زیباکلام: «روحانی» مقصر است
به گزارش یزد رسا؛ کابینه روحانی این روزها شاهد اختلافات ریز و درشتی است که در جدیدترین آنها علی اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور، در برنامه تلویزیونی متن - حاشیه در واکنش به سخنان محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت که چندی پیش مناطق آزاد را گلوگاه فساد خوانده بود گفته است: نعمت زاده مواظب حرف زدنش باشد وگرنه از کوره در میروم و چیزهایی میگویم بنده خجالت می کشم یکسری مسائل را درباره ایشان به زبان آورم.
این سخنان علی اکبر ترکان حاکی از اختلافاتی ریشه دار بین دو عضو کابینه حسن روحانی است. این در حالی است که پیش از این نیز شاهد چنین اختلافاتی بین حسن روحانی و صالحی نیز بودهایم. با توجه به اینکه این مسائل تنها به ضرر دولت است باید گفت که چرا جلو چنین اتفاقاتی گرفته نمیشود تا دولت بتواند با خیالی راحتتر به مشکلات خارج از هیات دولتش بپردازد. در ادامه به بررسی این اختلاف و ضررهایی که برای دولت دارد میپردازیم.
روحانی مقصر اصلی است
صادق زیبا کلام در این رابطه به آفتاب یزد میگوید: این مسئله در هر صورت خوشایند نیست و قطعا ظرف روزهای آینده مخالفین دولت آن را دست خواهند گرفت و مانند داستان حقوقهای نجومی آنرا همچون بیرقی کرده و علیه دولت به اهتزاز در میآورند، در عین حال باید گفت اختلاف نظر در میان اعضای دولت، اعضای یک حزب، اعضای هیات رئیسه مجلس و ... وجود دارد و یک امر طبیعی محسوب میشود، اما این اختلافات نباید آنقدر عمیق و عمیقتر شود به این صورتی که هم اکنون شاهد آن هستیم، برسد. من معتقدم در این قضیه بیش از آقای ترکان و نعمتزاده، آقای روحانی و معاون اول ایشان اسحاق جهانگیری مقصر هستند. زیرا این افراد قطعا از اختلاف بین ترکان و نعمت زاده آگاهی داشتند البته مهندس ترکان رسما عضو کابینه نیستند ولی به هر حال یکی از چهرههای نزدیک به آقای روحانی و اثرگذار هستند و وجود ایشان دست کمی از یک وزیر ندارد.
وی در ادامه گفت: من معتقدم آقای روحانی و اسحاق جهانگیری با توجه به آگاهی که از این اختلاف داشتند باید دخالت میکردند چون آنچه مسلم است این اختلافات یک شبه به وجود نیامده و مدتها از اختلاف بین این دو عضو کابینه میگذرد و این اختلاف بین این دو عضو کابینه میگذرد و این اختلاف عمیقتر شده به این جا رسیده است. من از این جهت معتقدم که آقای روحانی و اسحاق جهانگیری مقصرند چون آنها باید دخالت میکردند و نمیگذاشتند که کار به اینجا برسد آنها باید حکمیت میکردند و به گونهای مسائلی را که اختلافات را بین این دو به وجود آورده، حل میکردند، اما متاسفانه این کار را نکردند و این اختلافات عمیق تر و گستردهتر شد و در نهایت به این وضعیت بد درآمده است از فردا رسانههای اصولگرا که منتظر چنین چیزی هستند به این مسئله هجوم میبرند و مانند داستان فیشهای حقوقی برای ماهها علیه دولت روحانی خوراک تبلیغاتی تهیه میکنند.
زیبا کلام در ادامه میگوید: من معتقدم این اختلافات مسبوق به سابقه بوده و تنها به این مسئله محدود نمیشود و این اختلافات ریشههای عمیقتری دارد و در کل آقای ترکان نباید چنین واکنش سنگینی را به صحبتهای نعمتزاده نشان میدادند. به هر حال ما در جامعهای زندگی میکنیم که اتهام زدن در آن مثل آب خوردن است بنابراین ما نباید از کوره در برویم و اینگونه که مهندس ترکان واکنش نشان دادهاند، رفتار کنیم.
راهحل اصلاحات در کابینه
علی صوفی وزیر تعاون نیز در دولت اصلاحات در رابطه با اختلافات به وجود آمده میان ترکان و نعمتزاده میگوید: این مسئله اقتصادی است که به چالش کشیده شده است؛ به هر حال مناطق آزاد میتواند امکان جذب سرمایه گذاری خارجی را فراهم کند و تولید کنندگان داخلی را تشویق کند تا در آن مناطق سرمایه گذاری داخلی را تشویق کند تا در آن مناطق سرمایه گذاری کنند تا بتوانند با امتیازاتی که از این طریق میگیرند کالایشان را به خارج از کشور صادر کنند و در عرصه بینالمللی رقابت کنند این سازوکاری است که در بسیاری از کشورهای جهان از آن استفاده شده و هم اکنون نیز رایج است. منتهی برخی از اقتصاددانان هستند که آنرا منفی ارزیابی میکنند. علیایحال آنچه بنده در رابطه با مسئله قاچاق به تجربه دیدهام، قاچاق با مناطق آزاد ارتباط دارد ولی پدیده قاچاق با مناطق آزاد ارتباط دارد ولی پدیده قاچاق مسئلهای است که منحصر به مناطق آزاد نیست. اگر بخواهند قاچاق را کنترل کنند باید آنرا در همه جا کنترل کنند، عوامل و عناصر آنرا شناسایی کنند و آنها را محدود کنند. من معتقد هستم اینگونه حمله کرده به مناطق آزاد که اشتغالات بسیاری را به وجود آورده است و به زندگی مردم گره خورده و وابسته است، دردی از اقتصاد ما را دوا نمیکند من باور دارم که چه کار را در جایی دیگر باید جست و حق را به آقای ترکان میدهم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حسن روحانی برای خاتمه دادن به این اختلافات اقدامی کرد یا خیر گفت: به نظرم مسئله عمیقتر از این صحبتهاست و روحانی باید به یکسری اصلاحات در کابینه خودش دست میزد و تغییراتی را در آن به وجود میآورد و به این مسائل خاتمه میداد. قطعا روحانی هنوز این فرصت را دارد تا بتواند تغییرات بنیادین و اساسی را انجام دهد و یک تیم هماهنگ و منسجمی را به وجود بیاورد تا هم مردم امیدوارتر شوند و هم آنکه در این فرصت باقی مانده بتواند تحرکی را در وضعیت اقتصادی به وجود آورد.
او در ادامه در رابطه با ضربه هایی که بروز چنین اختلافاتی به دولت میزند گفت: قطعا این گونه مسائل به دولت ضربه میزند زیرا این مسائل با معیشت مردم در ارتباط است و دیگر آنکه فرصت کار کردن را از دولت میگیرد و مردم را مایوس میکند.
در پایان باید گفت اعضای دولت بهتر است اختلافات را کنار بگذارند و خودشان را درگیر حواشی بیهوده نسازند و تمام هم و غمشان را روی حل مسائل و مشکلات اقتصادی و.. بگذارند. از سوی دیگر به نظر میرسد ابراز چنین اختلافاتی و علنی نمودن آن صرفا یک گل به خودی محسوب میشود و سبب سوء استفاده مخالفان میشود.
فارس
Related Assets:
- فشار بر زیباکلام بعد از مخالفت با نامزدی روحانی در سال 96
- سامانه موشکی «باور ۳۷۳» و اولین موتور ملی توربوجت هواپیما رسماً رونمایی شد
- هشدار اصلاح طلبان به روحانی
- دولت اگر کاری جز برجام نکرده بود، برای دستاورد سه سالهاش کافی بود/ برای مبارزه با فساد نباید چوب و شلاق بیاوریم
- کمبود امکانات ورزشی ؛ حلقه گمشده جوانان ترکان و هرابرجان/سالنی که بعد از شش سال هنوز تکمیل نشده است