ID : 13053742
مناظره «سلیمی نمین» و «کیانوش راد» در دانشگاه یزد؛

سلیمی نمین:«جریان افراطی حاشیه دولت روحانی» حتی حاضر است «اسرائیل» را هم به رسمیت بشناسد/کیانوش راد:«توافق هسته ای» حتمی است


شب گذشته دانشگاه یزد شاهد مناظره بین آقایان «عباس سلیمی نمین» و «محمد کیانوش راد» با عنوان «بررسی جریان‌های سیاسی و دولت‌های بعد از انقلاب» بود.

به گزارش یزد رسا به نقل از عصر سیاست، شب گذشته دانشگاه یزد شاهد مناظره بین آقایان «عباس سلیمی نمین» و «محمد کیانوش راد» با عنوان «بررسی جریان‌های سیاسی و دولت‌های بعد از انقلاب» بود.

 

در ابتدای این مناظره عباس سلیمی نمین، با اشاره به ضرورت رشد و شناسائی علمی دانشجویان اظهار داشت: سخن گفتن حول محور دولت ها و در‌صدد نقد بر‌آمدن باعث افزایش دانش سیاسی دانشجویان می شود.

 

تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه افزود: در ماه‌های اخیر برخی جریان‌های سیاسی در‌صدد کانالیزه کردن فضای دانشگاه هستند تا با این اقدام فضای گذرایی را ایجاد کنند که بر اساس حب و بغض شکل گرفته است و این شایسته دانشگاه نیست.

 

پژوهشگر برجسته تاریخ معاصر ایران تصریح کرد: بنیاد نقد و انتقاد زمانی استوار می شود که با توجه به اعمال و رفتار مسئولین این کار صورت پذیرد و نه بر اساس حب و بغض و افکار جریا‌های خاص. زمانی می‌توان تأثیر‌گذار بود که هویت خود را بسازید زیرا بدون هویت خود ساخته، قادر به تأثیر گذاری نخواهید بود.

 

رویکرد «نخبه گرایی صرف» روحانی خطرناک است

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران تاکید کرد: در خصوص بررسی عملکرد دولت‌های پس از انقلاب صحبت زیاد است و عملکرد‌های آن ها مثبت و منفی بوده است. در خصوص دولت آقای روحانی باید گفت: که وی را فردی نخبه‌گرای صرف می‌دانم، درست است که نخبه‌گرایی لازمه حرکت روبه‌ رشد است ولی نخبه‌گرایی که در پیوند با توده‌گرایی باشد و زمانی کار‌ساز خواهد بود که نخبگان در خدمت توده‌ها باشند، که متأسفانه این گرایش نخبه‌گرای پیوند‌دار با توده در دولت یازدهم دیده نمی شود.

 

«آرمان ها» را باید در بستر واقعیات تعریف کرد

محمد کیانوش راد در این مناظره با اشاره به این‌که دانشگاه؛ محل شناسائی یک نظام است گفت: دانشجویان از اولین کسانی هستند که بیماری جامعه را تشخیص می دهند و بلافاصله مسئولین اجرایی را از این معضل و بیماری آگاه می کنند.

 

نماینده مردم اهواز در مجلس ششم  در خصوص نقد دولت‌های پس از انقلاب افزود: بررسی دولت‌های پس از انقلاب یک بررسی نسبی است و ما باید بر‌اساس شاخص‌های اصلی عملکرد، معدل‌گیری کرده و بر‌اساس این معدل شاخص ها دست به نقد و بررسی بزنیم.


وی با اشاره به این‌که تفکرات ما معلول شرایط اجتماعی و واقعیت‌های بیرونی است تاکید کرد: باید آرمان‌ها را در بستر جامعه بررسی و اجرا کرد.

 

این فعال اصلاح طلب دربخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در دوران سازندگی تورم در برخی مقاطع به 50درصد رسید که با تغییر برخی تاکتیک های اقتصادی این میزان در زمان تحویل دولت به اصلاحات، 25 درصد بود که در دوران اصلاحات این تورم کاهش یافت و دولت اصلاحات دولت با تورم 12 درصدی را به احمدی نژاد تحویل داد ولی متأسفانه با رویکرد های اشتباه وی تورم به بیش از 50 درصد رسید.

 

در دولت روحانی، از لحاظ «اقتصادی» اتفاقات خوبی افتاده است

کیانوش راد عنوان کرد: اکنون اتفاقات خوبی افتاده است و تورمی که مرتب مردم را آزار می‌داد، به 17 درصد رسیده است و رشد اقتصادی که در دوران احمدی نژاد منفی شده بود، اکنون به سیر مثبت خود ادامه می دهد.

 

کیانوش راد:«توافق هسته ای» حتمی است/ سلیمی نمین:دوسال پایانی دولت دهم را قابل دفاع نمی دانیم

عضو شورای عالی بنیاد باران ادامه داد: به شما اطمینان می‌دهم توافق جامع هسته‌ای انجام خواهد شد. به لحاظ سیاسی در عرصه داخلی و خارجی لطافت‌هایی صورت گرفته است در صورتی که در دوران احمدی نژاد فضا به‌شدت بسته بود.

 

عباس سلیمی نمین در پاسخ به ادعا‌های کیانوش‌راد اظهار داشت: این آمار و ارقام را دقیق نمی‌دانم . به اعتقاد من بی‌توجهی عامدانه به اقتصاد، در دوران احمدی نژاد با هدف فشار به مدیریت عالی کشور در مذاکره با آمریکا تلاش احمدی نژاد می‌دانم تا خود را به عنوان قهرمان رابطه با آمریکا معرفی کند.

 

سلیمی نمین:«جریان افراطی حاشیه دولت روحانی» حتی حاضر است «اسرائیل» را هم به رسمیت بشناسد/کیانوش راد:« شورای نگهبان» خود را فراتر از قانون اساسی می داند!

وی افزود: با این وجود، عملکرد دولت نهم و نیمی از دولت دهم را قابل دفاع می‌دانم ودوسال پایانی دولت دهم بود، که کج‌روی آغاز شد تا احمدی‌نژاد خود را قهرمان رابطه با آمریکا جلوه بدهد که متأسفانه این تلاش را، در دولت یازدهم دکتر روحانی نیز مشاهده می‌شود بخصوص از سوی جریان افراطی حاشیه دولت که حتی حاضرند موضوع مذاکرات را به بحث تجدید رابطه با آمریکا و به رسمیت شناختن اسرائیل بکشانند.

 

تحلیلگر برجسته مسائل سیاسی تاکید کرد: باید از سیاه‌نمایی های عامدانه که با هدف بحرانی جلوه دادن کشور می‌شود برخورد کرد که این روند در این دولت و دولت‌های گذشته به‌خوبی قابل مشاهده است.

 

مدیر مسئول سابق کیهان هوایی در ادامه تصریح کرد: دیدگاه نخبه‌گرایانه روحانی بسیار خطرناک است زیرا روحانی نخبگان را فراتر از قانون می‌داند که این روند می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را به بدنه اصلی کشور برساند. دکتر روحانی از توفیقات نظام است ولی این انتقادات به او هست و امید است که اصلاح شود.

 

در ادامه این مناظره کیانوش راد عنوان کرد: قوه قضائیه فراتر از قانون عمل می کند در صورتی که میثاق ملی ما قانون اساسی است ولی شورای نگهبان با نظارت استصوابی خود فراتر از قانون اساسی خود را قرار داده است .

 

وی با عیان ساختن دلسوزی خود برای سران فتنه گفت: «حصر کردن عزیزان ما بدون محاکمه» خلاف قانون اساسی است. باید مطلق اندیشی را کنار زد تا باب گفتگو بسته نشود ولی اکنون امر سیاست ما پر‌تنش شده است در صورتی که باید بر سر اصول بنیادین تمام جناح ها با کفتگو به تفاهم برسند.

 

عضو حزب منحله مشارکت در ادامه با متهم کردن اصول‌گرایان به داعیه‌داران اسلام خشونت آمیز تصریح کرد: می‌توان به این‌ها «خشونت طلبی داعشی» را اتهام بست.

 

سلیمی نمین در ادامه این مناظره با اشاره به اقدامات اشتباه دولت دهم در استفاده از ابزار اقتصادی برای فشار آوردن به نظام برای قبول منویاتش گفت: این استفاده ناصحیح از ابزار اقتصادی در زمان مجلس ششم نیز رقم خورد و نمایندگان مجلس ششم با نامه خود به رهبری، تصویری از اوضاع منطقه و کشور را ترسیم کردند تا با این اقدام خود رهبری انقلاب را به نوشیدن «جام زهر» و تسلیم شدن برابر آمریکا، تحت فشار قرار دهند که خوشبختانه موفق نشدند و رهبری با صلابت خو در برابر آمریکا نشان دادند که سیاه‌نمایی مجلس ششم دروغی بیش نبوده است.

 

پژوهشگر برجسته تاریخ معاصر ایران با اشاره به ابزار سیاسی فشار بر نظام و رهبری در دوران مجلس ششم اذعان داشت: این نامه باعث تضعیف نظام در آن مقطع شد.

 

تقاضای عملکرد فرا‌قانونی از روحانی رفتن به سمت دیکتاتوری است

محمد کیانوش راد در پاسخ به اظهارات سلیمی نمین، تاکید کرد: تقاضای عملکرد فرا‌قانونی از روحانی رفتن به سمت دیکتاتوری است. من از نامه مجلس ششم به رهبری حمایت می کنم و این نامه را حاوی نگرانی‌های این مجلس از اوضاع کشور و منطقه می‌دانم.

 

وی با انتقاد از شعار «نه سازش نه تسلیم، نبرد با آمریکا» این شعار را غیر‌عقلانه دانست و گفت: «نه سازش، نه تسلیم» و راهی بر مبنای رفتارهای عاقلانه را شعار مناسب دانست زیرا نباید در برابر دنیا با زبان تهدید و دعوا سخن گفت.


این فعال اصلاح طلب در ادامه سخنان خود بیان داشت: به هیچ عنوان رابطه با آمریکا را نمی‌خواهیم و از این ترس داریم که فرقه گرایی که منطقه را به آشوب کشیده است به ایران نیز سرایت کند.

در ادامه این مناظره سلیمی نمین در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص این‌که سیاست روحانی را در چارچوب نرمش فهرمانانه می‌دانید یا خیر؟ اظهار داشت: این سیاستی است که نظام برای خود در مسیر سیاست خارجی ترسیم کرده است و روحانی نیز به عنوان بدنه حاکمیتی کشور باید در این مسیر گام بردارد.


مدیر مسئول سابق کیهان هوایی با اشاره به سیاه‌نمایی اوضاع کشور توسط مجلس ششم این اقدام را به هیچ عنوان قابل دفاع ندانست زیرا نمایندگان مجلس ششم در این نامه در یک بزرگنمایی و دروغ پردازی اوضاع کشور را با اوضاع اشغال ایران توسط متفقین در سال 1320 مقایسه کردند و حتی اوضاع سال های اشغال را بهتر و ضعیت کنونی دانستند.

 

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با انتقاد از رویکرد اصلاح طلبان در خصوص مسئله فلسطین عنوان کرد: ما از حق دفاع می‌کنیم و خود را در برابر دفاع از مظلوم مسئول می‌دانیم در صورتی که اصلاحات از نژادپرستان و زورگو‌ها حمایت می‌کنید.

 

دلسوزی مجدد اصلاح طلبان برای سران فتنه؛ «حصر عزیزان ما بدون محاکمه» خلاف قانون اساسی است!/ «حصر سران فتنه» مصوبه «شورای امنیت ملی» است و 100 درصد، قانونی است

 

بخش دیگری از مصاحبه را موضوع حصر سران فتنه تشکیل داده بود و یکی از دانشجویان در سوال از محمد کیانوش راد از او سوال کرد که چرا به محاکمه سران فتنه اصرار دارید در صورتی که ملت ایران هرگز آن‌ها را نخواهند بخشید و جرم آن‌ها بر کسی پوشیده نیست؟

کیانوش راد در پاسخ به این سوال گفت: این‌که عزیزان ما را بدون محاکمه محصور کنند قانونی نیست و باید مطابق قانون اساسی محاکمه شوند.

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان در خصوص این‌که اگر حکم اعدام برای سران فتنه صادر شود را، می‌پذیرید یا خیر تاکید کرد: خیر نمی پذیریم و به آن اعتراض می‌کنیم.

 

سخن از محاکمه سران فتنه؛ تلاش در جهت ایجاد آشوب مجدد در کشور است

سلیمی نمین در واکنش به سخنان تحریک‌آمیز کیانوش راد اظهار داشت: حصر سران فتنه قانونی است زیرا شورای امنیت ملی در موارد خاص تصمیماتی را اتخاذ می‌کند که در حکم قانون است و در گذشته نیز تصمیمات شورا حکم قانون را داشته است. سخن از محاکمه سران فتنه دلسوزی برخی برای قانون و قانون مداری نیست بلکه آن‌ها می خواهند با این ترفند در برابر حکم صادره جبهه‌گیری کنند و کشور را به آشوب بکشانند.

انتهای پیام/آ
 




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.