ستادهای پیشگیری از جرایم؛ تضمین کننده سلامت انتخابات است/استان یزد؛ سالم ترین استان در امر انتخابات
به گزارش یزدرسا به نقل از یزد آوا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه پیش از ظهر امروز در نشست مشترک پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخابات گفت: آنچه که توسط مسئولان در مجامع سیاسی امنیتی اجتماعی و غیره نقطه اوج مردم سالاری دینی تب تکرا می شود مراجعه به آرای عمومی است.
محمدباقر الفت با بیان اینکه جمع اوری نظر مردم در قالب انتخابات، جمع بندی، استناج و اعلام نتایج انتخابات وظیفه قانونی امنای ملت یعنی اعضای هیئت های اجرایی و شورای نگهبان است، ادامه داد: امر انتخابات ودیعه قانونی است که به عهده دو مرجع سپرده شده و لا غیر و سایر مقامات و دستگاه ها وظیفه دارند مقدمات و تمهیدات را برای انجام وظیفه بهتر دو مرجع فراهم کنند که دستگاه قضا یکی از آنهاست.
وی با تأکید بر اینکه دستگاه قضا در امر انتخابات یک حضور تمهیدی است، افزود: دستگاه قضایی هیچ مسئولیتی در برگزاری انتخابات ندارد و قصد دخالت در مراجع قانونی نداشته و ندارد و فقط در محدوده ای که قانونگذار برا او تعریف کرده در خدمت مردم و نظام اسلامی است.
الفت با اشاره به وظیفه پیشگیرانه دستگاه قضا در سه مقطع قبل، حین و بعد از اخذ رأی مردم تصریح کرد: ریاست قوه قضائیه با هدف هم افزایی و حفظ سلامت انتخابات در یک اقدام مشترک دستور تشکیل ستادهای پیشگیری از جرایم را دادند.
وی با اشاره به دلیل اصرار بر پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی تأکید کرد: اگر منتظر بمانیم که جرایم و خلفت صورت گیرد و اثر مستقیم آن ابطال انتخابات باشد خسران بزرگ و غیر قابل جبرانی به نظرات و احساسات مردم وراد می کنیم و اعتماد مردمی به حاکمیت را سلب و خدشه دار می کنیم. با اینکه احکامی برای برگزاری انتخابات از نظر قانوگذار وجود دارد ولی تضمینی برای حضور حداکثری مردم برای دوره های بعد وجود ندارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: لازم است در اولین نوبت انتخابات امن ترین ومورد اعتمادترین شرایط را برای مردم ایجاد کنیم که در یک حرکت نظرشان را اخذ و اعلام کنیم.
وی با بیان اینکه با وجود تجربیاتی که از انتخابات گذشته داریم، مشکلات انتخابات از امور حادث است، ادامه داد: فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از از اموری است که در این انتخابات ما را درگیر خودش می کند و این ظرفیتی که از شبکه های اجتماعی ایجاد شده ما را به یک حرکت جدی و شناخت خوب نسبت به این فضاها روبرو می کند.
الفت با بیان اینکه هرچه به تقویم سیاسی انتخابات نزدیک می شویم این شبکه ها فعالیتهای منفی و مثبت خود را توسعه می دهند، ادامه داد: در مقابل فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی نباید منتظر بمانیم که چه آسیبهایی احتمالی از این فضاها متوجه ما میشود و چه خوب است که رصد این فضاها را در جای متمرکز و مشترکی صورت دهیم.
وی با اشاره به رصد نیروی انتظامی، اطلاعات و سپاه از فضاهای مجازی انجام می دهند، افزود: باید ببینیم چه چیزی از فضاها استخراج و برداشت می کنیم، آیا برداشت مشترکی داریم و از یک خبر حساسیت واحدی نسبت به تمام دستگاه ها و نفرات ایجاد میشود و آیا سلایق سازمانی در خصوص شبکه ها اعمال میشود و یا خیر؟! اینها مواردی است که در مورد آن باید صحبت شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه در ستاد مرکزی جلسه ای با حضور نماینده دادستان کل کشور تشکیل خواهد شد تا خطرات، تعداد و روشها و منشهای تبلیغاتی دراین فضاها را توضیح دهند، تصریح کرد: خوب است که کمیتهای نیز با این عنوان در استانها تشکیل شود و نمایندگانی از ارگان هایی که در خصوص رصد و کنترل فضای مجازی فعالیت میکنند اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند تا براساس آن اقدامات بعدی در مورد آن صورت گیرد.
الفت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استان یزد را از سالم ترین استان ها در امر انتخابات است، ادامه داد: در گذشته در برخی شهرستان ها درگیریهایی بین هواداران داوطلبان به وجود آمده است و قسمت اعظم پیشگیری از جرایم در اننتخابات متوجه ستادها و مبلغین داوطلبان است.
وی با بیان اینکه مجرای خطر در انتخابات افراد حاشیهای تبلیغات هستند تصریح کرد: در واقع توجیه، ارشاد و اقناع اشخاص حقیقی و حقوقی در مورد تبلیغ انتخابات و صحنه گردانی آن باید از الان صورت گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه یادآور شد: باید بپذیریم ستادها وعواملی که در کنار برخی داوطلبان کار میکنند ممکن است از بلوغ سیاسی کامل برخوردار نباشند و در و حوزه اخلاق دچار اسیبهایی شده باشند.
انتهای پیام/