سرانه مصرف ماهی در یزد 7/5 کیلوگرم است/شایعات درباره مصرف ماهی تیلاپیا صحت ندارد
به گزارش یزد رسا، «ملیکا پور امینی» کارشناس آموزش و ترویج مدیریت شیلات یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، سرانه مصرف ماهی در یزد را 7 و نیم کیلوگرم در سال عنوان کرد و تصریح کرد: سرانه مصرف ماهی در یزد در ابتدای کار مدیریت شیلات یعنی حدود 20 سال پیش نیم کیلوگرم بوده است.
وی ادامه داد: سرانه مصرف ماهی شهروندان یزدی با توجه به فعالیتهای آموزشی و ترویجی ازجمله تبلیغات رسانهای و برگزاری کلاسهای آموزشی که مدیریت شیلات انجام داده است، تا به امروز توانستهایم به 7 و نیم کیلوگرم رسیده است.
پور امینی با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی تقریباً افزایش 250 گرم در سال را داشته است، خاطرنشان کرد: فعالیتهای آموزشی و علمی ازجمله برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی، امور مشاورهای و کارشناسی مهمترین کاری است که مدیریت شیلات انجام میدهد؛ انجام مستمر این برنامهها تأثیر بسزایی در افزایش سرانه مصرف ماهی یزدیها داشته است.
وی با اشاره به اطلاعرسانی، حمایت و آموزش به آبزی پروران و متقاضیان این شغل و همچنین برگزاری دورههای آموزشی متعدد درزمینهٔ پرورش آبزیان و فرهنگ مصرف اذعان کرد: در سال گذشته میزان تولید ماهی در یزد یک هزار و200 تن بوده است.
پورامینی تعداد آبزی پروران را متغیر عنوان کرد و گفت: به خاطر اینکه اکثر آبزی پروران در کنار شغل کشاورزی به این کار مشغولاند و ممکن است یک دوره پرورش ماهی داشته باشد و ممکن است نداشته باشد، تعداد آبزی پروران یزدی متغیر است.
کارشناس آموزش و ترویج مدیریت شیلات یزد با بیان اینکه در تمام شهرستانهای استان پرورش ماهی داریم، اظهار کرد: تاکنون حدود 700 مجوز پرورش ماهی از سوی شیلات یزد صادر شده است.
وی با درخواست از کشاورزان مبنی بر افزایش پرورش ماهی بهواسطه فوایدی که هم برای محصولات کشاورزی و هم برای درآمدزایی دارد، ادامه داد: در شهرستان خاتم که قطب کشاورزی یزد هست تراکم پرورشدهندگان ماهی بیشتر بوده و بیشترین تعداد پرورشدهنده ماهی را دارد.
پورامینی با اشاره به اینکه انواع ماهیهای گرمابی و سردابی در یزد پرورش داده میشود، اذعان کرد: ماهیان سردابی شامل قزلآلای رنگینکمان و ماهیان گرمابی شامل انواع کپور در یزد پرورش داده میشود؛ البته ماهی خاویار هم در یزد پرورش داده میشود. پرورش ماهی تیلا پیا هم در دست اقدام است که امیدواریم در آینده نزدیک موانع موجود رفع شده و وارد چرخه تولید شود.
وی در مورد مشکلات متعدد ناشی از مصرف ماهی تیلاپیا که در فضای مجازی منتشر میشود؛ خاطرنشان کرد: ماهی تیلاپیا در سطح دنیا دومین ماهی پرورشی جهان است و مصرف آن از نظر انجمن غذا و داروی آمریکا 2 بار در هفته توصیه می شود. با توجه به مکاتباتی که با شیلات و دامپزشکی کشور داشتهایم، مطالبی که در رابطه با مضرات مصرف ماهی تیلاپیا در فضای مجازی منتشر میشود، صحت ندارد.
انتهای پیام/ش