ID : 26980528
کارآفرینی بانوی یزدی با درآمیختن برنج و مس؛

ریزینگ های مسین؛ هنر آرامش بخش و زینتی که نیاز به حمایت دارد


بانوی یزدی که محصولات ریزینگی از جنس‌های مس و برنج تولید می‌کند؛ به دلیل علاقه به کارهای هنری و همچنین ایجاد یک سرگرمی برای خود بعد از فراگیری هنر در منزل این محصولات را تولید می‌کند.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدندا؛ 20 درصد درآمد کشورهای درحال‌توسعه از مشاغل خانگی به دست می‌آید که نمونه آن  کشورهای چین و بنگلادش هستند.

کسب‌وکار خانگی ازنظر ایجاد شغل ، نوآوری در عرضه محصول یا خدمت موجب تنوع و دگرگونی زیادی در اجتماع و اقتصاد هر کشور می‌شود.

کارآفرینی در واحدهای کوچک تولیدی به‌عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی محسوب می‌شود و در همین خصوص توجه به مشاغل ریشه‌دار در خانوارها به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین محور این موتور محرکه برای ایجاد درآمد و اشتغال‌زایی مطرح است.

کسب‌وکارهای خانگی در ایران سابقه دیرینه دارند. بسیاری از صنایع که امروزه هم وجود دارند ، در منازل و محل سکونت افراد تولیدشده‌اند . به‌طورکلی کسب‌وکار خانگی پدیده جدیدی نیست . بلکه درنتیجه تغییر و تحولاتی که در فعالیت‌های اقتصادی ـ اجتماعی امروزه به وجود آمده به آن توجه بیشتری شده است ، این نوع کسب‌وکارها روزبه‌روز گسترش و توسعه میابند در ایران به علل مختلفی حمایت از این مشاغل می‌تواند اثرگذاری بالایی داشته باشد . نخست آنکه در کشورمان این مشاغل به‌طور سنتی در قالب فعالیت‌های استادشاگردی زمینه تاریخی قابل‌توجهی دارد و فعالیت‌های مربوط به بافت فرش در این قالب رشد بسیاری داشته است ، دوم اینکه با توجه به سهم بالای زنان در اقتصاد ملی و افزایش سطح سواد در این گروه از جامعه و همچنین مسائل فرهنگی مربوط به اشتغال زنان این امکان فراهم می‌شود که با توسعه مشاغل خانگی از ظرفیت‌های اقتصادی زنان در جامعه استفاده بهتری شود.

پایداری مشاغل خانگی به این بستگی دارد که این مشاغل به نهادهای پشتیبان و حمایتی مرتبط باشند و در این مورد باید این مشاغل به یک سری صنایع بزرگ و همچنین به اتحادیه‌ها و تعاونی‌هایی وصل شوند که به آن‌ها در تأمین مواد اولیه و بازاریابی کمک نمایند تا پایداری آن‌ها حفظ شود.

سهیلا شاکری بانوی یزدی که محصولات ریزینگی از جنس‌های مس و برنج تولید می‌کند در گفتگو با خبرنگار یزد ندا گفت: به دلیل علاقه به کارهای هنری و همچنین ایجاد یک سرگرمی برای خود به دلیل اینکه شغل مرتبط با رشته تحصیلی‌ام را پیدا نکردم بعد از فراگیری هنر ریزینگی در منزل این محصولات را درست کردم.

سهیلا شاکری26 ساله، تحصیل‌کرده مقطع کارشناسی ارشد رشته برنامه‌ریزی است در منزل همراه با خانه‌داری و تربیت فرزند گردنبند، دستبند و انگشترهای ریزینگی تولید می‌کند، هنر دست وی با علم مواد باهم شده و آرامش را به بانوان هدیه می‌دهد.

وی در خصوص کار خود اظهار کرد: بعد از تهیه مواد اولیه و برش دادن ورقه‌های مس روی آن‌ها کارکرده و انواع محصولات را تولید می‌کنیم، عکس افراد را روی گردنبندها حک می‌کنیم و کارهای سفارشی نیز انجام می‌دهیم، من علاقه زیادی به مس دارم و چون خواص این فلز خاصیت آرامش بخشی دارد محصولات را بیشتر از جنس مس تولید می‌کنم.

شاکری بابیان اینکه قیمت محصولات 15 تا 17 هزار تومان است گفت: محصولات را به قیمت عمده می‌فروشم، اگر مشتری باشد فروش خوب است اما برای من بیشتر به‌عنوان یک سرگرمی محسوب می‌شود زیرا یک نمایشگاه دائمی یا جایی که بتوان محصولات را عرضه کردم ندارم.

این بانوی هنرمند عنوان کرد: متأسفانه کارهای ما جزء صنایع‌دستی محسوب نمی‌شود، خیلی سعی کردیم به ما هم در ایام نوروز غرفه تعلق بگیرد اما نشد و من برای اینکه بتوانم کارهایم را عرضه کنم گل‌های مسی نیز در کنار کارهای ریزینگی درست کردم و توانستم یک غرفه بگیرم اما بازهم قیمت غرفه‌ها خیلی گران است زیرا کرایه هر غرفه 800 هزار تا یک‌میلیون تومان است.

شاکری ادامه داد: مسئولان در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل با توجه به اهمیت مشاغل خانگی در مقوله اقتصاد مقاومتی می‌توانند با دایر کردن نمایشگاه‌ها و یا دیگر راهکارها به رونق مشاغل خانگی و حمایت از بانوان هنرمند یزدی کمک کنند.

وی که اکنون در حسینیه ثارالله یزد یک نمایشگاه دایر کرده و از دیگر بانوان هنرمند نیز برای حضور در نمایشگاه دعوت کرده است گفت: از 12 بهمن‌ماه به مدت 40 روز یک نمایشگاه در حسینیه ثارالله یزد برپاشده است که خود همه‌کاره‌ای هماهنگی نمایشگاه را انجام دادم، خیلی حمایت از هنرهای دستی و مشاغل خانگی کم است و ما با درآمدی که داریم نمی‌توانیم یک مکان برای عرضه محصولات خود داشته باشیم.

 

انتهای پیام/ک




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.