سید شهیدان اهل قلم نباید منحصر به تقویم باشد/ بسط اندیشه «آوینی» موجب دستیابی به تحلیل عمیق مسائل روز است
امیرحسین ثابتی در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، با اشاره به سالروز شهادت سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی گفت: متاسفانه آفتی که وجود دارد این است که از چهرههای کلیدی و مهم معاصر که اندیشههایشان بسیار راهبردی و موثر است تنها در زمانهای خاصی از آنها یاد میشود که شهید آوینی یکی از این چهرهها است.
وی ادامه داد: عمدتا هر سال حول و حوش روز 20 فروردین در برخی رسانهها و صداو سیما یادی از آنها میشود و سپس تا سال آینده به فراموشی سپرده میشود در حالی که واقعا کسی که با افکار و اثر شهید آوینی و امثال این بزرگان آشنا باشد متوجه میشود که این شخصیتها فراتر از چهره معمولی هستند که تنها به اندازه برگزاری سالگرد و یا مراسم یادبود از آنها یاد شود.
فعال رسانهای و مجری برنامه تلویزیونی جهان آرا عنوان کرد: شهید آوینی سخنرانی، کتابها و نامههایی دارد که اگر کسی به خوبی آنها را مطالعه کند به منظومه فکری منسجم و عمیقی نسبت به مسائل روز، مسائل تاریخی و بسیاری از تحولاتی که در کشور و جهان ما در حال رخ دادن است، راه پیدا میکند.
ثابتی افزود: زیربنای بحث بسیاری از اتفاقاتی مهمی که ما هر روز با آن درگیر میشویم، برخی اتفاقات تلخ، شیرین، درگیریها و مسائلی که در سطح جمهوری اسلامی و نظام سلطه شکل میگیرد و ... زمانی خوب فهمیده میشود که ما یکی سری مبانی کلان را خوب درک کنیم که این مبانی کلان را مگر با آثار بسیاری از بزرگانی چون شهید آوینی درک نمیشود.
وی تصریح کرد: باید کاری کرد که شهید آوینی منحصر به تقویم و روز 20 فرودین نباشد و در طول سال و نه به صورت کلیشه ای افکار ایشان بسط پیدا کند و روی تفکرات واندیشههای ایشان تامل، بحث و مناظره شود به گونهای که در مورد گفتهها و نوشتههای شهید آوینی تأمل بیشتری صورت گیرد چرا که بسیاری از مشکلات با تفکرات ایشان حل میشود و نسل جوان ما به تحلیلهای عمیقتری نسبت به مسائل روز در زمینههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خواهند رسید.
این فعال رسانهای عنوان کرد: شاید بسیاری اسم شهید آوینی را شنیده باشند اما آثار وی مهجور است و کمتر کسی یک کتاب یا مقاله از او خوانده است و باید اقدامی انجام بگیرد که آوینی بیشتر خوانده شود و اندیشهها و آثارش به خصوص برای جوانان، دانشجویان و طلاب که بیشتر اهل فکر و نظر هستند، در معرض توجه قرار گیرد تا دستاورهای فکری بیشتری به مرور زمان در جامعه داشته باشیم.
انتهای پیام/