابل دولت قرار نمیهد.
آیا روحانی از واقعیتهای اقتصادی کشور بی خبر است و یا نداشتن کارنامه درخشانی در این دو سال و تمرکز بر کاهش تورم و موکول کردن همه چیز به سیاست خارجی کشور که سبب تشدید رکود شد، وی را بر آن داشته با شعارهای تو خالی افکار عمومی را فریب دهد؟!
اما باید توجه داشت که تورم، رونق و رکود از جمله مسائلی است که مردم هر روز با آن مواجه هستند و به طور مستقیم آن را لمس میکنند و قطعا افکار عمومی از دولت سوال خواهند کرد که چرا دقیقا در زمانی که در دولت آمارهای نگرانکنندهای در نامههای مختلف میان وزرا و رئیس جمهور رد و بدل می شود، روحانی در نمایشگاه مطبوعات از آن به عنوان قرار گرفتن کشور در مسیر رونق یاد میکند؟!
انتهای پیام/س*
Related Assets:
- جناب روحانی؛نا امیدکنندگان مردم، بیخگوش شما جاخوش کردهاند
- «بسته خروج از رکود» و پیچ وخم سردرگمی دولت/ بازاری که هر روز تاریکتر می شود
- با اقدامات سطحی نمی توان مشکل رکود را حل کرد/دولت مشکل رکود را درک نکرده است
- صمصامی: تکرقمی شدن تورم نقطه به نقطه خوشحالی ندارد؛ مهم افزایش نقدینگی و تشدید رکود است