ID : 25467164
به بهانه هجمه‌ی گسترده حامیان دولت به رسانه ملی؛

شما که می‌گویید صدا وسیما مخاطب ندارد پس این همه دست و پا زدن برای چیست؟


رسانه‌های حامی دولت که همواره مدعی هستند صدا وسیما مخاطب ندارد، چطور از کوچکترین انتقادهای این رسانه تا این میزان دست پاچه می‌شوند و شروع به تخریب صدا وسیما می‌کنند؟!

یزدرسا؛ بررسی رویکرد صدا وسیما در طول چهار سال اخیر نشان می‌دهد این رسانه بیشتر رویه‌ی حمایتی در قبال دولت یازدهم داشته است؛ تا جایی که در جریان مذاکرات هسته‌ای دولت و گروه 1+5، رسانه ملی به حمایت از دولت پرداخت و تا مدت‌ها این رسانه به طور یک طرفه در اختیار حامیان مذاکرات بود. حمایت‌های صدا وسیما از دولت به قدری بود که حتی برخی از دولتی‌ها هم نتوانستند آن را انکار کنند. به طوری که چندی قبل معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تقدیر از صدا وسیما بخاطر پوشش فعالیت‌های دولت گفته بود: «وظيفه دارم به عنوان قدرشناسي از حضور پر ثمر آقاي دكتر عسكري و نگاه جديدي كه در دوره تصدي وي بر صدا وسيما به دولت شده است تشكر كنم.» وي يكي از نمونه‌هاي اين همكاري را پوشش مناسب سفر رئيس‌جمهوري و هيئت همراه به استان هاي كشور در قالب كاروان هاي تدبير واميد عنوان کرده و گفته بود: «اميدوارم همكاري‌ها و همدلي‌ها ميان دولت و رسانه ملي همچنان تقويت شود.»

همچنین چند ماه قبل معاون ارتباطات و اطلاع‌رساني رياست‌جمهوري در نامه‌اي به رئیس سازمان صدا وسیما، از پوشش خبري و اطلاع‌رساني مناسب سفر رئيس‌جمهور به كشورهاي ونزوئلا، كوبا و شركت در مجمع عمومي سازمان ملل قدرداني كرد: «بدين وسيله از همراهي و مساعدت صميمانه حضرتعالي و همچنين مديران محترم آن سازمان در معاونت برون‌مرزي، سياسي، سيما، صدا و فني؛ همچنين خبرگزاري صداوسيما و شبكه‌هاي خبر، يك، پرس‌ تي‌وي، العالم، هيسپان تي‌وي، سحر، جام‌جم و راديو سراسري در پوشش مناسب اخبار و اطلاع‌رساني سفر رياست محترم جمهوري اسلامي به كشورهاي ونزوئلا، كوبا و شركت در مجمع عمومي سازمان ملل متحد قدرداني مي‌كنيم. بي‌ترديد نگاه حرفه‌اي و معطوف به منافع ملي در عرصه اطلاع‌رساني و تعامل سازنده رسانه ملي با قوه مجريه و خدمتگزاران مردم در دولت، موجب تقويت اميد و انسجام عمومي، ارتقاي اعتماد و سرمايه اجتماعي، استحكام هر چه بيشتر ايران اسلامي و همدلي براي تحقق برنامه‌هاي بلندمدت و منويات رهبر معظم انقلاب خواهد بود.»

با این وجود و علیرغم اذعان برخی از دولت‌مردان نسبت به حمایت رسانه ملی از دولت و پوشش گسترده اخبار و فعالیت‌های قوه مجریه، اما دستور کار ارتش رسانه‌ای حامی دولت، هجمه‌های پی درپی به صدا وسیما بوده است. به طوری که در طول عمر دولت یازدهم شاهد حمله‌های مدام رسانه‌های دولتی به صدا وسیما بوده‌ایم. حمله‌هایی که این روزها و با توجه به انتقاد برخی از برنامه‌های صدا وسیما به عملکرد برخی از اعضای کابینه مانند وزیر بهداشت و طرح تحول نظام سلامت و همچنین عملکرد وزیر راه و حادثه تصادف قطار، بار دیگر شدت گرفته است. این در حالی است که همچنان رویه‌ی کلی صدا وسیما در حمایت از دولت قرار دارد و فقط محدود برنامه‌های این رسانه مانند ثریا رویه‌ی انتقادی دارند. نکته قابل توجه اینکه، انتقادهای هنرمندانه و غیرمستقیم مهران مدیری از قربانی کردن منافع ملی توسط دستگاه دیپلماسی و رویکرد منفعلانه تیم مذاکره کننده، نیز عامل دیگری شده تا ارتش رسانه‌ای دولت، آتش توپخانه خود را به سمت صدا وسیما بگیرد.

رسانه‌های دولتی اهداف خاصی را از این هجمه‌ها دنبال می‌کنند. اول اینکه آن‌ها بدین وسیله به دنبال این هستند تا بر گذاره «نمی‌گذارند دولت کار کند» دامن بزنند و به نوعی برای ناکارآمدی‌ها و بی‌عرضگی‌های بی‌سابقه دولت یازدهم مقصرتراشی کنند. از سوی دیگر این رسانه‌ها به خوبی می‌دانند که دولت یازدهم از نظر عملکردی کارنامه‌ی قابل دفاعی ندارد، لذا به وجود آوردن دشمن فرضی و دامن زدن به بحث‌هایی چون دعوا با صدا وسیما را عاملی می‌دانند که می‌توانند با تمسک به آن، عملکرد دولت را به حاشیه برانند و مسئله کشور را به جای عملکرد دولت این دعواها قرار دهند.

اما سئوال مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که، رسانه‌های حامی دولت که همواره مدعی هستند صدا وسیما مخاطب ندارد و کسی به این رسانه توجهی نمی‌کند؛ چطور از کوچکترین انتقادهای این رسانه  تا این میزان دست پاچه می‌شوند و شروع به تخریب صدا وسیما می‌کنند؟!

حمیدرضا زارع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.