سران فتنه تاکنون مشمول رافت نظام شدهاند/ جرم مشهود نیازی به محاکمه در دادگاه ندارد
به گزارش یزد رسا، اخوانفرد استاد دانشگاه عصر امروز یکشنبه در میزگرد مشترک خبرگزاری تسنیم و خبرگزاری فارس با موضوع بررسی حقوقی جرایم سران فتنه که در غرفه خبرگزاری تسنیم برگزار شد، با بیان اینکه عدهای امروز به دنبال حذف خاطرههای تلخ انتخابات 88 هستند، گفت: هیچ وقت یادمان نمیرود که آنها چه فتنهها و بحرانهایی را در تهران و خیابانهای تهران به وجود آوردند و باعث چه هتک حرمتهایی شدند.
وی افزود: اقدامات سران فتنه باعث شد تا زمینه و بهانههای مناسبی برای برخی از جریانهای رسانهای ضدانقلاب و قدرتها به وجود آید تا طمع جدیدی را طراحی کنند که با بررسی ابعاد فتنههای صورت گرفته میتوان به این نتیجه رسید که شاید فتنه 88 سناریویی از قبل طراحی شده بود.
این استاد حقوق دانشگاه با اشاره به خسارتهای جانی و مالی به اشخاص و شهادت تعداد زیادی از هموطنان در حوادث سال 88 تصریح کرد: نمیتوان به سادگی از کنار این موضوع گذشت، این بحث یک بحث حقالناس است.
ظلمهایی بر افراد و جامعه صورت گرفته که اینها باید بررسی شود. وقتی عدهای در خیابانها میخواستند فضای کشور را شبیه فضای برخی کشورهای بحرانزده در آن دوره کنند باید میدانستند این کار آنها امنیت عمومی کشور را زیر سوال میبرد که البته با مدیریت و هدایتهای مقام عظمای ولایت این مقوله به نفع جمهوری اسلامی ایران و در راستای بلند اهداف نظام به نتیجه نهایی خود رسید.
اخوانفرد در پاسخ به این سوال که آیا حصر آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی قانونی است یا خیر و مجازات حصر مجازات نهایی آنها به حساب میآید یا خیر، گفت: باید بگویم افرادی را که اسم بردید، در برخی از موارد به عنوان مباشر جرم عمل کردند و به مرور نیز کارهایی انجام دادند که در مواردی نیز سببیت اینها اغوا از مباشرت است.
وی با بیان اینکه در همین انتخابات 88 و فتنههای صورت گرفته 30 نفر براساس گزارشاتی که اعلام شد جانشان را از دست دادند، اظهار داشت: هر چند که سران فتنه مستقیما چنین کاری نکردند، اما سببیت اینها در جرم باعث این کارها شد.
اطلاعیهها و تحریکهای آنها عواقبی را به دنبال داشت که کاملا غیرقانونی به حساب میآمد که نهایتا آن حادثه تلخ عاشورا را در 88 رقم زدند که هیچگاه از یاد هیچ ایرانی نخواهد رفت.
این استاد حقوق دانشگاه با بیان این مطلب که بحث اقدام علیه امنیت ملی موضوع سادهای نیست که بتوان با یک ببخشید از کنار آن بگذریم، تصریح کرد: در خصوص موضوع حصر باید در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران بحث کنیم که در این نظام حقوقی آیا سابقه حصر داریم یا خیر.
اخوان فرد ادامه داد: پس از جنگ جمل امام علی (ع) اقدامی را در خصوص سران فتنه در آن زمان انجام داد و کسانی را که فتنه کردند در حصر قرار داد.
در عصر حاضر و در زمان امام (ره) نیز در فتنهای که به تعبیری منتسب به بیت ایشان بود، ملاحظه کردیم که قضیه مرحوم منتظری پیش آمد. جالب آن است که مدعیان امروز رفع حصر در آن زمان در پیگیری حصر منتظری پیش قدم شدند و حالا مطرح میکنند که این اقدام غیرقانونی است. اصولا تلاش دارند سابقه خود را به فراموشی بسپارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما در هر 3 قوه مقننه، قضائیه و مجریه سیستمهای نظارتی داریم که این سیستمهای نظارتی در خصوص این بحث به یک تصمیم جامعی رسیدند گفت: بنابراین با ذکر این دلایل به این نتیجه میرسیم که حصر قانونی است.
جدا از آن نیز ما تصمیمات و مصوبات شورای عالی امنیت ملی را داریم که باید در هر صورتی اجرا شود. چرا که مصوبات شورای امنیت ملی به تصویب مقام معظم رهبری میرسد و ابلاغ میشود و در این موضوع هم قطعا چنین بوده است.
این استاد حقوق دانشگاه گفت: حتی اگر این دلایلی که ذکر شد را در پرونده حصر آقایان نداشتیم، لزوم اقدام تنبیهی نیز باید مورد توجه قرار میگرفت که برای پیشگیری از گسترش یک جرم باید اقدامات لازم انجام شود.
بنابراین عناونین حقوقی این بحث یکی دوتا نیست که حصر را غیرقانونی بدانیم. قطعا حصر قانونی است و در این راستا باید مسیر خود را طی کند.
به گفته اخوانفرد نظام جمهوری اسلامی ایران در برخورد با سران فتنه با رأفت برخورد کرده است و ما داشتهایم که کسانی را با کمتر از این جرمها که برخوردهای تندی با آن شده است.
وی ادامه داد: با یادآوری سالهای 58، 59 و 60 که میبینیم بعضی از بستگان رهبر فقید آن زمان حضرت امام خمینی (ره) مرتکب تخلفاتی شدند، به دستور شخص ایشان همه دستگیر شدند و حداقل کسانی که امروز مدعی موضوع رفع حصر هستند باید به سیره امام احترام بگذارند و به راحتی از کنار آن موضوع عبور نکنند.
در ادامه یکی از حاضرین در میزگرد خطاب به اخوانفرد گفت: سخنان شمابه دلیل اینکه آقایان موسوی و کروبی جرمشان در هیچ دادگاهی ثابت نشده خود نیز جرم است و پاسخ شما به این جرمی که انجام دادهاید، چیست که اخوان در پاسخ به او گفت: در سال 88 تعدادی از اساتید دانشگاه بیانیهای حقوقی صادر کردند.
این بیانیه در راستای حمایت از کاندیداهای خاصی نبود و صرفا از منظر حقوقی صادر شده بود. 5 سال از این بیانیه گذشته است و متاسفانه چنان جوسازیها و شانتاژهایی را میبینیم که به این حقیقت دست مییابیم که در سال 88 عدهای اهداف فراتر از انتخابات را دنبال میکردند.
وی با طرح این سوال که مگر افرادی که در سال 88 جان خود را از دست دادند و یا بانکهایی به آتش کشیده شدند در خارج از کشور بود که عدهای به سادگی چشمان خود را به روی حقیقت بستهاند، گفت: یکی از سران فتنه نظام را متهم کرد که در زندانها چنین و چنان کارهایی میشود. بر طبق اصول موازین حقوقی کشور باید این اتهامی که به نظام زده شده بود، ثابت میشد که در غیر این صورت شلاق عواقب آن بود.
حال اگر شما دوست نداشتید آن کاندیدای محبوبتان شلاق بخورد، دلیل بر این میشد که ناراحتی خود را بیاید در خیابان ابراز کنید؟ امروز معاویه و یزید هم در هیچ دادگاهی محکوم نشد.
اخوانفرد در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه تکلیف پرونده سعید مرتضوی چه خواهد شد، گفت: قطعا آن پرونده مسیر قانونی خود را دنبال میکند و دادسرای قضات آن را بررسی میکند. قطعا مسئولین به این پرونده رسیدگی میکنند و اجازه دهید که قوه قضائیه نیز کار خود را انجام بدهد.
این استاد حقوق دانشگاه با بیان اینکه ما در اینجا از کسی حمایت نمیکنیم و به دنبال بحث سیاسی نیستیم اظهار داشت: آن شخصی که در این جلسه از آن صحبت شد ما به آن شخص نیز انتقادهایی را داشتیم و بحث ما این است که باید براساس قانون اساسی به اقدامات غیرقانونی رسیدگی شود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- چهاردهمین جلسه رسیدگی به اتهامات مهدی هاشمی آغاز شد
- شیوه جدید دعایی در هزینهکردن روزنامه اطلاعات برای سران فتنه
- اعدام نشدن سران فتنه برای افشاء ماهیت آنان است / هر کجا که بخواهد معادلات تغییر کند نیاز به شکل گیری بسیج است
- شباهتاسیدپاشی و رسوایی88 / آیا امیدیبه یافتنمتهم هست؟
- «هَیهات مِنّاالذّله»؛ درس بزرگ کربلا
- زمینهسازی رسانههای غربی برای حرمتشکنی در عاشورای 88 /فتنهگران 88 عاشورایی دیگر رقم زدند +فیلم
- برخی هنوز به دامن ولایت برنگشتند که توبه شان پذیرفته شود/ هدف ضدانقلاب ارتباط اسیدپاشی با امربه معروف
- قیام اباعبدالله(ع)مذاکره وتعامل نبود/لزوم توجه مسئولین یزد به سوابق نامزدهای مدیریتی/راه بازگشت سران فتنه
- خواست مردم درباره سران فتنه: بعد از توبه محاکمه شوند
- آقای مطهری! به این همه تناقض پایان دهید!
- انتصاب عنصر فتنه در یکی از ادارات/ اعتراض کارمندان به مدیر اغتشاش گر!
- بنیانگذار اصلی شرکت های هرمی و حامی فتنه حکم معاونت در آموزش و پرورش گرفت
- حضور معاونین وزیر بهداشت در انجمن حامی فتنه
- با كمبود كارشناس قضايي مواجه ایم/ بافق، شهرستاني كه حتی يك بازداشتگاه ندارد
- مغایرت بازدید از مراکز نظامی با قانون اساسی/لغو تحریم، هیچ ضمانتی ندارد؛ چه برسد به تعلیق تحریم