سبک سینه زنی و آئین نخل برداری مختص یزد است/3 نماد شاخص که یزد را «حسینیه ایران» می کند
مسئول دبیرخانه بینالمللی یزد حسینیه ایران در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، اظهار کرد: اینکه یزد را حسینیه ایران می نامند، نقل یکی دوسال نیست؛ بلکه صحبت از صدها سال ارادت و ادب به محضر مقدس ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) می باشد.
سیدحسن حسینی به یکی از فلسفه نامگذاری یزد به حسینیه ایران اشاره کرد و افزود: قدمت و کثرت روضه های که در طول 365 روز سال تقریبا هر روز مراسم روضه خوانی داریم و چیزی حدود 500 سال سابقه در مراسم روضه خوانی دارد.
وی گفت: یکی دیگر از نمادهایی که یزد را در عزای امام حسین (ع) منحصر به فرد کرده است، سبک خاص عزاداری در سینه زنی و آئین نخل برداری است که مختص یزد می باشد.
حسینی ادامه داد: از دیگر موارد اصالت عزاداری یزدیها خانههای امام حسینی و حسینه ها است که وقف عزای امام حسین میشود. از این خانهها در سطح شهر کم نیستند که تعداد حسینیه های در استان بالغ بر هزار عدد می باشد که برخی به خاطر قدمت بیش از حد حتی در آستانه تخریب نیز قرار گرفتهاند و در کل این ویژگی ها را از دیگر استان ها متمایز کرده است و نوع آداب خاص مردم یزد برای ادای احترام به ابا عبدالله الحسین شایسته لقب یزد حسینه ایران می باشد.
وی با بیان اینکه در سال 54 دانشمند خطیر و واعظ شهیر ایران مرحوم حجه الاسلام فلسفی برای اولین باریزد را حسینه ایران نامید، اذعان کرد: در سال 92 طرح احیای یزد حسینیه ایران در دستور کار قرار گرفت و بیش از هفتاد طرح، ایده و برنامه در قالب احیای حسینیه ایران تدوین شد و و در حال اجرا می باشد.
مسئول دبیرخانه بینالمللی یزد حسینیه ایران خاطرنشان کرد: مهمترین کارهای صورت گرفته برگزاری اولین سوگواره ملی عکس عاشورایی به نام حسینیه ایران، رونمایی از تمبر یزد حسینیه ایران و برگزاری جشن های ملی و مذهبی بوده است.
وی افزود: برنامه های در دست اقدام سال جاری همزمان با 13 محرم که روز هیات نامگذاری شده است با محوریت امام جمعه یزد در یک حرکت مردمی در ظهر عاشورا هیت های عزاداری کل استان در حسینیه امیر چخماق یزد تجمع کرده و به عزاداری ابا عبدالله الحسین می پردازند و این مراسم از حسینیه امیرچخماق تا حسینیه بعثت ادامه دارد.
انتهای پیام/ه