زندگی بی دغدغه حق معلولان/ برخی مسئولین فرهنگ برخورد با معلولان را ندارند
به گزارش یزدرسا؛ مادرزادی نابینا بود، دوران ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه نابینایان گذراند، از ابتدا خط بریل را آموخت و دوران متوسطه را در مدرسه شاهد کنار دانش آموزان عادی طی کرد.
نابینایی هیچ گاه مانع رشد و موفقیت مسعود نشد و دیپلم خود را با معدل 19.57 گرفت و شاگرد دوم کلاس بیناها شد.
مسعود حسن آبادی اهل محله حسن آباد مشیر یزد، دانشجوی اکنون دانشجوی دکتری حقوق عمومی دانشگاه تهران است؛ فارغ التحصیل کارشناسی حقوق با معدل 18.6 و کارشناسی ارشد با معدل 18.8 از همان دانشگاه، حافظ 20 جزء قرآن کریم، دارای عناوین شهرستانی، استانی و کشوری در رشته حفظ قرآن در مسابقات اوقاف و سازمان بهزیستی.
اکثر حسن آبادی ها مسعود را می شناسند، مکبر مسجد محل بود و همیشه در مسجد قرآن و دعا تلاوت می کرد.
وی متولد 70 است و مجرد، طی شش ترم لیسانس گرفت و در دوره های ارشد و دکتری کم سن ترین دانشجوی بین هم مقطعی ها و هم کلاسی های خود است.
مسعود چندین مقاله همایشی داشته و یک مقاله علمی پژوهشی اش نیز در حال داوری است.
خدا پشتوانه بزرگ من در زندگی
مسعود حسن آبادی که اکنون کارمند اداره بهزیستی استان یزد است، در گفتگو با خبرنگار یزدندا اعتماد به خداوند، حمایت های مادی و معنوی پدر و مادر و تلاش زیاد را از عوامل موفقیت خود عنوان کرد و گفت: همیشه به خدا تکیه داشتم و به سبب رابطه زیاد با خدا و جریان معنویات در زندگیم به خصوص خواندن نماز اول وقت خداوند پشتیبان و پشتوانه بزرگ من در زندگی بود.
وی اظهار کرد: همیشه در زندگی ام هدفمند بودم و حتی در دوران دبیرستان برنامه ریزی کرده بودم که در دانشگاه تهران تحصیل کنم و همین هم شد، علاوه بر داشتن هدف تلاش های زیادی نیز کردم و در واقع « نابرده رنج گنج میسر نمی شود ».
این روشندل یزدی در بیان مشکلات جامعه معلولان گفت: حضور معلولان در سازمان ها و نهاد های دولتی خیلی کم است و در واقع اصلا از معلولان در امور کمک گرفته نمی شود، مسئولان باید تدبیری بیاندیشند تا از معلولان در امور مشاوره ای استفاده شود زیرا اگر چنین شود هم مشکل اشتغال این قشر حل می شود و هم باعث می شود در حل مشکلات این قشر با استفاده از نظر خود این افراد بهتر عمل شود؛ بهتر بگویم در سازمان ها و ارگان های دولتی کسی نیست که از حقوق معلولان دفاع کند.
شهرداری در مناسب سازی فضاها از خود معلولان استفاده کند
حسن آبادی بابیان اینکه معلولان باید به عنوان مشاور در شهرداری ها اثر بخش باشند اذعان کرد: برای مناسسب سازی فضای شهری باید از خود معلولان استفاده شود؛ برای مثال سطوح برجسته را در پیاده روها برای نابینایان ایجاد می کنند ولی از خود نابینا برای رفع معایب استفاده نمی کنند و در نهایت فرد نابینا به تیر چراغ برق برخورد می کند.
وی ضمن انتقاد شدید از صدا و سیما در پیشنهاد به این ارگان تصریح کرد: در صدا و سیما باید یک معلول به عنوان مشاور حضور داشته باشد، صدا و سیما باید وقت بگذارد برای فرهنگ سازی در خصوص نوع برخورد جامعه با معلول.
حسن آبادی گفت: مسئولان صدا و سیما باید سیاست های تشویقی برای کارگردان ها و تهیه کننده ها قائل شوند تا ایشان برای ساخت برنامه هایی ویژه معلولین و همچنین مستند هایی پیرامون توانمندی های معلولین ترغیب شوند و بودجه هایی نیز برای این امر اختصاص دهند.
وی افزود: فرهنگ برخورد با معلول در جامعه ما هم بین مسئولین و هم بین مردم ضعیف است، خوب است همه بدانند معلول نیز انسان است.
این روشندل گفت: فرهنگ کمک به معلول باید برای مردم تشریح شود برای مثال نحوه صحیح کمک کردن به یک نابینا این است که فرد کمکم دهنده جلو برود و فرد نابینا بازوی او را بگیرد و به صورت اریب و آرام آرام حرکت کنند و نیازی به گفتن نیست اگر چنین عمل کند، فردنابینا به پله هم رسید خودش ادامه می دهد.
مسئولین فرهنگ برخورد با معلولین رو بلد نیستند
وی ادامه داد: مسئولین فرهنگ برخورد با معلولین رو بلد نیستند، معلولان را نمی شناسند و هیچ درکی از آنها ندارند، بک معلول به نماینده مجلس بابت اشتغال مراجعه کرد اما او جواب داد برای افراد سالم کار نیست چه برسد به معلول و این نشان دهنده فرهنگ این مسئول هست که چه راحت به یک قشر از جامعه توهین می کند.
حسن آبادی بابیان اینکه بین افراد سالم و معلول تبعیض قائل می شوند اظهار کرد: برای نماینده مجلس شدن شرط سلامت گذاشته اند بر اساس قانون انتخابات اما این به راحتی اصل برابر بودن افراد در اصل 20 قانون اساسی را زیر سوال می برد.
این روشندل موفق یزدی گفت: با معدل 19.57 دیپلم در یک دانشگاه مطرح به خاطر نابینایی من را نپذیرفتند، این یعنی حقوق نابرابر، ابابصیر شاگرد امام صادق(ع) نابینا بود مورد اعتماد و توجه امام صادق بود، حالا اسم دانشگاه اسم امام است اما سیره امام(ع) نادیده گرفته می شود، در این دانشگاه کسانی درس می خوانند که هیچ معلولی را ندیده اند، بعد از درس می ایند و مسئول می شوند و هیچ درکی از معلولان ندارند.
زندگی بی دغدغه حق معلولان
وی اذعان کرد: مسئولی موفق است که کل اعضای جامعه از جمله معلولان را در نظر بگیرد اگر برای افراد فاقد معلولیت برنامه ریزی می کند برای معلولین هم برنامه ریزی داشته باشد، مسئولان باید معلولان را بشناسند و آنها را درک کنند زیرا حداقل 5 درصد قشر جامعه معلول هستند اما متاسفانه برنامه ای برای این قشر نداریم، وقت نمی گزاریم تا معلولین نیز زندگی بی دغدغه و آرام در جامعه داشته باشند.
حسن آبادی تصریح کرد: معلولان خودشان هم باید به کمک خود بیایند، باید مطالبه گر باشند به صورت گروهی با فعالیت های گروهی با یک هدف مشترک برنامه ریزی کنند تا حقوقشان احیا شود و آنها نیز اشتغال، ازدواج و زندگی عادی داشته باشند همچنین انسان های قدردانی هم باشند.
وی خواست از معلولان در مقام مشاور استاندار و وزیر استفاده شود.
انتهای پیام/ک
Related Assets:
- تصاویر/عشق پدرانه ای که به معلولین بها داد
- دستاوردهای هنری معلولین یزد به روایت تصویر
- گردشگری برای همه، همه برای گردشگری
- اردوی دوستانه دبستان دخترانه فاطمیه و مدرسه استثنایی ایثار ابرکوه
- وظیفه شرعی و قانونی دولتمردان مناسب سازی تردد بی دغدغه معلولان است
- تصاویر/ اجرای پرفرمنس آرت ویژه روزجهانی معلولین در یزد