ID : 40900223
براساس گزارش مرکز آمار ایران؛

رکورد شکنی کاهش نرخ بیکاری یزد در فصل بهار/ نرخ بیکاری در یزد به ۷.۲ درصد رسید


براساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان در فصل بهار ۱۴۰۲ با کاهش ۱.۹ درصدی به ۷.۲ درصد رسید که پائین ترین درصد بیکاری در چندین سال اخیر است.

به گزارش یزدرسا، بیکاری یکی از بزرگترین معضلاتی است که توازن و تعادل جامعه را به هم می‌ریزد و باعث ایجاد بحران‌های متعدد می‌شود، بیکاری عامل اصلی معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی است و حل آن بسیاری از مشکلات اجتماعی، روانی، اقتصادی جامعه را برطرف می‌کند.

تجربه بیکاری برای کسانی که به داشتن شغل ثابت و مطمئن عادت کرده‌اند، می‌تواند بسیار ناراحت کننده باشد، بدیهی است مستقیم‌ترین نتیجه آن از دست دادن درآمد است.

ادامه روند نزولی نرخ بیکاری در استان یزد

براساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری کل کشور در بهار ۱۴۰۲ به ۸.۲ درصد رسید که روند کاهشی ۱.۵ درصدی را نسبت به فصل قبل نشان می دهد.

روند کاهشی نرخ بیکاری دراستان یزد نیز ادامه داشته به نحوی که در شرایطی که نرخ بیکاری استان در فصل زمستان ۱۴۰۱ عدد ۹.۱ درصد بود با کاهش۱.۹ درصدی به عدد ۷.۲ درصد در فصل بهار ۱۴۰۲ رسیده است که حتی از متوسط نرخ بیکاری کشور نیز پائین تر است.

اما با توجه به سیر نزولی نرخ بیکاری در سراسر کشور رتبه استان یزد در بین استان های کشور بدون تغییر مانده است و همچنان یزد رتبه ۱۴ در بین استان های کشور با کمترین بیکار را دارد.

نکته قابل توجه و امیدوار کننده در کاهش نرخ بیکاری استان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی استان در بهار سال جاری ۴۴.۵ درصد بوده که نسبت به زمستان سال ۱۴۰۱ تنها ۴ دهم درصد کاهش داشته که نشان از آن دارد کاهش نرخ بیکاری به دلیل کاهش جمعیت فعال در استان نبوده است.

۲۶ استان دارای نرخ بیکاری تک رقمی

مقايسه آمار بيكاري در استان‌های مختلف حاكي از آن است كه در فصل بهار امسال نرخ بيكاري در ۷ استان همچنان دورقمی بوده و مابقی استان ها نیز نرخ بیکاری تک رقمی را تجربه می کنند.

قابل‌ذکر است كه نرخ بيكاري ۲۶ استان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل روندي كاهشي داشته و نرخ بیکاری تنها ۶ استان افزایشی بوده است. 

بر اساس اين گزارش، استان زنجان  با ۴.۹ درصد كمترين نرخ بيكاري را به خود اختصاص داده است و پس‌ازآن استان‌های خراسان جنوبی و مرکزی با نرخ بيكاري ۵.۸ درصد در رتبه‌های بعدي كمترين نرخ بيكاري قرار دارند و در مقابل استان‌های سیستان و بلوچستان، لرستان و هرمزگان به ترتيب با نرخ بيكاري ۱۲.۵ ، ۱۲.۴ و ۱۲.۱درصد در صدر استان‌های دارای بیشترین نرخ بیکاري قرارگرفته‌اند.

روند کاهش نرخ بیکاری در استان ادامه خواهد داشت؟

مجید دهقانی زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در گفتگو با یزدرسا، با بیان اینکه کاهش نرخ بیکاری در حالت عادی امکان پذیر نبوده و نیاز به تحولات فکری و عملیاتی دارد، افزود: بنا بر آمارهای رسمی کشور نرخ بیکاری استان بعد از گذشت هفت سال در سال ۱۴۰۱، تک رقمی شد و نرخ بیکاری مردان نیز به محدوده نرخ بیکاری طبیعی رسیده است.

وی ادامه داد: روند کاهشی نرخ بیکاری استان در سال۱۴۰۲ نیز ادامه داشته به نحوی به در فصل بهار نرخ بیکاری استان به ۷.۲ درصد رسید.

دبیر کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با تاکید بر اینکه بازار کار استان و ویژگی بیکاران آن کاملا متفاوت از بسیاری از استان‌های کشور است و نیاز به برنامه‌ریزی و اهتمام خاص دارد، گفت: جنس بیکاری در استان یزد عمدتا از نوع بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی و جامعه نخبگانی است.

دهقانی‌زاده، افزود: این معضل نیازمند اقدامات هوشمندانه در قالب حوزه‌های فناوری، نوآوری و دانش‌بنیان است و انتظار می‌رود مجموعه دستگاه‌های ملی در این راستا استان را یاری کرده تا به زودی شاهد اتفاقات متفاوتی در استان باشیم و روندی که در استان شروع شده ادامه یابد.

به نظر می رسد در دولت سیزدهم با پیگیری سیاست های متفاوت و علمی همراه  با همدلی و همراهی که در بین تمام مسئولان استان وجود دارد اتفاقات مثبتی در زمینه اشتغال در سطح استان ایجاد شده است و حتی یکی از دغدغه های دیرینه مردم استان که ایجاد اشتغال برای بومی ها بود نیز در سال ۱۴۰۱ محقق شد به نحوی که حدود ۸۱ درصد اشتغال های ایجاد شده در استان سهم نیروهای بومی بود.

انتهای پیام/ک




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.