سالانه حدود دو میلیون پرونده و نظریه کارشناسی در سازمان پزشک قانونی صادر میشود
به گزارش یزدرسا، مهدی فروزش صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل پزشکی قانونی استان یزد گفت: سازمان پزشکی قانونی به عنوان یک سازمان حاکمیتی در بدنهی دستگاه قضایی فعالیت میکند و به عنوان بازوی کارشناسی دستگاه قضایی حساب میشود و وظیفهاش به کارگیری علوم و فنون پزشکی و پیراپزشکی در اجرای سریعتر قوانین جاری کشور است.
وی افزود: علیرغم محدودیتها و مشکلاتی که در فراروی سازمان وجود داشته و همینطور نوپا بودن آن، سازمان سعی کرده خدمات کارشناسی خودش را در حداکثر سطح و توان ارائه بدهد و خللی در انجام وظایف خودش ایجاد نشود.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی قانونی کشور اظهار داشت: سالانه حدود دو میلیون پرونده و نظریه کارشناسی در سازمان پزشک قانونی صادر میشود که در 98 درصد موارد این نظریات کارشناسی در آراء قضات محترم محاکم قضایی مورد استناد قرار میگیرد.
فروزش خاطرنشان کرد: حدود یک سوم از پروندههایی که در دستگاه قضایی تشکیل میشود به نوعی جهت کار کارشناسی به سازمان پزشک قانونی ارجاع میشود که این نشان دهنده جایگاه بسیار حساس و خطیر و بااهمیت سازمان پزشکی قانونی در تشکیلات قضایی است.
وی تأکید کرد: عمده کار سازمان پزشکی قانونی در بحث معاینات بالینی است که حدود 85 درصد وظایف و خدماتی که سازمان پزشک قانونی ارائه میدهد در بحث معاینات سرپایی و رسیدگی به مراجعین سرپایی است و حدودا در سال 20 هزار پرونده کمیسیون در سطح کشور مورد بررسی قرار میگیرد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی قانونی عنوان کرد: مستحضرید که پروندههای کمیسیونهای پزشک قانونی اهمیت و پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و بسیار در صدور آراء کارشناسی تعیینکننده است و همینطور در سیستم قضایی هم این نوع پروندهها پیچیدگی و شرایط خاص خودش را دارد.
فروزش یادآور شد: حدود 60 هزار پرونده متوفیات در سال در سازمان پزشک قانونی مورد بررسی قرار میگیرد و تعیین علت فوت میشود و نتیجهاش به مراجع قضایی ارسال می شود.
وی ادامه داد: ما در سال گذشته حدودا 78 هزار پرونده آزمایشگاهی در سطح کشور در سازمان پزشک قانونی مورد رسیدگی قرار دادیم که در بحثهای مختلف آسیبشناسی، سمشناسی، سرولوژی و نهایتا DNA اظهارنظر کارشناسی به مراجع محترم قضایی ارسال شده است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی تصریح کرد: یکی از آمارهایی که خیلی از نظر ما با اهمیت است، این است که ما در سال گذشته حدود 9 هزار درخواست مجوز سقط جنین داشتیم که از این تعداد حدود 7 هزار پرونده با دادن مجوز سقط جنین با آن موافقت شده، در صورتی که اگر این جنینها متولد میشدند منجر به افراد ناقصالخلقه و ناهنجار میشد که ممکن بود عوارض مالی و معنوی زیادی روی خانوادهها و بار مالی برای کشور ایجاد کند که در این بحث سازمان نظام پزشکی توانسته در بهبود نظام سلامت تأثیرگذار باشد.
فروزش خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر حدود 343 مرکز شهرستانی برای ارائه معاینات بالینی و رسیدگی به امور مراجعین در سطح کشور به صورت فعال داریم که به امور مردم در حیطه پزشک قانونی رسیدگی میکنند. همچنین حدود 296 شهرستانمان واجد سالن تشریح و آزمایشگاه است که مشغول ارائه خدمات هستند که نشان دهنده گسترده فعالیت جغرافیایی سازمان پزشک قانونی در استانها است.
وی گفت: ما این افتخار را در سازمان پزشک قانونی داریم که علیرغم تمامی محدودیتها و کمبودهایی که در بحث تجهیزات تخصصی، کمبود نیروی انسانی و همینطور فضاهای استاندارد موردنیاز سازمان پزشکی قانونی وجود دارد؛ اما مدت زمان میانگین رسیدگی ما به پروندههایمان بسیار نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی افزود: در بحث معاینات بالینی یعنی کسانی که بصورت حضوری و به صورت سرپایی به سازمان پزکشی قانونی مراجعه میکنند، میانگین مدت زمان رسیدگی به پروندهها و نهایتا صدور گواهی در حال حاضر 60 دقیقه است که در سالهای گذشته بسیار بالاتر از این عدد بود.
فروزش اضافه کرد: در مورد کمیسیونهای پزشکی، مدت زمان میانگین رسیدگی به پروندههای کمیسیونمان در حال حاضر 26 روز است که با توجه به اهمیت و حساسیت این نوع از پروندهها، مدت زمان بسیار خوبی برای رسیدگی به پروندههای کمیسیونهای پزشکی است.
وی عنوان کرد: در بحث متوفیات در حال حاضر مدت زمان میانگین رسیدگی به پروندههایی که مورد کالبدگشایی قرار میگیرند و نیاز به برداشتن نمونههای آزمایشگاهی از طریق آسیبشناسی، سمشناسی، DNA و سرلوژی است در این موارد میانگین مدعت زمان رسیدگی حدود 45 روز است که میانگین بسیار خوبی است و سازمان پزشکی قانونی تلاش کرده که خدمات خودش را در حداقل زمان ممکن برای مراجعین ارائه بدهد تا از اطاله دادرسی جلوگیری کند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی یادآور شد: در بحث نیروی انسانی که عمدهترین مشکل حال حاضر سازمان پزشک قانونی است، ما خوشبختانه موفق شدیم در قالب برنامه پنجم توسعه حدود 230 نفر مجوزی که داشتیم که اکثر این مجوزها را برای به کارگیری در حیطههای تخصصی از جمله کارشناسان آزمایشگاهی، پزشکانمان و همینطور کارشناسانی که در حوزه تشریح دارند فعالیت میکنند به کار بگیریم؛ که عمده اینها با آموزشهایی که دیدهاند و کار اداری که باید انجام میشده برای جذب و استخدامشان انجام شده و وارد سازمان شدهاند.
فروزش ادامه داد: در قالب قانون بودجه سال 96 توانستیم 120 نفر مجوز به کارگیری نیروی متخصص که پزشک هستند 10 نفر پزشک عمومی و 20 نفر متخصص را در قالب بورسیه به کار بگیریم که تعداد زیادی از اینها کار اداریشان انجا شده و بخشی وارد عرصه کار شدهاند و تعدادی هم مشغول تحصیل هستند که به تدریج در طی دو سال آینده وارد عرصه کار و فعالیت در سازمان خواهند شد.
وی اظهار داشت: ما از 7350 ردیف سازمانی که در اختیار داریم حدود 2800 نفر با احتساب قراردادیهایی که در سازمان دارند فعالیت میکنند این پستها را در اختیار داریم یعنی اشغال شده هستند. این نشان دهنده این است که ما با ظرفیت حدود 33 درصدی چارت سازمانیمان داریم فعالیت میکنیم.
وی تأکید کرد: با این مدت زمان میانگین رسیدگی که در عرصههای مختلف خدمتتان عرض کردم، هیچ چیزی به غیر از فداکاری و ایثار پرسنل نمیتواند منشأ این خدمات بوده باشد، چون با چارت سازمانی که مصوب سازمان اداری استخدامی است ما با ظرفیت 30 درصدی این چارت داریم فعالیت میکنیم و مدت زمان رسیدگی به پروندههایمان از نتیجه بسیار مطلوب و استاندارد برخوردار است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی بیان کرد: در بحث فضاهای فیزیکی بر اساس استاندارهایی که تعریف شده و مورد تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور هم است، در کل کشور 457 هزار مترمربع فضای فیزیکی استاندارد مطابق با فعالیتهای تخصصی که در سازمان پزشکی قانونی انجام میگیرد نیاز داریم که از این مقدار ما در حال حاضر با فضاهایی که در اختیار داریم و فضاهای فیزیکی که در حال احداث هستند، مجموعا 125 هزار متر مربع فضا در اختیار داریم که حدودا یک چهارم آن چیزی است که بر اساس استانداردها تعریف شده است.
فروزش اظهار داشت: علیرغم همه این مشکلاتی که خدمتتان عرض کردم سازمان پزشکی قانونی در بالاترین سطح بدون اینکه خللی در انجام وطایف دارد فعالیت میکند و الحمدلله مشکل عمده و مشکل آنچنانی در ارائه خدمات وجود ندارد.
وی افزود: من ضمن تشکر از مسئولین محترم ملی و استانی بابت تمامی حمایتهایی که تا حال حاضر از سازمان پزشکی قانونی داشتهاند، تقاضا دارم برای رسیدگی به مشکلات مزمنی که در سازمان پزشک قانونی وجود دارد از جمله بحث جذب و استخدام نیروی تخصصی به خصوص در پزشکمان در استانها ما را کمک کنند تا ما بتوانیم به اهداف مورد نظر در سازمان برسیم.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی گفت: در پایان وظیفه خودم میدانم که از زحمات چنیدن ساله جناب آقای دکتر کارگر برادر بزرگوار و ارجمندم که در طول این سالهایی که در ادارهکل پزشک قانونی استان یزد فعالیت داشتند و منشأ خدمات بسیار مثبت و ارزندهای در استان شدند تشکر کنم.
فروزش خاطرنشان کرد: ارتقا کیفیت و ارتقا وضعیت فیزیکی و همچنین نیروی انسانی و ارتقای کیفیت گواهیهایی که در استان صادر میشود، اینها همه نتیجه زحمات شبانهروزی این بزگورا بوده که من به نوبه خودم تشکر میکنم و آرزوی موفقیت برای ایشان در کسوت مدیریت ستادی امور معاینات بالینی ستاد سازمان دارم.
وی اظهار داشت: همینطور آرزوی توفیق برای دکتر آیتی دارم. آقای دکتر آیتی با توجه به کارنامه اجرایی بسیار مثبت و خوبی که در چندین استان داشتهاند و همینطور مدیریت ستادی در کسوت مدیرکل طرح و برنامه سازمان بودهاند، کارنامه اجرایی بسیار قوی دارند و قطعا حضور ایشان در استان یزد باعث رشد و تعالی خدمات در استان خواهد بود.
انتهای پیام/