ID : 39366462
چالش‌های بازار میوه همچنان ادامه دارد

صادرات میوه را از سبد خانوارها حذف کرده است


صادرات و سرمازدگی درختان میوه از جمله دلایل گرانی میوه و عدم توانایی خرید شده که طبق اعلام برخی مسئولان، احتمال کاهش آن نیز وجود ندارد.

به گزارش یزدرسا، از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و شیوه‌های مدیریتی نامناسبی که در کشور پیاده سازی شد، هر ساله شاهد حذف برخی خوراکی‌ها از سبد خرید مردم بودیم.

علی‌رغم شعارهای که توسط دولتمردان در جهت بهبودی شرایط زندگی مردم داده می‌شد، اما شاهد رفتاری مغایر با شعارها بودیم که همین مسئله سبب نارضایتی اقشار مختلف جامعه بالأخص قشر ضعیف شده است.

میوه یکی از کالاهای اساسی به شمار می‌رود که هر خانواده از کوچک تا بزرگ برای سلامتشان به آن نیازمند هستند ولی به لطف بی‌تدبیری‌های مسئولان ذیربط، این کالای اساسی به یک محصول زینتی و لوکس تبدیل شده و در این شرایط طبیعی است که یک کارگر با حقوق کمی که دریافت می‌کند قادر به خرید میوه با قیمت 50، 100 و 200 هزار تومانی نخواهد بود.

اما امسال روند تولید و توزیع میوه با مشکلات اساسی روبه‌رو بود و همین مسئله باعث شد که قدرت خرید مردم نسبت به قبل بسیار کاهش یابد و آنها مجبور به خرید میوه‌های درجه 2 و 3 باشند.

 

سرمازدگی درختان و صادرات دلایل اصلی گرانی میوه

یکی از دلایل افزایش قیمت میوه در کشور، سرمازدگی درختان میوه بیان می‌شود که در ابتدای سال در سطح کشور رخ، حسین مشرف رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در این خصوص، گفت: امسال به نسبت به سال گذشته 30 درصد کاهش میوه سردرختی و سیفی جات را در بازار میوه شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه خرید میوه توسط مردم نسبت به سال گذشته با کاهش مواجه شده است، افزود: با توجه به اینکه میوه نیز نسبت به سال 99 کمتر و قیمت آن هم گرانتر شده، قدرت خرید مردم بسیار کمتر بوده است.

مشرف با تاکید بر اینکه صادرات در افزایش قیمت میوه تاثیرات زیادی دارد، اضافه کرد: به طور مثال گوجه سبز امسال میزان قابل توجهی تولید شد ولی چون عده‌ای دست به صادرات آن زدند باعث گرانی آن شد و اگر صادرات صورت نمی‌گرفت می‌توان قیمت این محصول را در بازار 20 تا 30 هزار کمتر از قیمت کنونی تخمین زد.

رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار استان یزد با بیان اینکه در حال حاضر هندوانه، گوجه و خیارسبز گلخانه‌ای صادر می‌شود، گفت: اگر صادرات انجام نمی‌گرفت، مطمئناً قیمت میوه کمتر بود و چنین قیمت‌هایی را شاهد نبودیم.

وی سلیقه کشورها و نوع میوه صادراتی را هم در قیمت داخلی میوه تأثیرگذار دانست و تصریح کرد: مثلاً اگر به کشور قطر صادرات صورت گیرد خیلی بر روی قیمت‌های داخلی تأثیر نمی‌گذارد چون میوه‌های درجه‌یک را می‌پسندند ولی کشورهایی مثل عراق، افغانستان یا کشورهای دیگر تأثیرشان بر قیمت بیشتر است چون هر نوع را به این کشورها صادر می‌کنند.

اگر این روند بی‌توجهی مسئولان به وضعیت کنونی بازار میوه ادامه پیدا کند، در آینده نه‌چندان دور به‌واسطه عدم خرید میوه شاهد مشکلاتی اعم از کاهش تولید، وابستگی به خارج و بروز بیماری ناشی از عدم مصرف میوه‌جات در کشور خواهیم بود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.