صدور مجوز برای صنایع آلاینده در یزد و اظهارات ضد و نقیض مسئولین
به گزارش یزدرسا، احداث بیحساب و کتاب صنایع و مجموعههای صنعتی سنگین در استان یزد، امروز به یکی از معضلات این استان تبدیل شده است. صنایع تولیدی هرچند از نظر اشتغالزایی کارکرد مثبتی دارند اما از یک طرف صنایع استان یزد در اشتغال تحصیلکردگان دانشگاهی یزد نقش زیادی نداشته و بیشتر موجب مهاجرتپذیری استان شده است و از سوی دیگر این صنایع پرآبخواه تناسبی با اقلیم یزد ندارند.
باید نقشه راهمان را تغییر دهیم
چندی قبل محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: در گذشته در استان صنایعی بر پا شده که شاید اگر امروز نداشتیم و به سمت صنایع دیگر رفته بودیم بهتر بود؛ ما واقعا در گذشته نقشه راهی نداشتیم و همینطور صنایع را بصورت خودرویی داشتیم.
وی اضافه کرد: ما باید دنبال صنایعی باشیم که خلاقیتزا باشد و بتواند استعدادهایی که در استان وجود دارد را شکوفا کند. فارغالتحصیلان زیادی از دانشگاهها داریم در مقطع کارشناسی ارشد، دکترا که نیازهای شغلی اینها را نتوانسیم مرتفع کنیم و ما رشتههای شغلی اینها را در استان یزد نداریم و غالبا مهاجرت میکنند. اما به جای این جمعیت نخبهای که از استان میرود یک جمعیت عادی دارد جای آن را از سایر استانها و یا حتی از خارج از کشور پر میکند که این میتواند تبعات بدی را برای استان ما داشته باشد. لذا ما باید نقشه راهمان را تغییر دهیم.
احداث بدون برنامه صنایع در یزد اعتراض برخی از مسئولین را به دنبال داشته است. چند روز قبل فرماندار اردکان نسبت به احداث قارچ گونه صنایع در این شهرستان انتقاد کرد و تبعات آن را یادآوری کرد.
احداث صنایع بدون اطلاع فرمانداری
بهروز شهابیزاد در همین ارتباط گفت: مهاجرپذیر بودن اردکان به دلیل رشد یک باره صنعت در این شهرستان، اردکان را با کمبود زیرساخت و خدمات روبرو کرده که اهتمام و حمایت بلامنازع صنایع در حوزههای مختلف را میطلبد.
فرماندار اردکان همچنین در گفتگویی با خبرنگار یزدرسا از صدور مجوز برای صنایع بدون اطلاع فرمانداری خبر داد و اظهار داشت: برای احداث واحدهای صنعتی در اردکان مجوز صادر میکنند اما اعلامی به فرمانداری نمیشود و ما تازه زمانی که واحد در حال ساخت است از اخبار متوجه میشویم که یک واحد صنعتی دیگر هم دارد ساخته میشود.
شهابیزاد عنوان کرد: برای یک واحد صنعتی مجوز صادر میشود در حالی که فرمانداری اصلا از کم و کیف این واحد اطلاعی ندارد و نمیدانیم قرار است چند نفر دیگر وارد شهرستان شوند. اصلا آیا مشخص شده است که این واحد چقدر آب لازم دارد و قرار است این آب از کجا تأمین شود؟ اگر درباره احداث واحد جدید مانند فاز دو گندلهسازی از من استعلام شود، معتقدم صلاح نیست، با این وجود اگر جای دیگر بررسی کرده و مجوزی داده است و این اقدام قانونی باشد من نمیتوانم کاری کنم و صرفا نارضایتیام را اعلام میکنم.
وی تأکید کرد: در شهری مثل اردکان که در حال حاضر 18 هزار نفر نیروی کار غیربومی دارد آیا این شهر ظرفیت این را دارد که باز هم بخواهد پذیرای نیروی جدید باشد و آیا میتوان تبعات اجتماعی و فرهنگی این اقدامات را نادیده گرفت.
مجوز احداث جدیدی برای صنایع سنگین صادر نشده است
این سخنان در حالی است که نیره پورملایی مدیرکل محیطزیست استان یزد چندی قبل در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفته بود: طی دو سال گذشته هیچگونه مجوز احداث جدیدی برای صنایع سنگین صادر نشده است.
افزون بر این، یک ماه قبل محمدعلی طالبی استاندار یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه تأکید کرده بود: رعایت ملاحظات زیست محیطی یکی از موضوعات بسیار مهم در استان یزد است که بر اساس همین محور رویکردهای توسعه استان تنظیم شده است. بر اساس همین رویکرد هرگونه ایجاد صنایع فولادی و آلاینده در محور دشت اردکان تا مهریز ممنوع و محدود اعلام شده و اخیرا مجوزی در این زمینه برای صنایع فولاد صادر نشده و به افرادی که قصد سرمایهگذاری در چنین صنایعی را دارند از ابتدا اعلام میشود که محدودهای خارج از محور اعلام شده را برای ایجاد اینگونه صنایع مد نظر قرار دهند.
به نظر میرسد، ممانعت از ایجاد صنایع آلاینده و پرآبخواه در استان باید فراتر از حرف باشد و مسئولین استان عملا مقابل چنین اقدامی بایستند. به ویژه آنکه در شهری مانند اردکان کیفیت نامناسب آب و هوای آلوده مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است و کشاورزی نیز از کمبود آب رنج میبرد، احداث صنایع جدید توجیهی ندارد.
انتهای پیام/
Related Assets:
- حفظ فضای سبز شهر میراث جهانی یزد با حداقل آب/ خسارتهای پنهان کمآبی بر فضای سبز شهر
- «آبهای ژرف» گزینه استفاده نشده برای رفع کم آبی/ ایران کم آب نیست، مدیریت آبی ندارد
- بوی نامطبوع یزد ارتباطی با واحدهای صنعتی ندارد
- مشکل برق صنایع بهاباد تا دهه فجر مرتفع میشود
- افزایش نرخ لبنیات در استان یزد تکذیب شد