ریشه بسیاری از طلاقها در استان یزد«مشکلات اقتصادی»است/«نظام جامع آموزش خانواده» راهکار مقابله با رشد روز افزون طلاق
این روزها افزایش طلاق وکاهش ازدواج در بین جوانان به تیتر اول خبرهای اجتماعی تبدیل شده وهمه به دنبال مهمترین وریشهای ترین دلیل افزایش طلاق در کشورمان هستند.
متاسفانه این معضل اجتماعی در شهر دارالعباده یزد و در سایه مسائل و مشکلات مالی وبیکاری با روند روبه رشدی همراه بوده که آرامش روحی و روانی بسیاری از خانوادهها را بر هم زده است.
در همین رابطه حجت الاسلام ابوالقاسم دهقان چناری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا به مهمترین دلایل وموضوعات کاهش ازدواج ونیز افزایش طلاق در جامعه امروزی پرداخت و گفت: مسائل اقتصادی، بیکاری، فقر، بهانه گیریهای مختلف و افزایش سن ازدواج از مهمترین دلایل کاهش آمار مربوط به ازدواج است.
وی ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی اعم از طلاق را «مشکلات اقتصادی» پیش روی خانوادهها دانست و اظهار داشت: پایین بودن اقتصاد خانوادهها و نامتعادل بودن خواستهها با میزان درآمدها همواره موجب شکل گیری مشکلات فرهنگی و اجتماعی چون طلاق در جامعه و گسست در خانوادهها میگردد؛ لذا افراد باید از نظر اقتصادی به گونهای متعادل و معقول توانمند شوند که این معضل را بیش از بیش برطرف نمایند.
دهقان چناری شبکههای اجتماعی را یکی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش روند طلاق در بین زوجین دانست وافزود: در پیدایش این معضل اجتماعی، عوامل شناخته شده وناشناختهای دست به دست هم داده و موجب ناسازگاری زناشویی وانحلال خانواده و بالا رفتن نرخ طلاق در جامعه امروزی در سالهای اخیر شده که در این میان نقش شبکههای اجتماعی در این روند بسیار پررنگ است.
این کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه «سواد رسانهای» در عصر امروز از ضرورتهای اساسی است، خاطر نشان کرد: حفاظت از فرهنگ ایرانی واسلامی نیازمند سواد رسانهای است؛ چرا که در ايران مباحث و مولفههاي فرهنگي از اهميت بيشتري برخوردار است.
دهقان چناری تغییر سبک زندگی از فرهنگ ایرانی و اسلامی به فرهنگ غربی را از عوامل مهم کاهش ازدواج برشمرد و تصریح کرد: باید توجه داشت در نتیجه این تغییر سبک زندگی توقات بالا میرود و نهایتا منجر به کاهش آمار ازدواج وافزایش طلاق میگردد.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اهمیت نقش صدا و سیما در جلوگیری از تغییر نگرشها و سبک زندگی، عنوان کرد: صدا وسیما در تقویت سبک زندگی اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است؛ چرا که این نهاد به عنوان رکن آموزشی سمعی و بصری، میتواند الگوهای صحیح را از طریق سریالها، فیلمها وکارتونهای منطبق با سبک زندگی اسلامی به جامعه القا نماید و جلوی این پدیده شوم ودر حال گسترش را بگیرد.
وی ادامه داد: نبود مهارتهای رفتاری و ارتباطی در زندگی از عوامل بسیار مهم دوری زوجین از همدیگر وطلاق است؛ لذا لازم است برای مقابله با این معضل اجتماعی در جامعه، دستگاههای مربوطه اقدام به برگزاری دورههای آموزشی «مشاورهای و اسلامی» قبل، حین و پس از ازدواج برای زوجین نمایند؛ چرا که مشاوره می تواند در تمام مراحل زندگی بسیار راهگشا باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان ضمن اشاره به نقش موثر«نظام جامع آموزش خانواده در سطح ملی»،خاطر نشان کرد: نظام جامع آموزش خانواده در سطح ملی میتواند یکی از راهکارهای مقابله با رشد روز افزون پدیده طلاق در جامعه امروزی گردد که این مهم جز با همکاری و هماهنگی تمامی دستگاههای علمی و اجرایی قابل حصول نیست.
انتهای پیام/د
Related Assets:
- افزایش 12 درصدی طلاق در یزد/ از هر 6 ازدواج در یزد یک مورد به طلاق میانجامد
- رژیم آل خلیفه مقدمات اضمحلال خود را رقم زد
- دلنوشته شاعر یزدی از دیدار با رهبر انقلاب
- احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در گلزار شهدای یزد به روایت تصویر
- شب قدر یعنى چه؟/ شب قدر و وقایع آن
- سرنوشت احمد متوسلیان بیشتر از هر چیزی برایم مهم است/خیلی دوست دارم لحظه دیدار حاج احمد با مادرش را ببینم/ مردم مریوان با من مثل یک فرمانده برخورد میکردند
- فرهنگ مصرف بهینه آب وظیفه همگانی است/ بانوان محوریت اصلی «اصلاح الگوی مصرف»
- تصاویر/افطاری کارگران خدمات شهری شهرداری یزد به همراه خانواده
- احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان در یزد از نگاه دوربین
- برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس در 75 نقطه از استان دارالعباده یزد/اعلام زمان ومسیر راهپیمایی در شهر یزد
- عامل افزایش طلاق؛ فقر اقتصادی یا فقر فرهنگی؟