ID : 34864316
تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت وگو با یزدرسا:

شرایط سیاسی امروز فرصتی برای همدلی بیشتر/کسی دنبال منافع حزبی باشد رسوا می‌شود


کارشناس مسائل سیاسی گفت: مهم‌ترین ویژگی فرصت کنونی آن است که اگر کسی در این شرایط بخواهد منافع گروهی و جناحی خود را پیگیری کند چهره و نیات پنهان او قابل اختفا نیست.

تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت وگو با خبرنگار یزدرسا،‌با تأکید بر لزوم اتحاد و انسجام مردم و مسئولین و سیاسیون در شرایط کنونی کشور گفت: فلسفه و شکل‌گیری گروه‌ها و جریانات مختلف فکری و سیاسی در درون یک نظام فکری و سیاسی در حقیقت شکل‌گیری یک تلاش فراگیر و مشارکت همگانی با سلیقه‌ها و توانمندی‌های متفاوت در راستای رسیدن به اهداف و منافع مادی و معنوی یک جامعه و کشور است.

غلامحسین دشتی افزود: به همین دلیل است که پیامبر گرامی اسلام اختلاف امت را رحمت می‌دانستند مشروط بر آن‌که هرگاه رقابت و چالش‌های فکری باعث دست‌یابی نخبگان و مردم به راه‌حل مناسب و نهایتاً حق گردید، پایان اختلاف در آن موضوع اعلام شود و همگان از نتیجه حاصل شده تبعیت نمایند.

وی با بیان اینکه در همین راستا معنا و مفهوم رقابت در حوزه فکری و سیاسی نیز روشن می‌گردد، اظهار داشت: رقابت به معنای مراقبت است و موضوعی که باید در جامعه همگان از آن مراقبت و پاسداری نمایند «منافع ملی» است؛ که این منافع هم سهم آحاد مردم در جامعه است و هم آحاد مردم مسئولیت حفظ آن را بر عهده دارند و نخبگان و خواص جامعه با خردورزی و چالش‌های مسئولانه با هدف توسعه و تعمیق آن، تلاش پیشتازانه و متعهدانه در این راستا خواهند داشت.

دشتی تأکید کرد: البته دستیابی به این مدل از رقابت برای خدمت مسئولانه به جامعه و منافع مادی و معنوی -که در رأس آن اسلام و معارف قرآن و اهل بیت علیهم‌السلام است- کاری سخت است که باید از آن به عنوان جهاد اکبر یاد کرد و هرگاه این تلاش برای مقاومت در برابر نفوذ دشمن در عرصه فرهنگی و سیاسی جامعه صورت گیرد و مانع از تسلط دشمن شود باید از آن به عنوان جهاد کبیر یاد کرد.

وی با بیان اینکه با این مبانی می‌توان فضای رقابت سالم و سازنده در پرتو اخلاق دینی با محوریت خدمت به جامعه و منافع ملی را رقم زد، یادآور شد: تاریخ سده اخیر ایران نشان می‌دهد که شکل‌گیری جریان‌های فکری و سیاسی در قالب احزاب و گروه‌ها اعم از ملی، مذهبی و غیرمذهبی کمتر به این مدل و چارچوب‌ها نظر داشته است.

دشتی ادامه داد: غالبا عملکرد آن‌ها در چارچوب منافع ملی نبوده و بعضا دچار خیانت‌هایی بزرگ از قبیله ترورها، آشوب و فتنه‌های گوناگون علیه ملت خود با دریافت حمایت از دشمنان ملت و اسلام شده‌اند و طبعا از جانب مردم نیز مورد بی‌مهری و بعضا تنفر قرار گرفته‌اند و نهایتاً سلب اعتماد شده‌اند و این مسئله ماجرای تحزب را که از نیازهای ضروری هر جامعه پویا و بالنده است در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

وی تصریح کرد: این مسئله از سوی دیگر فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی -که غنا و نیز کارآمدی آن اینک در سایه انقلاب و نظام اسلامی آشکار و نیز به شدت نیازمند نقد سازنده از جانب اندیشمندان متعهد است- را از نعمت رقابت اظهار نظر و نقد عالمانه و منصفانه محروم و یا کمتر برخوردار ساخته است.

معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد اظهار داشت: به نظر می‌رسد شرایط سیاسی امروز جامعه را باید یک فرصت برای رقابت سازنده و مؤثر با رعایت اصل حفاظت و پاسداری از منافع ملی اعم از منافع مادی و منافع معنوی با وحدت و همدلی در چارچوب اصول و ارزش‌های نظام اسلامی با انگیزه خدمت به مردم و مقابله همه جانبه با دشمن عنود به شمار آورد و آن را عمیقاً درک کرد.

دشتی خاطرنشان کرد: دوره کنونی و شرایط حاکم بر آن می‌تواند تجربه‌ی رقابت‌های منفعت‌جویانه حزبی و گروهی با هدف کسب قدرت و برخورداری حزبی و جناحی را یادآوری کند و پیامدهای ناصواب و انباشت مسئولیت‌های تاریخی هر گروه و جناح در ضربه به منافع ملی و مردم که در بارگاه الهی باید پاسخگوی آن بود را مد نظر داشت و از تمام تلاش تجربه و همت خود برای خدمتگزاری به کشور و برداشتن موانع راه پیشرفت کشور دریغ نداشت.

وی با اشاره به شرایطی که امروز بر کشور حاکم است، افزود: وحدت و همدلی گاهی با درک اهمیت و ضرورت آن و گاهی با جهالت دشمن و تلاش برای ایجاد بحران در کشورها، بین مردم و مسئولان به وجود می‌آید و اینک هر دو عامل هم خردورزی و هم فرصتی که دشمن در صدد فراهم کردن آن است، مهیاست و چنانکه از این فرصت استفاده مناسب صورت نگیرد معلوم نیست دیگر چنین زمینه‌ای کی و در کجا فراهم آید.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: مهم‌ترین ویژگی فرصت کنونی آن است که اگر کسی در این شرایط بخواهد منافع گروهی و جناحی خود را پیگیری کند چهره و نیات پنهان او قابل اختفا نیست و ملت صفت خدمتگزان صادق و ماهی‌گیران از آب گل‌آلود را خوب و بهتر از قبل می‌شناسند.

دشتی گفت: در شرایط کنونی صف خدمت و خیانت، صف عمل و شعار توخالی، صف ایثار و منفعت‌جویی، صف مردم‌داری و مردم ابزاری و صف سینه سپر کردن مقابل دشمن و صف ترس و مماشات با دشمن و در یک کلمه صف انقلابی بودن برای خدمت و غیرانقلابی بودن و به دنبال منافع بودن شفاف‌تر و آشکارتر می‌شود و این از برکات الهی است که نظام و انقلاب اسلامی و مردم مؤمن و وفادار در این ابتلا و آزمون الهی پیروز اصلی خواهند بود و این پاداش صبر و بصیرت و پابرجا ماندن بر عهد خداوند متعال خواهد بود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.