سقوط آل سعود از پرتگاه خاورمیانه
یزدرسا؛ بعد از مرگ عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود، ششمین پادشاه عربستان سعوی برادر او سلطان بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود زمانی به پادشاهی رسید که ریاض در مقابل موج بیداری اسلامی قرار گرفته بود.
در حالی یک سال از حکومت این شاه محافظه کار سعودی می گذرد که عربستان به شکل مستقیم در یمن و به طور نیابتی در سوریه درگیر جنگ است و ماحصل آنچه که به دست آورده در مقابل آنچه که از دست داده بسیار ناچیز.
این کشور با هزینه های میلیارد دلاری در جنگ سوریه و یمن و تجهیز و مسلح کردن تروریست ها در خاورمیانه اینک معادلات خاورمیانه خلاف آن چیزی است که عربستان تصور می کرد.
در سوریه، موفقیت های ارتش و نیروهای مقاومت در شکستن حصر مناطق شیعه نشین نبل و الزهرا و پیش روی هایی که در استان ادلب داشته اند امید را در دل مردم این مناطق زنده کرده است و باعث ترس و وحشت تروریست های این مناطق شده است.
آل سعود جز کشتن بیش از 8 هزار تن از مردم بی دفاع و میلیون ها آواره در یمن و کشته شدن نظامیان خود دستاوردی جز نفرت، کینه و تقویت روحیه انتقام در این کشور نداشته است.
عربستان که با سیاست های نفتی خود برای ضربه زدن به ایران باعث کاهش جهانی قیمت نفت شده است گویا الان در باتلاق خود در حال غرق شدن است.
از طرفی سقوط شدید قیمت نفت به زیر 30 دلار در هر بشکه با افزایش تولید نفت توسط ایران پس از لغو تحریم ها بیشتر نیز خواهد شد و از طرف دیگر این سیاست ها باعث شد تا کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به خاطر کاهش شدید قیمت نفت با کسریهای شدید در بودجه مواجه شوند به گونهای که مجبور به قرض گرفتن برای تامین کسری بودجه شدند و به سیاستهای ریاضت اقتصادی از جمله حذف یارانه کالاهای اساسی و لغو طرح های اقتصادی روی آورند.
با تایید آژانس بین المللی مبنی بر پایبندی ایران به تعهدات خود و توقف موقت اجرای تحریم ها و عطش شرکت های اروپایی علی الخصوص شرکت های هواپیماسازی و خودروسازی برای ورود به بازار ایران اکنون ترس و وحشت عربستان را فرا گرفته و ملک سلمان را مجبور کرده که به طرح هایی مانند فروش سهام شرکت نفتی آرامکو بیاندیشد.
اقدامات تبعیضی عربستان در برابر اقلیت شیعیان این کشور که در مناطق نفت خیز شرق عربستان ساکن اند و هم چنین اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه این کشور، نه تنها منجر به نارضایتی های گسترده شیعان این کشور شد که در کشور های دیگر نیز با عکس العمل روبروبود.
اخیرا در لبنان هم اوضاع به گونه ای پیش می رود که دربار سعودی از معرفی «عون» همپیمان حزب الله برای ریاست جمهوری لبنان توسط سمیر جعجع همپیمان ریاض به تنگ آمده است.
سیاست هایی که عربستان در منطقه در پیش گرفته است روز به روز به نفرت مردم این نقطه حساس جهان از آل سعود و اضافه شدن شعارهای مرگ بر آل سعود از دهان میلیون ها ایرانی ثمره ای نداشته است.
Related Assets:
- هراس اسرائیل از ضربه نظامی سنگین حزبالله/ ۱۰۰هزار موشک در انتظار شلیک
- آقای ظریف! ما «برادر سعودی» نداریم!
- نامه مخالفت فرماندهان ارشد ارتش عربستان با اعزام نیرو به سوریه+سند و اسامی فرماندهان
- تظاهرات میلیونی یمنیها در اولین سالگرد جنگ با شعار مرگ بر آمریکا
- موشکهای یمنی قاهر، هواپیماهای آواکس آمریکایی را منهدم کردند
- اذعان عربستان به ارسال تسلیحات به شرق ایران