ID : 966257
تحلیلی بر فضای سیاسی اخیر مصر؛

سوء مدیریت در مصر، فضايي پرابهام و غبار آلود را رقم زده است!


امروزه پرچمدار تحولات سياسي جهان عرب ،که نقشي قوي و بسزایی در بيداري اسلامي دارد با آینده ای مبهم روبروست چالشی که با سو ء مدیریت رهبران مصرایجاد شده است.

یزدرسا، فضاي امروز سياسي مصر، فضايي پرابهام و غبار آلود است و قضاوت درباره آینده ی آن خيلي آسان نيست. امروزه پرچمدار تحولات سياسي جهان عرب، که نقشي قوي و بسزایی در بيداري اسلامي دارد با آینده ای مبهم  روبروست.

بخش زیادی از ضربه‌ای که به دولت  مرسی وارد شده را باید در سوء مدیریت رهبران مصر جستجو کرد. یکی از عوامل تضعیف دولت مرسی را می توان همکاری اخوانی‌ها با سلفی‌ها عنوان کرد.سلفی هایی که  سبب ورود دولت مرسی به نفع تروریست‌های سوری و قطع رابطه این کشور با سوریه و مانع برقراری روابط قاهره-تهران در دوره ریاست‌ جمهوری مرسی بودند امروزه حزب «النور» بزرگ‌ ترین حزب سلفی‌های مصر، محمد مرسی را به خیانت متهم کرده و رهبر این حزب ادعا می کند  که اخوان‌المسلمین به سلفی‌ها پشت کرده و با لیبرال‌ها متحد شده‌ اند این در حالی بود که  اگر اخوانی‌ها به جای سلفی‌ها به اتحاد با حمدین صباحی روی نشان داده بودند، سرنوشت حکومت اخوان به اینجا نمی‌انجامید.

سلفی ها و اخوانیسم

 

یکی دیگر از عوامل  شکست محمد مرسی و اخوان در کارزار اخیر تمرکز اخوان روی روابط با آمریکا بوده است چرا که وقتی اخوانی‌ها روی کار آمدند، آمریکا دچار وحشت شد و این را یک موقعیت بسیار بد برای خود ارزیابی کرد در این فضا اخوانی‌ها باید اقتدار خود را در برابر آمریکا نشان می‌دادند و از این طریق این قدرت زیاده‌خواه را وادار به عقب‌نشینی می‌کردند. اما اخوانی‌ها با تحلیل غلط به سمت آمریکا رفتند و شروع کردند به اصلاح تصویر خود در ذهن مقامات آمریکایی، وقتی اخوانی‌ها به سمت آمریکایی‌ها رفتند و امتیازات زیادی را به آنان در موضوعاتی نظیر عدم روی خوش ‌نشان دادن به ایران، حل پرونده فلسطین براساس طرح مشترک غربی -عربی، پذیرش قرارداد کمپ دیوید، واداشتن غزه به سکوت در برابر جنایات اسرائیل و… دادند، آمریکایی‌ها دریافتند که این اخوان احساس ضعف می‌کند و می‌توان در نهایت و در یک دوره کوتاه‌ آن را از صحنه خارج کرد و در عمل این موضوع محقق شد اما نه به دلیل طراحی آمریکا بلکه به واسطه ضعف‌های اخوان در داخل،

اوباما و مرسی

 

راهی که رهبران گروه اخوانیسم در مصر برخلاف نظر مردم  انتخاب کرده بودند ، ارتباط با آمریکا وعدم ارتباط  منطقی با جمهوری اسلامی ایران، خود گویای به وجود آمدن این وضعیت وخیم در مصر می باشد که رابطه ی معنا دار پروژه اخوانیسم و پروسه ی بیداری اسلامی را نفی می کند.

رهبرمعظم انقلاب اسلامی« مدظله»  در آخرین بیانات خود  تأکید کردند: بیداری اسلامی پدیده بسیار مهمی است که با آنتی تزهای استکباری از بین نمی رود ایشان با اشاره به حوادث جاری در برخی کشورهای منطقه افزودند: این حوادث نشان می دهد که عمق بیداری اسلامی در این کشورها وجود دارد اما به علت اینکه مسائل خوب مدیریت نشده و ناشی گری کردند امروز اوضاع کشور بزرگ مصر، بسیار دردناک شده است.

پیرو بیانات رهبرمان باید افزود  که اگرچه پروژه اخوان المسلمین به بن بست رسیده است ولی جریان اسلام گرایی در میان مردم مسلمان مصر همچنان زنده است. و در قلب مردم مصر می تپد وهر فعل و انفعالاتی که در آینده مصر به وقوع بپیوندد  نیز جدا از بیداری اسلامی  و هویت دینی-اسلامی مردم نخواهد بود.

 درنهایت انتظار می رود آینده تحولات مصر تاثيرات مثبتي در جهت بيداري اسلامي داشته باشد و به تحقق خواسته هاي اصلي مردم مصر كه گرايش به اسلام، مخالفت با دخالت خارجي و دخالت رژيم صهيونيستي،حفظ تماميت ارضي، همبستگي، آرامش، ثبات و حفظ وحدت جوامع سياسي در مصر به عنوان يك كشور بزرگ و مهم در جهان اسلام است ، كمك كند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.