سنگ آهنی که به ایران رواست به چین حرام است
به گزارش یزدرسا، باتوجه به گسترش روز افزون نياز شركت هاي فولادي جهان به مواد اوليه بخصوص سنگ آهن باعث شده تا سرمايه گذاري در بخش معادن سنگ آهن و توليد سنگ آهن دانه بندي شده و مواد فراوري شده اين ماده مثل كنسانتره و گندله بيشتر شود.
درشرایطی که شرکت های بزرگ فولاد سازی کشور نیاز به سنگ آهن تولید داخلی دارند تا ظرفیت موجود و روبه رشد خود را برای افزایش تولید فولاد و حمایت از تولید و اشتغال داخلی به کار بگیرند و از سوی دیگر، کارخانجات نیمهتمام فرآوری سنگ آهن در کشور با کندی در حال تکمیل هستند، صادرات سنگ آهن به صورت خام همچنان با قدرت ادامه دارد.
با وجود شعارها و وعدههای دولت یازدهم مبنی بر بهبود فضای کسب و کار کشور و به چرخش درآوردن چرخ کارخانجات داخلی، همچنان صادرات سنگ آهن به صورت خام ادامه دارد.
بر اساس آمار گمرک، در 10 ماه اول امسال نزدیک به 16 میلیون تن سنگ آهن به صورت خام یا با حداقل فرآوری از کشور صادر شده است.
هر تن سنگ آهن به طور متوسط امسال 29 دلار مبادله ای یا 23 دلار آزاد صادر شده است و با توجه به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی افرادی که در جریان این خامفروشی قرار دارند باید پاسخگویی این سوال باشند که صادرات 16 میلیون تن سنگ آهن آن هم به قیمت نازل کمتر از 30 دلار چه مفهومی دارد و این در حالی است که سنگ آهن صادراتی با تبدیل به محصولات فولادی حدود تنی 500 دلار وارد کشور میشود.
این در حالی است که ظرفیت های تولید فولاد کشور رو به گسترش است و اگر کارخانجات نیمهتمام فولادی مورد حمایت دولت قرار گیرند تقریبا تمامی سنگ آهن صادراتی در داخل کشور مصرف خواهد شد و اشتغالزایی گستردهای نیز ایجاد خواهد کرد.
بر اساس آمار گمرک، در 10 ماه اول امسال صادرات سنگ آهن به صورت خام یا با حداقل فرآوری به حدود 16 میلیون تن رسیده است. از صادرات این حجم عظیم سنگ آهن، فقط 972 میلیون دلار درآمد نصیب کشور شده است.
ین حجم عظیم صادرات 16 میلیون تنی شامل 7 میلیون و چهارصد و شصت هزار تن سنگ آهن با خلوص آهن کمتر از 40 درصد (سنگ آهن خام)، 7 میلیون و سیصد هزار تن سنگ آهن با خلوص بالای 40 درصد (سنگ آهن با یک مرحله فرآوری) و مابقی آن دیگر فرآورده های سنگ آهن بوده است.
رشد صادرات مورد احترام و ارزشمند است اما نباید صادرات مواد خام مانند سنگ آهن یا صادرات محصولات فولادی را شاهد باشیم بلکه سنگ آهن و محصولات فولادی را باید به کالاهای ارزشمند و دارای ارزش افزوده بیشتر که اشتغال بیشتری را به همراه خواهد داشت مورد توجه باشد.
بر این اساس، انگیزه صادراتی شرکت های سنگ آهن که درآمد سهلالوصولی را به بهای جلوگیری از ایجاد ارزش افزوده بالای بخش فولاد به دست میآورند، باید مدیریت شود و وزارت صنایع و معادن، گمرک ایران وسایر نهادهای کشور باید در این زمینه با تصمیم گیری مناسب، بازار را متعادل کنند و نیاز فولاد سازان را تامین کنند. بنابراین وضع دوباره عوارض صادراتی به سنگ آهن که در دولت یازدهم لغو شد، توصیه میشود.
منبع؛ مشرق
Related Assets:
- خبری از اقتصادمقاومتی در لایحه بودجه 94 نیست/ نگاه دولت به اداره کشور مبتنی بر مدلهای غربی است
- تیشه ای که دولت به ریشه اقتصاد مقاومتی می زند!/ آیا دولت برای درآمدزایی از واردات بی رویه کیسه دوخته است؟!
- وابستگی به نفت و دولت دو مشکل عمده اقتصاد کشور است/ همکاری خانواده با آموزش وپرورش راهکار مقابله با هجمه های فرهنگی
- ایجادفولاددربافق،نان مافیای خام فروش فولاد را آجر می کند/درکشور با اختلاسگران درحین جرم برخورد نمیشود
- محدوده 1500هکتاری جنگلکاری خاتم دارویگیاهی کاشت میشود/خام فروشی وعدم بستهبندی از آسیب های تولید واقتصاد مقاومتی