ID : 3325321
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری عنوان کرد

سعه صدر نظام با فتنه‌گران/فساد اقتصادی در نفت/مشروبات الکلی در بند ۳۵۰/بازداشت مدیر عامل بانک


در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه به مطالبی نظیر سی‌دی من روحانی هستم، سعه صدر نظام با فتنه‌گران، فساد اقتصادی در نفت، جرائم مطبوعاتی، مشروبات الکلی در بند ۳۵۰، کوتاهی دست زمین‌خواران و بازداشت مدیر عامل یک بانک مطرح شد.

به گزارش یزد رسا، عصر امروز شصت و یکمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با حضور نمایندگان رسانه‌ها برگزار شد.

در زیر مشروح اظهارات دادستان کل کشور را می‌خوانید.

بازرسی از بندهای هر زندان یک امر متداول، معمول و لازم است

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه اظهار داشت: وقتی انسان قضایای جهان امروز و منطقه را می‌بیند تأسف می‌خورد چرا که کسانی که مدعی دموکراسی هستند امروز حداقل در منطقه ما در کشورهایی که می‌خواهند انتخابات داشته باشند و افرادی را که قبول دارند انتخاب کنند به خاک و خون می‌کشند.

اژه‌ای به مسئله عراق و افغانستان اشاره کرد و گفت: مردم را در این کشورها به خاک و خون می‌کشند و از تروریست‌ها حمایت می‌کنند چرا که از ناحیه قدرت‌های بزرگ حمایت می‌شوند همان آنانی که داعیه حمایت از دموکراسی دارند.

وی به انتخابات سوریه اشاره کرد و گفت: پیشاپیش در مورد انتخابات سوریه نیز اظهارنظر می‌کنند و می‌گویند ما قبول نداریم که باید گفت شما کی هستید که قبول ندارید.

سخنگوی قوه قضاییه از رسانه‌ها خواهش کرد تا اخبار را به طور صحیح منتشر کنند تا هم به نفع رسانه باشد و هم به نفع مردم چرا که اگر خدای ناکرده اخبار کذب و بی‌پایه در بین مردم منتشر شود موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود و بی‌اعتمادی مردم را به دنبال دارد و اعتماد به رسانه کم می‌شود.

اژه‌ای ادامه داد: انتشار اخبار کذب موجب وهم می‌شود و اگر افترا باشد برای جامعه مضر است و چه خوب است که فرهنگ صداقت و درستی و انتشار اخبار درست را در پی گیریم.

وی تصریح کرد: مسئله دیگری که در هفته‌های اخیر شاهد آن بودیم رسانه‌های بیگانه و مغرض و افراد ضد انقلاب خارج نشین بودند که با هماهنگی اصحاب فتنه غائله‌آفرینی در مورد موضوع اوین کردند.

اژه‌ای تصریح کرد: بازرسی از بندهای هر زندان یک امر متداول، معمول و لازم است که در پی سالیان گذشته مکرر اتفاق افتاده و از این پس نیز انجام خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: اگر احیاناً زندانی در زمان بازداشت مرتکب جرم جدید شود یا اشیاء ممنوع با همدستی هر کسی وارد زندان شود خودش جرم است و قابل تعقیب است.

وی تصریح کرد: جریان ضد انقلاب خارج‌نشین از این مسئله سوءاستفاده کرده و در جهت اهداف خود بهره‌برداری می‌کند.

اژه‌ای ادامه داد: قوه قضاییه نسبت به اصول، قوانین و مقررات پایبند است و هر گاه در زندان یا خارج زندان، کارمند یا زندانی طبق مقررات عمل کند، حمایت می‌کند و اگر خلاف مقررات عمل کند برخورد می‌کند و به هیچ هیاهو و سروصدای دشمن توجه نمی‌کند.

وی گفت: کسانی که غائله‌آفرینی کردند، چه در داخل زندان، چه در خارج زندان یا در زندان تخریب انجام دادند یا حرف زدند حتماً پرونده‌ برایشان تشکیل و تعقیب می‌شوند.

محاکمه غیابی 4 فتنه‌گر فراری/ نجات 358 محکوم به قصاص با گذشت اولیای دم

اژه‌‌ای سخنگوی دستگاه قضا در شصت و یکمین نشست خبری اظهار داشت:‌ جابه‌جایی رئیس سازمان زندان‌ها و انتصاب ایشان به رئیس کل دادگستری تهران مسئله‌ای دیگر است که باید در مورد آن صحبت کرد.

وی گفت: بعضی از این غفلت خلاف واقعیت عنوان می‌کنند در حالی که امری ساده‌ای است جناب آقای اسماعیلی که به سمت رئیس کل دادگستری منصوب شده گزینه‌ای بود که از مدت‌ها قبل مطرح بوده است و به لحاظ شایستگی و اهمیت رئیس کلی دادگستری از بین گزینه‌های مختلف ایشان انتخاب شد و ایشان از مدت‌ها قبل برای این منظور در نظر گرفته شده بودند که این امر مصادف شد با این مسئله.

سخنگوی قوه قضاییه افزود:‌ ما به خاطر غوغاسالاری کار خود را به عقب نمی‌اندازیم و به هیچ وجه جابجایی رئیس سازمان زندان‌ها ارتباطی با این موضوع نداشته است و این مسئله و ریاست دادگستری وظایف و اختیاراتی  و جایگاهی دارد که برای اسماعیلی ارتقا محسوب می‌شود.

اژه‌ای به مبلغ دیه در سال 93 اشاره کرد و گفت: دیه در سال 93، 150 میلیون تومان تعیین شده که در ماه حرام یک سوم به آن اضافه و 200 میلیون تومان می‌شود و  این مسئله از اول فروردین قابل اجرا است اگرچه ریاست قوه قضاییه می‌تواند تا آخر فروردین اعلام کند اما اجرا از فروردین جاری و ساری است.

وی به اتفاقات هفته گذشته اشاره کرد و گفت: در این هفته چهار نفر از افراد فتنه که به خارج از کشور متواری شده‌اند غیاباً محاکمه و محکوم شدند و تعدادی هم ممنوع‌الخروج شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اعلام اسامی افراد گفت: موضوع قطعی نیست چرا که غیابی است بنابراین اسامی اعلام نمی‌شود.

وی تصریح کرد: بیش از 300 نفر از کسانی که محکوم به حکم قصاص نفس شدند با رضایت اولیای دم از اعدام نجات یافتند و با تلاش دوستان، ستاد دیه، دادستان، بستگان قاتل و مقتول و اولیای دم در سال 92، 358 نفر رضایت دادند و اگر رضایت نمی‌دادند این تعداد اعدام می‌شدند.

وی به قضیه اسفناک فشافویه اشاره کرد و گفت: دادستان به عنوان مدعی‌العموم در این امر وارد شده است و این یک امر تأسف‌بار است که در این شرایط و مدت کوتاه لطمه بزرگی وارد شود و این ماهی‌ها از بین بروند.

اژه‌ای ادامه داد: در این مسیر پرونده تشکیل شده و مسیر قضایی دنبال می‌شود اما ما از مسئولان ذی‌ربط در محیط زیست و آب و فاضلاب توقع داریم در این نقطه یا هر نقطه‌ای که اینگونه به محیط زیست ضربه و خسارت وارد می‌شود توجه بیشتری داشته باشند.

بازداشت مدیر عامل بانک در پرونده زنجانی/ 8 نفر در پرونده ستاد سوخت تحت تعقیب هستند

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در شصت و یکمین نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی مربوط به آخرین وضعیت پرونده مدیران سابق ستاد سوخت و باشگاه پرسپولیس گفت: من جزئیات اتهامی را نمی‌توانم بیان کنم چرا که ممکن است این موارد کم یا زیاد شود و یا متهمان تبرئه شوند.

وی ادامه داد: آنچه مشخص است این است که در این زمینه پرونده‌ای تشکیل شده که 8 نفر تحت تعقیب قرار گرفتند که 3 نفر این افراد با وجود اینکه قرار بازداشت برای آنها صادر شده به دلیل عدم تأمین قرار بازداشت هستند و 5 نفر دیگر نیز با قرار وثیقه آزاد هستند.

اژه‌ای در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از او پرسید «آیا دستگیری یکی از مدیران بانکی استان آذربایجان شرقی» را تأیید می‌کنید یا خیر؟ گفت: در این زمینه اطلاعی ندارم اما در چند وقت اخیر مدیر عامل یکی از بانک‌ها که سابقاً پرونده مفتوحی در فساد 3 هزار میلیاردی داشت در رابطه با پرونده بابک زنجانی بازداشت شده است.

آزادسازی 122 هزار هکتار زمین از دست زمین‌خواران/ درخواست اژه‌ای از شهرداری‌ها

اژه‌ای از آزادسازی 122 هزار و 193 هکتار زمین از دست زمین‌خواران طی سال 92 خبر داد. وی گفت: یکی از مسائلی که در سالهای اخیر مورد توجه مسئولین قرار گرفته است که باید تقویت شود مسئله زمین‌خواری و مبارزه با آن است.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: اقدامات خوبی از سوی قوه قضاییه انجام شده و این قوه به عنوان مدعی‌العموم در مسئله زمین‌خواری ورود پیدا کرده است.

اژه‌ای گفت: شورایی توسط قوه قضاییه تشکیل شده که از مقامات دولتی هم در آن عضویت دارند. در این شورا برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد تا دیگر شاهد تصرف زمین‌های دولتی نباشیم.

وی از شهرداری‌ها خواست تا جواز ساخت و ساز برای زمین‌هایی که مشکل دارند صادر نکنند و اگر ساخت و سازی صورت گرفت به سرعت قانونی یا غیرقانونی بودن تصرف زمین را مشخص کنند.

اژه‌ای افزود: حتی ممکن است برخی‌ها با جواز قانونی اقدام به ساخت و ساز کنند که شهرداری‌ها باید مواظب این امر باشند. سخنگوی قوه قضاییه از حمایت این قوه در بحث مبارزه با زمین‌خواری خبر داد و گفت: تاکنون حمایت کامل در رابطه با رفع تصرف زمین‌های دولتی صورت گرفته و ادامه پیدا خواهد کرد حتی در مواردی ساختمان‌هایی که ساخته شده بود نیز تخریب شدند.

وی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: تا جایی که می‌دانم چک ارزی صادر شده بابک زنجانی پاس نشده و تا زمانی که وی یا هر کسی که هم دست او است وجوه مصادره شده را باز نگرداند پرونده به همین شکل باقی می‌ماند.

اژ‌ه‌ای تأکید کرد: اگر زنجانی برای رد مال تلاش کند طبق قانون شامل ارفاق شده و قرار بازداشت وی تبدیل می‌شود.

تأیید وجود مشروبات الکلی در بند 350/ پیشرفت خوب پرونده حادثه کارون/ عدم حصول نتیجه در پرونده اسکانیا

سخنگوی قوه قضاییه در مورد توقیف روزنامه ابتکار گفت: بعضی وقت‌ها انتشار یک خبر تبعات سوء زیادی دارد.

وی ادامه داد: انتشار یک خبر در شرایطی که فضای کشور ملتهب است آثار منفی دارد و مسئول روزنامه باید بداند که خبر منتشر شده وی چه عواقبی خواهد داشت.

اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه آیا قوه قضاییه در رابطه با دیگر مسئولان نیز این چنین قاطعانه با رسانه‌ها برخورد می‌کند گفت: اگر موارد مشابهی رخ دهد حتماً با آنها برخورد می‌شود.

در ادامه نشست خبرنگاری خطاب به اژه‌ای گفت: یکی از نمایندگان مجلس مدعی شده که در میان کشفیات بند 350 زندان اوین مشروبات الکلی وجود داشته است آیا این موضوع را تأیید می‌کنید؟ و اگر تأیید می‌کنید با توجه به نظارت‌های سازمان زندان‌ها این مواد چگونه به داخل زندان راه پیدا کرده است؟

اژه‌ای در پاسخ به این خبرنگار گفت: بعضی وقت‌ها افرادی که می‌خواهند شیئی را به داخل زندان ببرند آن را به قطعات کوچک تبدیل کرده در زمان‌های مختلف به زندان می‌برند و در داخل زندان آنها را سر هم می‌کنند.

در رابطه با مشروبات الکلی هم من این موضوع را تأیید می‌کنم اما میزان و مقدار آن را نمی‌دانم. در مورد اینکه این مشروبات چگونه به زندان راه یافتند باید بگویم در بعضی موارد زندانی‌ها سعی می‌کنند با استفاده از میوه و وسایلی که در اختیارشان قرار می‌گیرد مشروبات الکلی تهیه کنند که گاهی موفق به این کار می‌شوند و گاهی نیز موفق نمی‌شوند.

اژه‌ای همچنین در رابطه با آخرین وضعیت پرونده‌های اسکانیا و سد کارون گفت: پرونده سد کارون خیلی خوب پیش رفت همان ابتدا دیه به تمام صدمه دیدگان پرداخت شد و اقداماتی مانند ایجاد روشنایی در مسیر صورت گرفت.

وی ادامه داد: اکنون نیز دولت باید نسبت به تأسیس پل بر روی سد و رودخانه اقدام کند در کل وزارت نیرو در آن زمان  همکاری خوبی با ما داشت.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده اسکانیا نیز گفت: وضعیت این پرونده متفاوت است بخشی از آن مرتبط می‌شود به نقایص اتوبوس‌های اسکانیا و اینکه پیشگیری از حوادث بعدی و بخشی هم مربوط می‌شود به خود حادثه تهران - قم.

اژه‌ای گفت: پرونده اسکانیا هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و باید بگویم برخلاف آنچه که در پرونده کارون صورت گرفت آنچنان در این پرونده همکاری خوبی صورت نگرفته است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از او پرسید آیا قوه قضاییه با مسئولان بانک مرکزی به خاطر اختصاص وام به برخی اشخاص و عدم بازگشت پول به بیت‌المال برخوردی صورت می‌گیرد گفت: بارها توضیح دادم که در ماجرای وام‌ها گیرندگان وام به سه دسته تقسیم می‌شوند یک آنهایی که بر خلاف قانون وام گرفتند که در این رابطه هم بانک مقصر است و هم مشتری و پرونده‌هایی نیز در این زمینه تشکیل شده؛ دو آنهایی که بر اساس قانون وام گرفتند اما به خاطر شرایط بازار نتوانستند که وام را برگردانند که این افراد تحت تعقیب کیفری قرار نمی‌گیرند و خود بانک با آنها مذاکره می‌کند؛ سوم کسانی هستند که بر اساس قانون وام گرفتند اما در جای دیگری هزینه کرده‌اند که اگر در این زمینه مدیر عامل بانک‌ها و بازرسی‌های آنها فعال بود این اتفاق صورت نمی‌گرفت. در مورد سوم نیز خود بانک با افراد مذاکره می‌کند اما قوه قضاییه نیز در مذاکره آنها نظارت می‌کند.

پرونده فساد اقتصادی در حوزه نفت در تهران و اصفهان در حال رسیدگی است

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در مورد اظهارات یکی از مسئولان وزارت نفت درباره یک پرونده بزرگ فساد اقتصادی در حوزه نفت و در یکی از شرکت‌های صندوق بازنشستگان وزارت نفت اظهار داشت: قسمتی از این پرونده در تهران و قسمت دیگری در اصفهان مطرح است و بنده جزئیات را نمی‌گویم، اما آنچه که قابل بیان است آن است که اقدامات خوبی دادستان اصفهان انجام داده و پرونده در اصفهان است و به دادگاه نرسیده است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در مورد پرونده بابک زنجانی گفت اگر چنانچه کل اموالی را که دراختیار دارد، برگرداند، ممکن است قرار بازداشت به وثیقه تبدیل شود اما پرونده تمام نیست.

اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد ماده 11 آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها در مورد مجاز بودن زندانیان به خرید کتاب و استفاده از وسایل ارتباط‌جمعی گفت: باید این را درنظر گرفت که چه چیز و چه جور برای زندانی مجاز است؟ چرا که اگر یک زندانی نوشته‌ای به خارج از زندان بخواهد بفرستد باید نوشته ارائه شود، امضاء شود و با نظر سازمان زندان‌ها باشد، اما اگر بخواهد مخفیانه بنویسد و مخفیانه خارج کند مسأله دیگری است.

اژه‌ای به مسأله ورود کالا از خارج به داخل کشور اشاره کرد و گفت: درست مثل این مسأله که باید از طریق گمرک و اظهارنامه اقدام شود، در زندان نیز باید مسائل رعایت شود.

وی تصریح کرد: زندانی هم حق دارد و هم مسئولیت و یک زندانی که در هنگام بازرسی می‌گوید بیرون نمی‌آیم و بعد شروع به بد گفتن، تعرض و شیشه شکستن می‌کند، در صورتی که ملک شخصی‌اش نیست، معلوم است که خلاف عمل می‌کند، چرا که ممکن است یک زندانی از یک بند به بند دیگر منتقل شود یا از اتاقی به اتاقی دیگر.

اژه‌ای در مورد اجازه داشتن خط تلفن گفت: چه گفتن و چطور گفتن مهم است و استفاده مجاز و غیرمجاز.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد بررسی مسائل پیش‌آمده در زندان اوین گفت: ما خودمان همواره پیش‌قدم بوده و هستیم و موارد را مورد بررسی قرار داده‌ایم و اگر موارد خلافی بوده برخورد می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: تلفن زندان حق نیست و اگر کار خلافی شود قطع می‌شود.

وی ادامه داد: مجرم بعد از محکوم شدن اگر دوباره کار خلاف انجام دهد تحت تعقیب قرار می‌گیرد.

مدیرمسئول و کسانی که شریک در تولید مطلب هستند نیز به عنوان شریک یا معاون جرم قابل تعقیب هستند

سخنگوی دستگاه قضا اظهار داشت: توقیف رسانه‌ها و فعالیت دوباره افراد شاغل در آن دو جنبه دارد؛ یک جنبه فردی که متخلف است یا حداقل توجه اتهام به اوست و تقاضای نشریه می‌کند که مربوط به هیأت نظارت بر مطبوعات است که صلاحیت این فرد را بررسی کند، البته نماینده‌ای از قوه قضائیه در این هیأت نظارت شرکت دارد.

وی ادامه داد: در قانون قبلی فقط مدیر مسئول مسئولیت مطلبی را که درج شده بود به عهده داشت، اما در بازنگری قانون مطبوعات و قانون بعدی، مدیر مسئول و کسانی که شریک در آن جرم هستند نیز به عنوان شریک یا معاون جرم قابل تعقیب هستند، ‌از جمله مقاله‌نویس و کسانی که به صورت آگاهانه و با وحدت قصد به عنوان شریک یا معاون جرم شناخته می‌شوند که بخشی از این موضوع مربوط به سیستم امنیتی است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: قانون پیش‌بینی کرده است که کجاها روزنامه توقیف شود یا پروانه لغو شود یا توقیف موقت شود که مواردش با هم متفاوت است.

اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد قطع 2 هزار اصله درخت سیب از باغ سیب مهرشهر کرج گفت: خود دادستان کرج توضیح دادند و من تکرار نمی‌کنم.

منبع: فارس




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.