سال نو، نگاه نو و زندگي نو
یزدرسا؛ آب شدن يخ هاي يکساله درون به مناسبت تحول و پويايي در طبيعت بدون شک بهار و رسيدن فصل نو، شکفتن گلها و شکوفه هاي معطر بهاري را يادمان مي آورد که قبل از هر چيزي يا مقلب القلوب والا بصار را زمزمزمه کنيم،تا لطف و عنايت خداوند متعال شامل حالمان شود و پذيراي تحول دروني باشيم پس آنهايي که قدرت توکل بالايي دارند و خدا را به عنوان يگانه عامل اصلي ايجاد تغيير مي دانند طراوت و شادابي بهار را بيشتر از ديگران حس مي کنند. لطف واحسان، شادابي و نشاط در درون مي تواند انسان را در مسير سعادت و خوشبختي قرار دهد اما قدم اول پذيرش تغيير و دگرگوني است.
ما اگر در مقابل تغيير مقاومت کرديم در واقع هيچگونه احساس شادابي نخواهيم کرد چرا که هموني بوديم که هستيم ،اما اگر تغيير را پذيرفتيم زمينه شکوفايي همراه با طراوت در طبيعت درونمان آن را حس خواهيم کرد.
در آستانه هر سال نو، بسياري از مردم تصميم ميگيرند که در رفتار و عادتهاي خود تغيير به وجود آورند و هر سال، اغلب اين تصميمات عملي نميشود اين امر به دليل کمبود تمايل يا علاقه افراد به يک زندگي بهتر نيست بلکه به خاطر اين واقعيت است که تغيير، کار پيچيده و دشواري است. بنابراين به تلاش مستمري نياز دارد تا يک عادت تازه در وجود ما شکل بگيرد و پايدار گردد .حال اين سوال مطرح است که ما چکار کنيم تا تغيير را بپذيريم.
همانطور که ما قبل از عيد خانه تکاني مي کنيم و اسباب و لوازم فرسوده، ناكارآمد و به درد نخور را دور ميريزيم،بهتر است ذهن را هم از محتويات نامناسب خالي ميكنيم تا پرانرژي به فعاليتهاي سازنده بپردازيم. هرگاه ما كاري را بدون دقت انجام ميدهيم يا باور ما و عادتهاي خود را با تعصب زياد در كاري اعمال ميكنيم كمتر به اين فكر هستيم كه تغيير مثبتي در روند اجراي كار بوجود آوريم و ايراد و اشكال آن را برطرف سازيم. هر فرايندي در زندگي ميتواند مغلوب تكرار شود با اينكه ميدانيم تغيير ميتواند ما را از اين وضعيت ناخوشايند تكرار، رهايي دهد باز هم از تغيير گريزانيم، درست است كه تغيير ترسناك است، تغيير گام نهادن در يك راه تازه است كه نميدانيم چه پيش ميآيد.
در واقع تغيير مديريت خطر كردن است خطر وجود دارد اما نتيجهي آن آنقدر مثبت است كه به اين خطر كردن ميارزد. ما ميتوانيم نوع نگرش و زاويه ديد خود را عوض كنيم تا تغييري در رفتار خود داده باشيم يا اينكه رفتارهاي نادرست خو را دريابيم و آنها را ترك كنيم، براي تغيير، اولين قدم شناخت باورها و رفتارهاي خود است. اينكه شما چه باورهايي درمورد خودتان داريد آنها را يادداشت كنيد. بعد از اينكه باورهاي خود را يادداشت كرديد تصميم بگيريد باورهاي منفي و محدودكننده را تغيير دهيد و باورهاي مثبت را تقويت كنيد تا نقش پررنگتري در زندگيتان داشته باشيد. پس براي اين كار، اين مراحل را امتحان کنيد.
افکار و باورهايتان را تغيير دهيد:
ما بر اساس افکار و باورهايمان رفتار ميکنيم. فردي که باور دارد باهوش نيست و از عهده کاري برنمي آيد، همان گونه رفتار ميکند. اگر ميخواهيد زندگي خود را متحول کنيد باورها و افکار غير منطقي خود را به چالش بکشيد.سود و زيان اين افکار را براي خود مشخص کنيد. به نظر شما عاقلانه است که به باورهايي بچسبيد که مانع شما در رسيدن به اهدافتان ميشود؟ انتخاب با شماست .
عادتهاي منفي خود را اصلاح کنيد:
عادتهاي منفي مانند خجالتي بودن، عصبانيت، پرخوري و... که سلامت جسماني و رواني شما را به خطر مياندازد، تغيير دهيد و در نهايت رفتار مناسبي را به جاي عادتهاي مخرب انتخاب کنيد. براي مثال فردي که پرخاشگر است. ميتواند رفتارهاي مناسبي مانند شنيدن سخنان ديگران، ابراز وجود، تنش زدايي و... را جايگزين عصبانيت کند.پيامهاي مثبت را جايگزين پيامهاي منفي كنيد.
هميشه به ياد داشته باشيد آن لحظهاي كه يك عادت جديد را شروع كردهايد يا يك عادت قديمي را كنار گذاشتهايد، تغيير كردهايد. اگر واقعاً باور داشته باشيد كه تغيير كردهايد، تغيير خواهيد كرد. هيچ وقت دوباره به عقب بر نگرديد. شما براي زندگي نياز به يك شعار تازه داريد، شعاري كه شما را متوجه كند كه «ميتوانيد!» اگر باور نكنيد كه ميتوانيد، هيچ وقت نخواهيد توانست. باور توانايي خود براي موفقيت، براي موفق شدنتان الزامياست!
برنامهاي دقيق داشته باشيد:
براي موفقيت برنامهريزي كنيد. براي موفقشدن شما نياز به جزئيات داريد. براي شروع يك برنامه ورزشي، تصميم بگيريد كه دقيقاً در چه روزها و چه ساعاتي ميخواهيد تمريناتتان را انجام دهيد. آيا ميخواهيد با خريد تجهيزات لازم، تمريناتتان را در خانه دنبال كنيد، يا ميخواهيد به باشگاه برويد. يك برنامه دقيق براي يك هفته خود تنظيم كنيد. ببينيد براي شروع اولين هفته زندگي جديدتان به چه جزئياتي نياز داريد!
مسئوليت زندگيتان را به عهده بگيريد:
بايد تصميم بگيريد که خودتان و نه اوضاع و احوال اطرافتان را تغيير دهيد. با اين روش ميتوانيد موثرتر عمل کنيد. زماني که مسئوليت زندگيتان را ميپذيريد آنگاه ناخداي کشتي زندگيتان هستيد، تنها شماييد که اهدافتان را انتخاب، برنامه ريزي و به برنامههايتان عمل ميکنيد. خوبي و بدي موجود در زندگي، به طور مستقيم به عملکرد فردي شما بستگي دارد. زماني که مسئوليت اين موارد را پذيرفتيد،آنگاه ميتوانيد انتظار ايجاد تغييرات بزرگي را در زندگي خود داشته باشيد.
براي زمان نااميدي هم برنامه داشته باشيد.
اين يكي از اصليترين مولفهها در شروع يا ترك يك عادت است. بايد در قراردادي كه با خود بستهايد، متعهد باشيد. ليستي از آيههاي قرآن و جملات تشويقكننده ديگر تهيه كنيد كه در اين مواقع بخوانيد. اگر فشار وارد بر شما براي دستكشيدن از قدمي كه برداشتهايد ادامه پيدا كرد، با كسي در مورد آن صحبت كنيد. هيچ وقت خودتان را براي شكست توجيه نكنيد. دوباره و دوباره اين مطالب را بخوانيد و فراموش نكنيد كه «شما ميتوانيد!»
با رسيدن بهار و تغيير و تحولي كه در طبيعت رخ ميدهد اينكه طبيعت چگونه در زمستان بار كهنه خود را دور انداخته و پس از چندي دوباره نو ميشود، اينكه چگونه خواب زمستاني و كم تحركي خود را كنار نهاده زايش و رويش را آغاز مينمايد الهام بگيريم و باور كنيم خداوند متعال در همه حال بندگان خود را در مسير بهتر شدن هدايت و حمايت ميكند. از او ياري بخواهيد و به نيروي پروردگار در سال جديد در مسير تغييرات مثبت قدم برداريد.
نویسنده: زنگنه
Related Assets:
- نماهنگ/ پیراهن مشکی، پرچم فاطمی
- افزون بر 150 هزار زائر سال نو را در جوار امامزادگان استان یزد آغاز کردند
- احمدینژاد آغاز سال نو مسیحی را تبریک گفت
- 48 هزار انواع مواد محترقه در یزد جمع آوری شد/حضور پر رنگتر نیروی انتظامی در چهارشنبه آخر
- عیدی امسال، روانه جیب کارمندان یزدی شد
- نوروز؛ حلقه پیوند فرهنگ و تمدن ایران زمین با دین مبین اسلام است
- مهریز آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی می شود
- جشنواره «سبزه و سفره هفت سین در شهر خورشید» میبد از نگاه دوربین