ID : 39580585
عضو کارگروه اقتصادی و زیربنایی مجمع بسیجیان یزد مطرح کرد؛

سیاست‌گذاری نادرست و افزایش قیمت زمین چالش‌های اصلی حوزه مسکن در یزد


خواجه رضایی، عضو کارگروه اقتصادی و زیربنایی مجمع بسیجیان استان یزد با اشاره به چالش‌های حوزه مسکن در سطح ملی و استانی گفت: سیاست‌گذاری نادرست و افزایش قیمت زمین، دو چالش مهم و اصلی در این حوزه است.

به گزارش خبرنگار یزدرسا، احسان خواجه رضایی در جلسه دبیرخانه شهید مدرس استان یزد که با حضور نمایندگان مجلس استان یزد در دفتر امام جمعه یزد با موضوع راهبردهای توسعه مسکن استان برگزار شد، با اشاره به اینکه تامین مسکن نه تنها برای مردم بلکه برای رهبر معظم انقلاب نیز یک دغدغه است، اظهار داشت: مسکن به عنوان یک سرپناه یکی از اساسی‌ترین نیازهای اجتماعی است و بسیاری از بخش‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به این بخش وابسته است.

وی با بیان اینکه مسکن، یک صنعت پیشران اقتصادی است و 100 نوع شغل با صنعت به صنعت ساختمان وابسته است، افزود: 18 درصد اشتغال کشور در حوزه صنعت ساختمان است که با توجه به این آمار، باید برای حل مشکل اشتغال نگاه ویژه به بخش صنعت داشته باشیم.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان یزد با تاکید بر اینکه در تعریف کلی، مسکن مناسب بیش از یک سقف و چهار دیوار است، تصریح  کرد: مسکن باید حائز شرایط فنی و فرهنگی و اقتصادی مناسب باشد.

وی با اشاره به چالش‌های حوزه مسکن ادامه داد: در این بخش با چالش‌هایی از جمله سیاست‌گذاری‌های نادرست در اعطای تسهیلات مسکن و نظام تامین منابع مالی، بحث افزایش تقاضای مسکن، توزیع نامناسب امکانات شهری، استفاده از روش اشتباه آزمون و خطا، عدم بهره‌گیری دولت از نظر کارشناسان مسکن، افزایش شدید قیمت زمین و نبود قیمت مناسب، افزایش چشمگیر مصالح ساختمانی و نوسان قیمت از دیگر چالش‌هاست.

خواجه رضایی، استفاده سرمایه ای از ملک، تاثیر بازارهای موازی مثل سکه و ارز بر بازار مسکن و عدم کفایت حمایت شهرداری ها از بازآفرینی شهری نیز از دیگر چالش‌هایی است که در حوزه مسکن با آن مواجه هستیم.

وی به تشریح برخی اقدامات و قوانین حوزه مسکن در سایر کشورها پرداخت و گفت: گرچه ما تجربه سایر کشورها را استفاده می کنیم اما کپی برداری از این نسخه ها، کار اشتباهی است و باید برنامه ریزی متناسب با فرهنگ خود در کشور و استان یزد داشته باشیم.

خواجه رضایی تاکید کرد: نکته دیگری که باید در حوزه مسکن مورد توجه قرار گیرد این است که داشتن مسکن حق همگانی است بر این اساس بهینه سازی سیاست‌های حوزه مسکن نیز باید مدنظر باشد.

وی با نگاهی به ساخت مسکن شهری و ساخت مسکن در بافت تاریخی و قدیمی عنوان کرد: 1.4 درصد از جمعیت کشور در یزد ساکن هستند و 86 درصد جمعیت در نقاط شهری و 14 درصد در نقاط روستایی سکونت دارند.

عضو کارگروه اقتصادی و زیربنایی مجمع بسیجیان استان یزد در مورد جمعیت مهاجر یزد نیز بیان کرد: از سال 90 تا 95 بیش از 60 هزار نفر وارد استان شده اند و بیش از 23 هزار نفر از استان خارج شده اند که یزد در این زمینه رتبه سوم را دارد.

وی با تاکید بر اینکه جمعیت مهاجر در تقاضای مسکن بسیار اثرگذار است، افزود: باید بعد از پنج سال سکونت مهاجران، برای تامین مسکن آنها فکر و اقدام شود.

خواجه رضایی، همچنین به تشریح آمار صدور پروانه های ساختمانی در یزد پرداخت و اظهار داشت: آمارها نشان از کاهش تولید مسکن از سال 95 به بعد دارد.

وی ادامه داد: حوزه بازآفرینی شهری شامل بافت‌های فرسوده، بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های غیررسمی است و در یزد 25.7 سطح مساحت شهرهای استان، هدف بافت‌های بازآفرینی شهری هستند که بافت‌های فرسوده با 7 هزار و 309 هکتار، بیشترین میزان را به خود اختصاص داده اند.

عضو کارگروه اقتصادی و زیربنایی مجمع بسیجیان استان یزد یادآور شد: جمعیت بافت هدف نیز در یزد 27.85 درصد کل جمعیت مناطق شهری را شامل می شود بنابراین باید در این حوزه فکر اساسی شود و در حوزه بازآفرینی شهری، تسهیلات تشویقی پرداخت شود.

خواجه رضایی ادامه داد: اگر بخواهیم در حوزه مسکن راه حلی ارائه کنیم، اصلی‌ترین آن عدم دخالت مستقیم دولت در ساخت مسکن است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در یزد فرصتی به نام زمین‌های وقفی وجود دارد و موضوع برخی موقوفات، ساخت مسکن است از جمله موقوفه مرحوم رشتی که البته در این زمینه جلساتی با اوقاف داشته ایم که هنوز به جمع بندی کاملی نرسیده ایم و اگر سیاست‌های مسکن و شهرسازی و اوقاف در یک راستا قرار گیرد، می توان از ظرفیتهای این بخش به خوبی استفاده کرد.

خواجه‌رضایی ادامه داد: پیشنهاد ما ساخت محلاتی به عنوان اسکان موقت و تخلیه بافت های فرسوده به منظور بازسازی بافتهای فرسوده است که این یک برنامه 30 تا 40 ساله است که به ناچار باید به سراغ آن برویم.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.