ID : 35015309
نبود نظارت حال بازار یزد را آشفته‌تر کرده است

زرگران یزدی: بازار سکه یزد تنها دست یک نفر!


انفعال دستگاه‌های نظارتی بر نظارت دقیق و مستمر بر بازار و برخورد قاطع با متخلفان شرایط ویژه‌ای را برای بازار طلا و سکه یزد رقم‌زده است.

به گزارش یزدرسا، بازار متلاطم طلا و سکه در این چند ماه اخیر، بیم و امیدهای بسیاری در دل آحاد مردم ایجاد کرده است؛ چراکه طلا با افزایش 300 درصدی قیمت نسبت به اسفندماه سال 96، رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد و سکه از قیمت 1 میلیون و 400 هزار تومان در 15 اسفندماه به قیمت 4 میلیون و 500 هزار تومان در 7 مرداد رسید.

این تغییر قیمت ناگهانی تحلیل‌های فراوانی را به همراه داشته است و بسیاری از کارشناسان دست به طرح مسائل مختلفی پیرامون این موضوع زده‌اند. برای بررسی این موضوع وارد بازار یزد شدیم بازاری که برای سالیان سال طلایی را به بازار عرضه می‌کرد که از شهرت و اعتبار بالایی برخوردار است.

وارد بازار زرگرهای یزد می‌شویم؛ ساعت 10 صبح است؛ اکثر زرگرها، مغازه خود را بازکرده‌اند اما عدم رونق و کسادی به‌خوبی هویداست؛ ناراحتی و اضطراب در چهره زرگر عیان است؛ دراین‌بین تنها یک زرگری شلوغ است؛ بیش از 50 مشتری درون یک مغازه 100 متری.

با چند تن از زرگرها صحبت می‌کنیم؛ وقتی می‌فهمند برای مصاحبه آمده‌ایم، حاضر نیستند مقابل دوربین حاضر شوند؛ دلشان پر است اما می‌گویند از چه بگوییم؟ یعنی شما خبر ندارید؟

قریب به اتفاقشان از عدم نظارت بر بازار گلایه دارند و صحبت از سوداگران و بازار گردانانی است که قیمت بازار توسط آن‌ها تعیین می‌شود.

زرگران یزدی در سخنان خود از کسی می‌گویند که تنها خریدار و تنها فروشنده سکه در یزد است! با سرمایه خود هر تعداد که بخواهد می‌تواند سکه بخرد و هر تعداد که بخواهد می‌تواند بفروشد؛ به بهانه عدم ثبات قیمت، هر سکه را 300 هزار تومان زیر قیمت بازار از مردم می‌خرد و هر سکه را 200 هزار تومان بالای قیمت بازار می‌فروشد.

روایت تلخ بازارسکه یزد، نمونه کوچکی از درد مشترک تمام بازارهای ایران است؛ عدم توجه و نظارت بر بازار و انفعال دستگاه‌های نظارتی بیش از هر موضوعی به نابسامانی در بازار دامن زده و گلایه مردم را نیز به همراه داشته است.

آنچه در این میان اهمیت دارد ضرورت برخورد قاطع، به‌ هنگام نهادهای نظارتی است؛ چراکه اکنون شرایط به‌گونه‌ای است که بیشتر مردم فکر می‌کنند نهادهای نظارتی خود را کنار کشیده‌اند و هیچ عزمی برای بهبود این اوضاع ندارند.

بدون شک اقدام یا انفعال دستگاه‌های نظارتی نقش مهمی در کاهش یا افزایش سرمایه اجتماعی در کشور دارد و نیاز است مسئولینی که در این راه با مردم همراه نیستند تغییر کنند. موضوع نظارت بر بازار حلقه گم‌شده‌ای است که مردم انتظار دارند بار دیگر در عرصه اقتصادی احیا شود تا یاری کننده مردم در این شرایط نابسامان باشد.

  انتهای پیام/م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.