سود تولید کننده با قرارگرفتن واسطه ها در چارچوب کار صنفی، 2/5برابر می شود
به گزارش خبرنگار یزد رسا، صبح امروز دومین مجمع سالیانه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد،با حضور رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور و مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، در محل اداره کل تعاون روستایی برگزار شد.
در این نشست سید جمال سجادی پور مدیر عامل سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به فعالیت واسطه ها در توزیع کالا و محصولات گفت: اگر ما گاهی مشکلاتی در بخش های مختلف شاهد هستیم بخاطر این است که چندان کار صنفی و کارگروهی انجام نشده و به جرات می توان گفت اگر واسطه هایی که در بخش توزیع وجود دارند، در چارچوب کار صنفی بودند، سود تولید کننده دو و نیم برابر می شد.
سجادی پور با اشاره به اینکه دست های واسطه ای دوم وسوم حاشیه سود تولید کننده ها را کم می کنند گفت: حال آنکه این واسطه ها تبدیل به رقبایی برای تشکل هایی شده اند که اگر حمایت دولت از تشکل ها نباشد نمی توانند کاری از پیش ببرند.
وی تصریح کرد: با فعالیت در چارچوب و نظارت تظام صنفی و تعاون روستایی می توان سرمایه کوچک تولیدی را به حرکت های بزرگ و قابل توجه تبدیل کرد.
مدیر عامل سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی، یکی از مصوبات بسیار خوب و یک فرصت استثنایی بود که در بخش کشاورزی، برای اولین بار در سطح کشور، اتفاق افتاد و تا به امروز در کشور سابقه نداشته است که چنین کار گروهی با حضور رییس جمهور و سه تن از وزرا، استانداران کشور و مسئولان آب منطقه ای و مدیران منابع طبیعی و جهاد کشاورزی کل استان ها در این وسعت تشکیل شود.
سجادی پور ادامه داد: آنچه تا به امروز در بخش کشاورزی استان یزد در قالب این کار گروه در جهت توسعه این بخش انجام شده است می توان به پرداخت صد و چهل میلیارد تومان اعتبارات در سال نود اشاره نمود که رقم بی سابقه ای است که در این میان، 4هزار و پانصد و شصت طرح موفق به اخذ تسهیلات شده اند.
مدیرعامل جهاد کشاورزی یزد با ارائه گزارشی از دستاورد های نظام صنفی استان یزد تصریح کرد: درسال جاری در تولید گوشت قرمز 5/6 درصد و همچنین، گوشت سفید به 10 هزار تن، تخم مرغ 12درصد، گوشت سایر ماکیان 18 درصد و شیلات 23 درصد افزایش را شاهد بوده ایم .
وی از افزایش تولید در برخی دیگر از محصولات کشاورزی استان خبر داد و گفت : در بخش کشاورزی فعالیت های خوبی درحال صورت گرفتن است که باعث برکت و آبادانی استان خواهد شد و امیدورایم ظرفیت ها و پتانسل های این بخش هر چه بیشتر شناخته شود.
سجادی پور به افزایش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و منابع طبیعی استان اشاره کرد و اذعان نمود: تاکنون مشکلاتی که در بحث قیمت محصول و وجود واسطه ها و دلال ها است، بخاطر ماندگاری کم محصولات بوده که بهره بردار مجبور است بخاطر ضرر احتمالی محصول خود را با هر قیمت بفروش برساند که صنایع تبدیلی و تکمیلی، خود تاثیر ویژه ای در این موضوع دارد.
وی در پایان تقویت نظام صنفی را امری ضروری دانست و بر همکاری در جهت کاهش سوخت سرمایه کشاورزان در سطح کشور تاکید نمود.
لازم به ذکر است مسئولین حاضر در جلسه با ارائه گزارش فعالیت ها و دستاوردهای خود،به بررسی برخی از مشکلات کشاورزان و بهره برداران استان یزد پرداختند.