ID : 22887364
در حاشیه عملکرد ستاد مدیریت بحران در جریان طوفان در مازندران؛

ستاد مدیریت بحران استان یزد تا چه میزان آمادگی مقابله با حوادث احتمالی را دارد؟


سئوال از مسئولان ستاد مدیریت بحران در استان یزد این است که آن‌ها تا چه میزان برای مقابله با بحران‌های احتمالی آمادگی دارند؟ آیا آمادگی آن‌ها به قدری است که خیال مردم از عملکرد آن‌ها در مقابله با رخدادهای احتمالی راحت باشد؟

به گزلرش یزد رسا به نقل از عصرسیاست؛ طوفانی که چند روز قبل در شهرهای شمالی کشور به وقوع پیوست، عیار خوبی برای میزان آمادگی ستاد بحران استان مازندران برای مقابله با آسیب‌های ناشی از طوفان و مدیریت بحران آن بود. به نظر می‌رسد کیفیت مدیریت طوفان در مازندران توسط ستاد مدیریت بحران به گونه‌ای نبوده که رضایت ساکنان را موجب شده باشد. تا جایی که گزارش‌های میدانی منتشر شده نشان می‌دهد بعد از گذشت ده‌ها ساعت از اتمام طوفان، همچنان بحران در شهرهای بابل، آمل و قائم‌شهر آنگونه که باید مدیریت نشده و برق، آب و تلفن ساکنان قطع بوده است. این در حالی است که مشکلات روستاهای اطراف بیشتر از شهرها بود. در چنین شرایطی بازار سیاه برخی اقلام نیز حسابی رواج پیدا کرده بود. با این همه، مانند بسیاری دیگر از رخدادهای غیرمترقبه، حضور نیروهای بسیجی و مردمی و هلال احمر در صحنه پررنگ بوده و آن‌ها در مدیریت صحنه نقش برجسته‌ای ایفا کردند. 

آنچه محل اهمیت است اینکه ستاد بحران در استان‌های مختلف کشور اصل فلسفه وجودی‌شان مقابله با بحران‌های اینچنینی است و اهمیت آن‌ها در شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله، طوفان و... مشخص می‌شود. لذا آمادگی آن‌ها برای مقابله با حوادث غیرمترقبه و بحران‌هایی که بعضا شهرها و استان‌های کشور به آن دچار می‌شوند قابل اهمیت فراوان است. حال سئوال از مسئولان ستاد مدیریت بحران در استان یزد این است که آن‌ها تا چه میزان برای مقابله با بحران‌های احتمالی آمادگی دارند؟ آیا مانورهای لازم جهت آمادگی برای مقابله با بحران‌ها انجام شده است؟ آیا آمادگی آن‌ها به قدری است که خیال مردم از عملکرد آن‌ها در مقابله با رخدادهای احتمالی راحت باشد؟

تردیدی نیست که مدیریت رخدادهایی که بصورت یکباره‌ای اتفاق می‌افتد، کار ساده‌ای نیست و همت و زحمات جدی مسئولان امر را می‌طلبد، با این وجود نهادهایی چون ستاد بحران مستحضر هستند که فلسفه وجودی آن‌ها برای مدیریت همین رخدادهای یکباره‌ای است و آن‌ها که ممکن است مدت‌های مدیدی کار خاصی بر عهده‌شان نباشد، یقینا فرصت کافی برای آماده شدن جهت مقابله با بحران‌ها را دارند. مسئولان مربوطه به خوبی می‌دانند که مدیریت لحظه‌ای بحران که در زمان وقوع بحران باید صورت بگیرد، ماحصل آمادگی‌های قبل از وقوع بحران است. ستاد مدیریت بحران اگر آمادگی لازم را داشته باشد و قبل از وقوع رخدادها، خود را برای اتفاقات آماده کند؛ هنگامی که حوادث غیرمترقبه رخ دهد، آسیب‌هایی که متوجه مردم می شود کاهش می‌یابد و مردم آسیب‌دیده از پیامدهای طبیعی حادثه، حداقل از حوادث، بی‌توجهی‌ها و ناکارآمدی‌های انسانی در امان خواهند بود.

نویسنده: وحید سالار




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.