سند جامع سلامت سالمندی در یزد تدوین شد
به گزارش یزد رسا، محمدحسین غنیمت، ظهر امروز در نشستی خبری اظهار داشت: مسیر زندگی انسان در نظام آفرینش، رسیدن به دوران سالمندی است اما معتقدیم سالمند باید سالم به این دوران برسد و دوران سالمندی نباید منجر به فرتوتی و فرسودگی فرد شود.
وی عنوان کرد: سنین سالمندی سن دور شدن از زندگی اجتماعی نیست و سالمندان تا روزی که عمرشان جاری است، باید بتوانند از مواهب زندگی استفاده کنند.
غنیمت با اشاره به اینکه بر اساس برخی تعاریف، سن سالمندی 60 و بر اساس برخی تعاریف دیگر، 65 سال است، بیان کرد: میانگین امید در زندگی در کشور ما و در استان یزد 73 سال است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان یزد با اشاره به اینکه یزد از استانهای سالمند کشور به شمار میرود، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ملی، 7.3 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند اما آمارهای جمعیتی استان یزد نشانگر آن است که 8.3 درصد جمعیت این استان را سالمندان تشکیل میدهند.
وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر نرخ رشد سالمندی 2.5 درصد و نرخ رشد جمعیت 1.7 درصد است، عنوان کرد: این آمار نشانگر پیر شدن جمعیت کشور و استان یزد است.
غنیمت با بیان اینکه در آینده با یک موج سالمندی مواجه خواهیم بود، بیان کرد: در مقطعی جمعیت به شکل افسارگسیختهای رشد کرد و در مقطع دیگر این رشد به ناگاه کند و حتی متوقف شد و این رشد جمعیت مقطعی در دبستانها، مقطعی در دبیرستانها، مقطع دیگر در دانشگاهها، شغل، ازدواج و ... موج جمعیتی ایجاد کرد و به زودی این موج در دوران سالمندی ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی باید برنامهریزی مدونی برای ساماندهی امور سالمندان همچنین شرایط زندگی سالم، کمدغدغه و به دور از آسیب و بیماری را فراهم کرد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان یزد یادآور شد: بر این اساس، سند جامع سالمندی کشور تصویب شده و در استان یزد نیز در چند ماه اخیر جلسه شورای سالمندی به ریاست استاندار یزد تشکیل شد که در آن سند سلامت سالمند و سند جامع سالمندان مطرح شد و امیدواریم این دو سند در جلسه بعدی به تصویب برسد.
وی یکی از بندهای این سند را، توجه ویژه به بحث مناسبسازی محیط دانست و بیان کرد: نقد عدم مناسبسازی محیط از بهزیستی تا دیگر ارگانها و دستگاهها، خدمات شهری و حتی ساختمانهای مسکونی وارد است.
غنیمت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سالمندان نیازهای ویژهای در حوزههای پزشکی، درمانی، تفریحی و رفاهی دارند، عنوان کرد: اکنون به دنبال گسترش مراکز خدماترسانی به سالمندان به شکل روزانه هستیم و در حال حاضر 10 مرکز روزانه و چهار مرکز ویزیت در منزل ویژه سالمندان ایجاد شده است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان یزد ادامه داد: ما به هیچ وجه تمایلی به بستری سالمندان و نگهداری از آنها در مراکز شبانه نداریم زیرا هم هزینههای سنگینی به دولت تحمیل میکند و هم جدایی از خانواده، لطمات شدیدی به لحاظ روحی به افراد سالمند وارد میکند.
وی عنوان کرد: اکنون چهار مرکز نگهداری شبانهروزی با 500 تخت در استان یزد داریم که 390 مورد از این تختها پر است اما هیچ تمایلی برای تکمیل شدن ظرفیت نداریم و در این زمینه سختگیریهای بسیاری اعمال میشود.
غنیمت تصریح کرد: تنها سالمندان بیسرپرست یا معلول یا سالمندانی که احساس شود در مورد آنها سالمند آزاری صورت میگیرد، در این مراکز نگهداری میشوند و در عوض تلاش میشود مراکز روزانه به منظور توانمندسازی سالمندان توسعه یابد.
منبع: فارس
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- استاندار یزد: باید فرهنگ حرمت نهادن به سالمندان و والدین در جامعه تقویت شود
- خانه بانوان سالمند یزد با کمبود اعتبارات بانک رفاه مواجه است
- بازدید فرماندار میبد از مرکز توانبخشی سالمندان حبیب ابن مظاهر
- 6هزار ناشنوا دريزد/ناشنوایی 6نوزاد ازهر هزارتولد دریزد/ 4ماه انتظار براي كاشت حلزون به نرخ دولتي
- رئيس بهزيستي ميبد معرفي شد +تصاویر
- سالمندان، پاسدار ارزش ها و حافظ سنت های اصیل و ارزیاب فرهنگ و میراث اجتماعی هستند/سالمندی، دوران برداشت محصول زندگی
- همایش سالمندان تفت به روایت تصویر
- تکريم سالمندان را در يک روز خاص خلاصه نکنيم/ سالمندان عضوی از خدمتگزاران جامعه بودند