سیدگیاهان که اسلام آن را سفارش می کندچیست؟
به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم، اسلام به حنا نظر خاصى دارد و آن را سید و برترین گیاهان مىداند، از نظر علمى هم ثابت شده است که حقیقتاً سودمندترین گیاهان است. و در طب النبی آمده است، حنا زینت اسلام و زیاد کننده عمل مؤمن، برطرف کننده سردرد، مقوى بینایى و نیروى جنسى است و سرور گیاهان در دنیا و آخرت است.
حنا از نظر علمى بنام LASONIA INEMIS از تیره لیتراسه بوده و داراى مواد زیر است. در برگهاى آن گلوکزید و ماده رنگى هنوتانیک اسید وجود دارد. ماده رنگى بنام لاوسون مشابه با 2- هیدروکسى آلفانفتوکینون است، این ماده شیمیایى خاصیّت آنتىبیوتیکى قابل ملاحظهاى دارد.
در ترکیب شیمیایى آن وجود آلکالوئید لکوآنتوسیانیدین و فلاونوئید، استرهاى غیر اشباع یا ترىترپنوئید،کلوکزیدهاى قلبى، کومارین و ساپونین و گزانتون بنام لاکسانتنها گزارش شده است.
از حنا استرولى استخراج شده که به دلیل شباهت فرمولى با کلسترول، ضد کلسترول نامیده مىشود. ANTI HYPERCHLESTRO LIMICS و مىتواند در زیادى کلسترول بهعنوان درمان زیادى کلسترول به کار رود. نام شیمیایى این ماده بتاسیتسترول است.
یک استرول و استگماسترول از مشتقات نفتالین با ترکیب شیمیایى1 ,2 DIHYDROCY -4 GLUCOSYLOXY ANTHALAN از آن به دست آمده که خاصیت فوق العادهاى بر علیه "باسیلوس سوبتیلیس" (یک باکتری) از خود نشان داده است.
این ماده بر روى نوعى قارچ به نام.SACC CHAROMYVES PASTORIANU "ساک کارومى سوس پاستورانسوس" اثر شایان توجهى داشته است، طبق تحقیقات KAPAILI آلکالوئید لاوسون موجود در حنا، آزاد در گیاه نیست و در اثر هیدرولیز به دست مىآید.
یکى از ترکیبات واسطه در بیوسنتز آلکالوئید لاوسون ترکیب طبیعى موسوم بهYUGLAN به فرمولC 01 H 6 O 3 و به نام شیمیایى پنج هیدروکسى یک و چهار نفتوکینون است.
این ماده از گیاه ژوگ لانس به دست مىآید و یک آنتىبیوتیکى با اثر ضد خونریزى است. اسید گالیک و کینون و مانیت موجود در حنا یک عامل ضد میکروبى است. اسید آراشیرونیک، اسید پالمیتیک، استئاریک، لیتولئیک و موم در آن گزارش شده است. حنا رشد مو را تسریع مىکند و لاکسون حنا یک شفاف کننده است.