ID : 10631605
دامهای استان هیچ بیماری خاصی ندارند
شایعه الزام به عرضه گوشت قرمزمنجمد ازسوی دامپزشکی /کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز در یزد
ممنوعیت عرضه گوشت قرمز به صورت گرم خبری است که در روزهای اخیر در کشور منتشر شده است.
به گزارش یزد رسا، ممنوعیت عرضه گوشت قرمز به صورت گرم خبری است که در روزهای اخیر در کشور منتشر شده است.
همشهری نوشت: بر این اساس گفته میشود که به دستور دامپزشکی، گوشت قرمز از این پس بهصورت منجمد عرضه میشود و عرضه گوشت گرم ممنوع خواهد بود.
اما مدیر کل دامپزشکی استان با رد این خبر، میگوید: امکان عرضه گوشت قرمز به صورت منجد وجود ندارد، چرا که منجمدسازی هزینههای سنگینی دارد و تاکید دامپزشکی تنها پیش سرد کردن گوشت قبل از عرضه است که با انجماد تفاوت فاحشی دارد. «علی اکبر حدادزاده» اظهار میکند: الزام دامپزشکی به عرضه گوشت منجمد کذب است، هرچند گوشت منجد نیز قابلیت عرضه را دارد، اما با توجه به هزینههای بالای انجماد و حجم نیاز مردم، این امکان وجود ندارد. وی ادامه میدهد: سازمان دامپزشکی بر عرضه گوشت به صورت «پیشسرد شدن» تاکید دارد که معنای آن هم نگهداری 24ساعته گوشت بعد از کشتار در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد که همان دمای یخچال محسوب میشود، است که با انجماد متفاوت است.
دامهای استان هیچ بیماری خاصی ندارند
حدادزاده درباره لزوم پیش سرد کردن گوشت نیز میگوید: در این حالت، تمام عوامل بیماریزای گوشت به دلیل اکسیده شدن لاشه، در طول 24ساعت به کلی از بین میرود.
وی اظهار میکند: لزوم پیش سرد کردن گوشت هم دلیلی بر شیوع بیماری یا عارضهای در گوشت نیست و خوشبختانه بیماری خاصی میان دامهای استان وجود ندارد که گوشت مصرفی مردم را تهدید کند هرچند که نظارتهای دامپزشکی به صورت مستمر انجام میشود. وی درباره انتقال بیماری مانند تب کریمه کنگو از لاشه نیز عنوان میکند: تنها در سال 1388 یک مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان مشاهده شده و در سالهای اخیر موردی از ابتلا به این بیماری در استان گزارش نشده است و این نشان میدهد که در ورود دام به کشتارگاهها، نهایت کنترل و نظارت وجود دارد.
معدوم نشدن دامی در استان به دلیل بیماری
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه امسال لاشه هیچ دامی به دلیل بیماری، معدومسازی نشده است، اضافه میکند: در مواردی، لاشه دچار زردی است که بیماری واگیردار و خطرناکی محسوب نمیشود و در این موارد معدومسازی انجام شده است. این مسئول با تاکید بر اینکه گوشتهای دارای برچسب و مهر تایید دامپزشکی 100 درصد سالم هستند، تاکید میکند: در حال حاضر بخشی از دام مورد نیاز برای تامین گوشت مردم از طریق دامپزشکی تامین میشود، به طوری که دام سبک را از استانهای دیگر کشور تامین میکنیم، اما دام سنگین در داخل استان تولید و به سایر استانهای کشور ارسال میشود.
حدادزاده ابراز میکند: انتقال دامها با نظارت بهداشتی دامپزشکی انجام میشود، به طوری که دامها قبل از انتقال، واکسیناسیون و پلاکزنی و بر اساس یک سامانه آنلاین قرنطینه در کل کشور جابهجا میشوند. وی ادامه میدهد: زمانی که این دام به استان میرسد نیز پلاکها در کشتارگاه از دام جدا میشود و کشتار دام در سامانه قرنطینه ثبت و سپس محمولههای بعدی ارسال میشود.
دام قاچاق نداریم
حدادزاده با تاکید بر اینکه در استان دام قاچاق نداریم، میگوید: گاهی اوقات، شاهد جابهجایی دام بدون مجوز دامپزشکی هستیم که این موضوع هم به معنای غیربهداشتی بودن دامها نیست.
به گفته مدیر کل دامپزشکی استان، دامهایی که به صورت غیرمجاز جابهجا میشوند در مبادی ورودی از جمله پاسگاه شهید مدنی یزد که دارای قرنطینه است، ضبط و در صورتی که سالم باشند، بلافاصله کشتار میشوند. وی تصریح میکند: شاید دامی گواهی حمل دریافت نکرده اما سالم باشد، از این رو پس از ضبط، کشتار میشود اما اگر دام مریض هم باشد، 14 تا 21 روز قرنطینه میشود. وی درباره روند کشتار دام نیز اظهار میکند: تمام مراحل کشتار با حضور ناظران بهداشتی و ناظر شرعی که در تمام کشتارگاههای استان مستقر هستند، انجام میشود.
کشتار 60 درصد دام استان در کشتارگاه صنعتی
حدادزاده با بیان اینکه 60 درصد دام استان در کشتارگاه صنعتی کشتار میشوند، میگوید: مابقی دامهای استان در کشتارگاه سنتی مهریز کشتار میشود و در مواردی که لاشه، مشکلی داشته باشد یا از نظر بهداشتی، قابل مصرف نباشد از توزیع آن جلوگیری میشود.
وی ادامه میدهد: گوشت سالم بعد از کشتار با مهر آبی رنگ روی شانه و ران لاشه و یک برچسب قرمز روی ران لاشه، ممهور میشود و زمانی که گوشت از طریق سیستم زنجیره سرد از کشتارگاه تا قصابی منتقل میشود نیز مهمور به مهر آبی خواهد شد. بنابراین گوشت سالم باید دارای 3 مشخصه مهر قرمز، مهر آبی و یک برچسب دارای مشخصات تولید و کشتارگاه تولید کننده باشد.
وی درباره استفاده از گوشتهای غیربهداشتی در کارخانههای سوسیس و کالباس تاکید میکند: در استان موردی در این رابطه سراغ نداریم، هر چند که نظارت بر این کارخانهها به عهده دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی است.
حدادزاده میگوید: در تمام دنیا در کنار کشتارگاههای صنعتی، واحدهای تولید سوسیس و کالباس نیز وجود دارد تا دامهایی که بر اثر ضربه خوردن یا دلایل دیگر، بخشی از آنها غیر قابل مصرف شده است و در اختیار این کارخانهها قرار گیرد. وی با بیان اینکه این اقدام از نظر شرعی و بهداشتی هیچ مشکلی ندارد، اظهار میکند: با توجه به اینکه لاشههایی که اصلاح میشوند، امکان عرضه در قصابیها را ندارند به این شکل وارد چرخه مصرف میشوند.
ثبات قیمت گوشت قرمز از ابتدای سال
دبیر اجرایی اتحادیه صنف قصاب یزد با اشاره به ثابت بودن قیمت گوشت قرمز از ابتدای سال تاکنون میگوید: پیشبینیای درخصوص افزایش یا کاهش قیمت گوشت قرمز نداریم.
«علی اکبر طالبی» اضافه میکند: شهرستان یزد دارای 400 واحد قصابی است و براساس نرخ تعیین شده از سوی اتحادیه، قیمت هر یک کیلو گوشت گوساله و گاو بدون استخوان 23 هزار تومان، گوشت شتر بدون استخوان و کوهان 25 هزار تومان و گوشت شتر با 250 گرم کوهان نیز 21 هزار و 500 تومان است. وی ادامه میدهد: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی بدون دنبه بره و نر بز 26 هزار تومان، گوشت بره و نر بز با 250 گرم دنبه، 21 هزار و 500 تومان، گوشت بدون دنبه بز و میش 18 هزار تومان و گوشت بز و میش با 250 گرم دنبه نیز 15 هزار تومان است.
کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز در یزد
مصرف گوشت قرمز از شاخصهای مهم رفاه و امنیت غذایی در کشورهای رو به توسعه محسوب میشود ولی این کالا از جمله کالاهای اساسی است که تا حدودی لوکس تلقی میشود و سرانه مصرف آن به دنبال افزایش قیمت، کاهش یافته است. بر اساس تحقیقاتی که در سال 1390 انجام شده، سرانه مصرف گوشت قرمز در استان 10 کیلوگرم تعیین شده است، هر چند که بر اساس شنیدهها، در سالهای اخیر این سرانه در استان کاهش داشته و گوشت سفید، جایگزین آن شده که دلیل اصلی آن نیز کاهش قدرت خرید مردم است. جالب این است كه در مورد گوشت قرمز ترتیب استانها در مصرف تقریبا عكس وضعیت مصرف در كل خوراكیهاست، به طوری که مصرف گوشت قرمز در برخی از استانهای نسبتا محروم از جمله استان یزد، بالاتر از استانهای برخوردار است.
اما مدیر کل دامپزشکی استان با رد این خبر، میگوید: امکان عرضه گوشت قرمز به صورت منجد وجود ندارد، چرا که منجمدسازی هزینههای سنگینی دارد و تاکید دامپزشکی تنها پیش سرد کردن گوشت قبل از عرضه است که با انجماد تفاوت فاحشی دارد. «علی اکبر حدادزاده» اظهار میکند: الزام دامپزشکی به عرضه گوشت منجمد کذب است، هرچند گوشت منجد نیز قابلیت عرضه را دارد، اما با توجه به هزینههای بالای انجماد و حجم نیاز مردم، این امکان وجود ندارد. وی ادامه میدهد: سازمان دامپزشکی بر عرضه گوشت به صورت «پیشسرد شدن» تاکید دارد که معنای آن هم نگهداری 24ساعته گوشت بعد از کشتار در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد که همان دمای یخچال محسوب میشود، است که با انجماد متفاوت است.
دامهای استان هیچ بیماری خاصی ندارند
حدادزاده درباره لزوم پیش سرد کردن گوشت نیز میگوید: در این حالت، تمام عوامل بیماریزای گوشت به دلیل اکسیده شدن لاشه، در طول 24ساعت به کلی از بین میرود.
وی اظهار میکند: لزوم پیش سرد کردن گوشت هم دلیلی بر شیوع بیماری یا عارضهای در گوشت نیست و خوشبختانه بیماری خاصی میان دامهای استان وجود ندارد که گوشت مصرفی مردم را تهدید کند هرچند که نظارتهای دامپزشکی به صورت مستمر انجام میشود. وی درباره انتقال بیماری مانند تب کریمه کنگو از لاشه نیز عنوان میکند: تنها در سال 1388 یک مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان مشاهده شده و در سالهای اخیر موردی از ابتلا به این بیماری در استان گزارش نشده است و این نشان میدهد که در ورود دام به کشتارگاهها، نهایت کنترل و نظارت وجود دارد.
معدوم نشدن دامی در استان به دلیل بیماری
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه امسال لاشه هیچ دامی به دلیل بیماری، معدومسازی نشده است، اضافه میکند: در مواردی، لاشه دچار زردی است که بیماری واگیردار و خطرناکی محسوب نمیشود و در این موارد معدومسازی انجام شده است. این مسئول با تاکید بر اینکه گوشتهای دارای برچسب و مهر تایید دامپزشکی 100 درصد سالم هستند، تاکید میکند: در حال حاضر بخشی از دام مورد نیاز برای تامین گوشت مردم از طریق دامپزشکی تامین میشود، به طوری که دام سبک را از استانهای دیگر کشور تامین میکنیم، اما دام سنگین در داخل استان تولید و به سایر استانهای کشور ارسال میشود.
حدادزاده ابراز میکند: انتقال دامها با نظارت بهداشتی دامپزشکی انجام میشود، به طوری که دامها قبل از انتقال، واکسیناسیون و پلاکزنی و بر اساس یک سامانه آنلاین قرنطینه در کل کشور جابهجا میشوند. وی ادامه میدهد: زمانی که این دام به استان میرسد نیز پلاکها در کشتارگاه از دام جدا میشود و کشتار دام در سامانه قرنطینه ثبت و سپس محمولههای بعدی ارسال میشود.
دام قاچاق نداریم
حدادزاده با تاکید بر اینکه در استان دام قاچاق نداریم، میگوید: گاهی اوقات، شاهد جابهجایی دام بدون مجوز دامپزشکی هستیم که این موضوع هم به معنای غیربهداشتی بودن دامها نیست.
به گفته مدیر کل دامپزشکی استان، دامهایی که به صورت غیرمجاز جابهجا میشوند در مبادی ورودی از جمله پاسگاه شهید مدنی یزد که دارای قرنطینه است، ضبط و در صورتی که سالم باشند، بلافاصله کشتار میشوند. وی تصریح میکند: شاید دامی گواهی حمل دریافت نکرده اما سالم باشد، از این رو پس از ضبط، کشتار میشود اما اگر دام مریض هم باشد، 14 تا 21 روز قرنطینه میشود. وی درباره روند کشتار دام نیز اظهار میکند: تمام مراحل کشتار با حضور ناظران بهداشتی و ناظر شرعی که در تمام کشتارگاههای استان مستقر هستند، انجام میشود.
کشتار 60 درصد دام استان در کشتارگاه صنعتی
حدادزاده با بیان اینکه 60 درصد دام استان در کشتارگاه صنعتی کشتار میشوند، میگوید: مابقی دامهای استان در کشتارگاه سنتی مهریز کشتار میشود و در مواردی که لاشه، مشکلی داشته باشد یا از نظر بهداشتی، قابل مصرف نباشد از توزیع آن جلوگیری میشود.
وی ادامه میدهد: گوشت سالم بعد از کشتار با مهر آبی رنگ روی شانه و ران لاشه و یک برچسب قرمز روی ران لاشه، ممهور میشود و زمانی که گوشت از طریق سیستم زنجیره سرد از کشتارگاه تا قصابی منتقل میشود نیز مهمور به مهر آبی خواهد شد. بنابراین گوشت سالم باید دارای 3 مشخصه مهر قرمز، مهر آبی و یک برچسب دارای مشخصات تولید و کشتارگاه تولید کننده باشد.
وی درباره استفاده از گوشتهای غیربهداشتی در کارخانههای سوسیس و کالباس تاکید میکند: در استان موردی در این رابطه سراغ نداریم، هر چند که نظارت بر این کارخانهها به عهده دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی است.
حدادزاده میگوید: در تمام دنیا در کنار کشتارگاههای صنعتی، واحدهای تولید سوسیس و کالباس نیز وجود دارد تا دامهایی که بر اثر ضربه خوردن یا دلایل دیگر، بخشی از آنها غیر قابل مصرف شده است و در اختیار این کارخانهها قرار گیرد. وی با بیان اینکه این اقدام از نظر شرعی و بهداشتی هیچ مشکلی ندارد، اظهار میکند: با توجه به اینکه لاشههایی که اصلاح میشوند، امکان عرضه در قصابیها را ندارند به این شکل وارد چرخه مصرف میشوند.
ثبات قیمت گوشت قرمز از ابتدای سال
دبیر اجرایی اتحادیه صنف قصاب یزد با اشاره به ثابت بودن قیمت گوشت قرمز از ابتدای سال تاکنون میگوید: پیشبینیای درخصوص افزایش یا کاهش قیمت گوشت قرمز نداریم.
«علی اکبر طالبی» اضافه میکند: شهرستان یزد دارای 400 واحد قصابی است و براساس نرخ تعیین شده از سوی اتحادیه، قیمت هر یک کیلو گوشت گوساله و گاو بدون استخوان 23 هزار تومان، گوشت شتر بدون استخوان و کوهان 25 هزار تومان و گوشت شتر با 250 گرم کوهان نیز 21 هزار و 500 تومان است. وی ادامه میدهد: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی بدون دنبه بره و نر بز 26 هزار تومان، گوشت بره و نر بز با 250 گرم دنبه، 21 هزار و 500 تومان، گوشت بدون دنبه بز و میش 18 هزار تومان و گوشت بز و میش با 250 گرم دنبه نیز 15 هزار تومان است.
کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز در یزد
مصرف گوشت قرمز از شاخصهای مهم رفاه و امنیت غذایی در کشورهای رو به توسعه محسوب میشود ولی این کالا از جمله کالاهای اساسی است که تا حدودی لوکس تلقی میشود و سرانه مصرف آن به دنبال افزایش قیمت، کاهش یافته است. بر اساس تحقیقاتی که در سال 1390 انجام شده، سرانه مصرف گوشت قرمز در استان 10 کیلوگرم تعیین شده است، هر چند که بر اساس شنیدهها، در سالهای اخیر این سرانه در استان کاهش داشته و گوشت سفید، جایگزین آن شده که دلیل اصلی آن نیز کاهش قدرت خرید مردم است. جالب این است كه در مورد گوشت قرمز ترتیب استانها در مصرف تقریبا عكس وضعیت مصرف در كل خوراكیهاست، به طوری که مصرف گوشت قرمز در برخی از استانهای نسبتا محروم از جمله استان یزد، بالاتر از استانهای برخوردار است.
summary-address :
Related Assets:
- ظرف دو ماه آينده كشتارگاه هاي غير بهداشتي در اردكان و ميبد پلمب شود
- استان يزد بيشترين مصرف گوشت قرمز كشور را دارد/ دو سوم گوشت استان وارداتی است
- مرغ و ماهی سالم را بشناسید
- اعتصاب قصاب ها در اردکان
- برخورد جدی با عرضه فرآورده های خام دامی به صورت سیار در مهریز
- گوشت قرمز80درصدشانس ابتلابه سرطان معده را افزایش میدهد/سرطان های مری و معده شایع ترین سرطان ها
- گوشت مرغ ارزان و گوشت قرمزگران شد +قیمت انواع گوشت در یزد