شورای نگهبان با طرح استفساریه کسر حق بیمه بازنشستگی از اضافهکاری مخالفت کرد
به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ، نجات الله ابراهیمیان روز شنبه در نشست خبری گفت: طرح استفساریه ماده 59 قانون برنامه پنجم توسعه درباره کسر حق بیمه بازنشستگی از فوق العاده اضافه کاری مشمولان تامین اجتماعی به اکثریت آرا تفسیر دانسته نشد و با آن مخالفت کردند.
ابراهیمیان افزود: اعضای شورای نگهبان فرآیند استفساریه این ماده را نوعی تقنین تلقی کردند و از این رو با آن مخالفت شد.
وی همچنین درباره فرآیند الکترونیکی شدن انتخابات اظهار داشت: همچنان منتظر اعلام برنامه وزارت کشور هستیم و شورای نگهبان در صورت نهایی شدن فرآیند الکترونیکی شدن انتخابات نظر خود را درباره صحت و امنیت فرآیندهای آن اعلام خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه طبق قانون برای استفاده از فناوری های نوین در انتخابات تکلیف وجود دارد ادامه داد: اگر شورای نگهبان و وزارت کشور در این باره به نتیجه رسیدند که زمینه هنوز فراهم است، اقدام خواهد شد وگرنه این تکلیف قانونی برای سایر انتخابات اجرایی می شود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره انتخاب اعضای هیات های نظارت استانی اظهار داشت: این هیات ها در تمام استان ها انتخاب شده اند و اکنون مشغول ارائه پیشنهاد اعضا مربوط به حوزه های انتخابیه هستند.
ابراهیمیان همچنین درباره اجرای ماده 29 قانون انتخابات گفت: این ماده درباره استعفای اعضای شورای شهر و روستا است و به علت اینکه فرآیند مربوط به تصحیح و انتشار طولانی شد به طور طبیعی در زمان اجرایی شدن این اصلاحات فرصت قانونی برای استعفا اعضای شورای شهر عملا وجود نداشت از این رو اجرای اصلاح ماده 29 به انتنخابات بعدی موکول شد.
ابراهمیان با توصیه به رسانهها جهت پرهیز از ساده سازی موضوع الکترونیکی شدن انتخابات گفت: برخی رسانهها با گرایشهای شدید سیاسی میخواهند این گونه القا کنند که بعضی موافق و بعضی مخالف الکترونیک شدن انتخابات هستند.
وی در بخش دیگری از نشست در پاسخ به سوالی درباره سخنان چندی پیش رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه شورای نگهبان و نیروهای امنیتی میخواستند از برگزاری انتخابات سالم در سال 92 جلوگیری کنند اظهار داشت: من راجع به شخص منصوب رهبری صحبت نمیکنم ولی صرف نظر از این اظهارنظر هر زمان که به انتخابات نزدیک میشویم شاهد ابراز مواضعی میشویم.
ابراهیمیان در این باره گفت: کسانی که در نظام جمهوری اسلامی مسئولیت دارند جزو پیکره نظام هستند اما شاید برخی از آنان هنوز در فضای مبارزاتی پیش از انقلاب مانده و فراموش کنند که اکنون دیگر جزیی از حکومت هستند.
وی تصریح کرد: دولت به معنای کل مجموعهای از احزاب و گروههای زیرزمینی نیست که از هر کدام یک صدای متعارف و با هدف متزلزل کردن نظم موجود به گوش برسد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: اصلاح و نقد چارچوبهای ویژهای دارد و آنارشی و هرج و مرج ابزار اصلاح نیست و زمانیکه دوران مبارزه سپری شد و حکومت تشکیل دادیم مشی سیاسیمان با یک فعال سیاسی آزاد و اپوزیسیون متفاوت است لذا درباره ادعای انحراف از قانون در انتخابات هر کسی ادعایی دارد باید سند بیاورد آن را به قوه قضائیه ارائه دهد، نمیشود گفت ما قوه قضائیه را هم قبول نداریم پس چطور داخل این نظام قرار دارید؟
وی با اشاره به اینکه دست انحراف در انتخاب مصداق اقدام مجرمانه است، گفت: اگر کسی با مجرم برخورد کرد باید اسناد خود را به قوه قضائیه اعلام کند اما بنده در درجه اول به خود نصیحت میکنم که ما همه دوست داریم ژست آزادیخواهی داشته باشیم حتی کارگزاران نظام هم باید واجد این آزادیخواهی باشند اما لحظات امتحان و گذشته و کارنامه ما در برخورد با منتقدان زمانی که در قدرت قرار داشتیم عیار ما را روشن میکند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهار نظر برخی نمایندگان در مورد خطوط قرمز شورا و رد صلاحیت عدهای از نامزدها گفت: من خواهش میکنم هیچ کس از جانب شورا سخن نگوید زیرا شورا به موقع اطلاعات نامزدها را بررسی کرده و با قانون تطبیق میدهد لذا هیچ کس با هیچ انگیزهای اقدام به ذهن خوانی شورا نکند و هر کدام از سلیقه صرفا برای ارائه برنامههایشان مسابقه دهند.
انتهای پیام/ص