ID : 33518967
رئیس منابع آب منطقه شمالی استان یزد:

سال آینده آب انتقالی اصفهان به یزد کاهش می‌یابد/ هیچ قنات فعالی در میبد وجود ندارد


رئیس اداره منابع آب منطقه شمالی استان یزد گفت: طبق نامه ای که از وزارت نیرو به دست ما رسیده مقرر شده نسبت به کاهش آب انتقالی به میزان 10 درصد آب شرب و 20 درصد مصرف آب صنعت در حوزه آب زاینده رود در مقایسه با سال آبی گذشته اقدام لازم انجام گیرد.

به گزارش یزد رسا،‌  احمد عموئی رئیس اداره منابع آب منطقه شمالی استان یزد در گفتگو با خبرنگار میبد خبر در رابطه با خاموشی چاههای آب کشاورزی در شهرستان میبد بیان داشت: خاموشی آب چاههای کشاورزی با هدف جبران بخشی از افت سطح آب های زیرزمینی و مقابله با کم آبی ناشی از کاهش ریزش‌های جوی در شهرستان میبد در دو مرحله صورت گرفت.

وی افزود: مرحله اول به مدت 25 روز از تاریخ 4 الی 29 آذرماه و مرحله دوم از تاریخ 13 دیماه الی 3 بهمن ماه سال جاری با همکاری و هماهنگی اداره جهاد کشاورزی شهرستان و با اطلاع رسانی قبلی به کشاورزان منطقه صورت پذیرفت که در این مدت با خاموشی 47 حلقه چاه کشاورزی میزان 4 میلیون و 33 هزار متر مکعب آب در منطقه صرفه جویی شد.

عموئی با اشاره به نصب به نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی چاههای برداشت در میبد اظهار داشت: نصب کنتورهای هوشمند در شرایط بحران کم آبی به عنوان ابزاری کارآمد برای مدیریت مصرف آب می باشد که در این زمینه 20 کنتور هوشمند بر روی تعدای از چاه ها نصب شده و بیش از 40 کنتور دیگر نیز در آینده بر روی چاه های دیگر نصب می شود و با توجه به قانون بایستی برای کلیه چاهها و منابع آبی صورت گیرد. در این زمینه در شورای حفاظت آب استان یزد مصوب شد که شهرداری ها،ادارات منابع طبیعی و آب و فاضلاب موظفند تا سال آتی این کنتورهای هوشمند با هزینه خودشان تهیه و نصب کنند.

وی ادامه داد: پس از نصب این کنتورها بر اساس میزان آب تخصیصی و طبق مجوز کنتور شارژ می شود که پس پایان این میزان بهره بردار برای شارژ مجدد و خرید آب اقدام کند که در صورت موجود بودن آب، میزان درخواستی به بهره بردار داده می شود.

رئیس اداره منابع آب منطقه شمالی استان یزد در مورد چاههای غیر مجاز در صنایع اذعان داشت: متاسفانه آمار خاصی در این زمینه وجود ندارد و مواردی هم که شناسایی می شوند مقاومت صورت می گیرد و با مراجعه به مسئولین مختلف این مسئله را راکد می کنند. به دلیل مدفون بودن و اختفای این چاهها عمدتا قابل شناسایی نیستند و اطلاعات بدست آمده به صورت عمومی و مردمی بوده است. در این زمینه در جلسه شورای حفاظت آب شهرستان میبد توسط دادستان پیشنهاد شد اکیپی متشکل از نماینده فرماندار، آب منطقه ای و نماینده دادستان که نیروی انتظامی می باشد تشکیل و برای بررسی و پایش این موضوع به صنایع مراجعه کنند و گزارشات حاصل در پرونده آنها مکتوب شود.

عموئی با اشاره به کاهش آب انتقالی به استان یزد در سال آینده بیان داشت: طبق نامه ای که از وزارت نیرو به دست ما رسیده مقرر شده نسبت به کاهش آب انتقالی به میزان 10 درصد آب شرب و 20 درصد مصرف آب صنعت در حوزه آب زاینده رود در مقایسه با سال آبی گذشته اقدام لازم انجام گیرد و این میزان از همان مبدا کاهش می یابد.

رئیس اداره منابع آب منطقه شمالی استان یزد تصریح داشت: میبد و اردکان باید شبکه دوم توزیع آب را پیگیری کنند و از انتقال آب توسط تانکرها به مخازن به جهت مباحث آلودگی و امنیتی خودداری کنند تا مردم نیز از آب مطمئن استفاده کنند.

وی در ادامه با توصیه به صرفه جویی آب توسط مردم خاطر نشان ساخت: شهرداری ها با توجه به میزان قابل توجه آب مصرفی در فضای سبز در جهت مصرف درست و بهینه اقدام کنند و تا جایی که ممکن است به جای استفاده از آب انتقالی از آبیاری با تانکر و یا شبکه مجزا آبیاری فضای سبز استفاده کنند.

عموئی با اشاره به مشکلات زیادی که برای حفر چاه آب در میبد وجود دارد، ابراز داشت: با وجود به شکستگی و نشست زمین حفر چاه در میبد بسیار مشکل است و در زمان حفر چاه آب از حوزه آبی فرار می کند. با توجه به افت شدید آب دیگر قنات فعالی در میبد وجود ندارد و سطح آب سالیانه به طور متوسط 45 سانتیمتر پایین می رود.

رئیس اداره منابع آب منطقه شمالی استان یزد با بیان اینکه میزان سالیانه کاهش سطح آب در شهرک صنعتی جهان آباد با توجه به مصرف و برداشت آب به 1 متر هم می رسد، توضیح داد: در این منطقه خروج آب در حوزه آبی داریم که این هم برای صنایع موجود و هم برای چاههای کشاورزی که آب را خارج و به میبد می آورند مثل چاه بارجین، سعید آباد، ولی آباد، مجید آباد و فیروز آباد می باشد و با توجه به محاسبات صورت گرفته 400 متر بر ثانیه آب از حوزه خارج شده که میزان قابل نوجهی می باشد و با توجه به عدم برگشت آب کاهش 1 متری در سطح آب مشاهده می شود.

وی در پایان تاکید داشت: با توجه به کم آبی و کاهش نزولات جوی باید مدیریت بهینه مصرف آب در استان صورت گیرد و باید از همه ظرفیت ها و امکانات در راستای فرهنگ سازی مصرف بهینه آب استفاده کنیم.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.