ساماندهی متکدیان بدون آماده سازی زیرساخت آب در هاون کوبیدن است
به گزارش یزدرسا، تکدی گری پديده اي است كه در طول تاريخ گذشته جوامع بشري وجود داشته ليكن بر حسب عوامل مختلف در هر جامعه از تنوع و ابعاد متفاوتي برخوردار بوده است.
همانطور كه آسيبهاي اجتماعي به دلايل مختلف به وجود ميآيند عوامل مختلف فرهنگي، سياسي، اجتماعي و اقتصادي نقش بسيار مهمي در بروز آسيب دارند و پديدهي تكديگري از جمله اين آسيبهاست.
جدای از علل به وجود آمدن این معضل، ساماندهی متکدیان میتواند راهی برای رفع آن باشد. این فرآیند جزو وظایف تعریف شده توسط قانون برای اداره اجراییات، کنترل و انتظامات شهرداری است. خبرنگار یزدبانو برای جویا شدن وضعیت ساماندهی متکدیان در سطح شهر به سراغ رییس این اداره رفت.
امرالله سیفالدینی، رییس اداره اجراییات، کنترل و انتظامات شهرداری یزد در گفتگو با خبرنگار یزدبانو تصریح کرد: ساماندهی متکدیان جزو وظایف تعریف شده توسط قانون برای اداره اجراییات، کنترل و انتظامات شهرداری است، اما برای اجرای آن زیرساختهیی مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه ، خاطر نشان کرد: در حال حاضر زیرساخت مناسب فراهم نیست و نمیدانیم متکدیانی را که از سطح شهر جمعآوری میکنیم را چکار کنیم؟
سیفالدینی ایجاد «مرکز نگهداری موقت متکدیان» را لازمه موفقیت آمیز بودن جمعآوری آنان در سطح شهر دانست و افزود: متکدی یک محل نگهداری موقت میخواهد؛ دلیل اینکه متکدیان از سطح شهر جمعآوری نمیشوند، فراهم نبودن زیرساخت است.
وی ادامه داد: البته مرکز نگهداری موقت متکدیان به تنهایی کافی نیست و باید امکانات مناسبی داشته باشد؛ چرا که ممکن است متکدی جمعآوری شده معتاد، خردسال،زن، بیمار و... باشد. پزشک، مشاور و امکاناتی که برای ساماندهی این افراد نیاز است باید فراهم باشد.
این مسئول شهرداری و سازمان بهزیستی را دو متولی برای تحقق این امر عنوان کرد و گفت: جلسات سنگینی در این رابطه برگزار شده است، اما تاکنون نتیجه مطلوب حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه اکثر متکدیان افراد غیر بومی و غیر مجازاند، اظهار کرد: تبعه افغانستان، عراق و دیگر کشورها در ایران تکدیگری میکنند. بنا به وظیفه خود، افرادغیر بومی متخلف را به دادگاه معرفی کردیم تا این افراد با هماهنگی اداره اتباع و مهاجرین خارجی به کشور خودشان بازگردانده شوند؛ اما در نهایت دادگاه با اخذ تعهد و در برخی موارد بدون قید و شرط آنان را رها کرده که این افراد مجددا به تکدیگری در سطح شهر میپردازند.
سیفالدینی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته شرط ورود به کشورشان داشتن تمکن مالی به منظور جلوگیری از ورود افراد متکدی است، افزود: دیدگاه دادگاه این است که متکدیان نباید به زندان بروند، بلکه باید ساماندهی شوند؛ هر چند که بهتر این است که متکدیان بیگانه و غیرمجاز از کشور طرد شوند.
رییس اداره اجراییات، کنترل و انتظامات شهرداری یزد با بیان اینکه پدیده «تکدیگری» چیزی نیست که تنها یک اداره زیر مجموعه شهرداری بخواهد آنرا مدیریت کند، گفت: ساماندهی متکدیان بدون زیرساخت، آب در هاون کوبیدن است.
انتهای پیام/ش