صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده کشاورزی خاتم
به گزارش یزد رسا به نقل از طنین خاتم، خاتم از شهرستانهای استان یزد است که در فاصله 250 کیلومتری از مرکز استان قرار دارد و به رغم اینکه قطب کشاورزی و دامداری استان به شمار میرود، در اوج محرومیت و از مناطقی است که قربانی توسعه نامتوازن یزد شده است.
مردم نه تنها در اقصی نقاط کشور بلکه حتی مردم استان یزد نیز همواره نام چند شهرستان از 10 شهرستانهای استان یزد را میشناسند و هر شهری به دلیلی ویژه، شهرت یافته و نام آن ناخودآگاه، یزد را به خاطر همگان میآورد اما خاتم را کمتر کسی به عنوان یکی از شهرستانهای استان یزد میشناسد.
خاتم این روزها در حالی در محرومیت و مردم آن به زعم مسئولانش، در مظلومیت به سر میبرد که قطب کشاورزی و دامداری استان یزد به شمار میرود
این شهرستان با دارا بودن بیش از 28 درصد از زیر کشت بخش کشاورزی استان یزد، در زمینه تولید محصولات همواره سرآمد این استان است.
این شهرستان در اغلب زمینه های تولید کشاورزی در استان یزد حرف اول را می زند و تنها منطقه ای است که هنوز هم اقتصاد آن به صورت کامل به زندگی کشاورزی و دامپروری وابسته است ؛به طوریکه شرایط خوب آب و هوائی و موقعیت شهرستان موجب شده تا بیش از85 درصد مردم این شهرستان از طریق فعالیت در این بخش امرار معاش کنند.
شهرستان خاتم در زمینه تولید گندم ، جو ، ذرت و حبوبات مقام اول استان را به خود اختصاص داده است همچنین انگور بخش مروست این شهرستان که در نوع خود کم نظیر است از محصولاتی است که عمدتا به خارج از کشور نیز صادر می شود.
مساحت اراضی کشاورزی این شهرستان 37090 هکتار است که بیشترین میزان زمین کشاورزی در سطح استان یزدبه شمار می رود. 11085 هکتار از این اراضی زیر کشت محصولات سالانه، 13629 هکتار آیش و 12376 هکتار به باغ و قلمستان اختصاص دارد..
محصولات کشاورزی منطقه در نواحی مختلف شهرستان خاتم اندکی متفاوت بوده، به طوری که در مروست از محصولات زراعی بیشتر گندم و سایر غلات و از محصولات باغی انگور در کرخنگان آلو و لوبیاچیتی و در هرات غلات و زرد آلو و در نواحی حاصلخیز چاهک غلات و انواع دانه های روغنی و به خصوص آفتابگردان است.
فرماندار خاتم در گفتگو با خبرنگار طنین خاتم در مورد ظرفیت کشاورزی شهرستان خاتم گفت: بیش از 28 درصد محصولات کشاورزی استان یزد در خاتم تولید میشود و از این شهرستان میتوان به عنوان قطب تولید پسته، انگور، گندم، زردآلو، ذرت، حبوبات و تولیدات دامی نام برد.
زاده رحمانی اظهار داشت: در شهرستان خاتم خلأ صنایع تبدیلی احساس میشود و این شهرستان به دلیل نبود چنین صنایعی محصولات خود را به صورت خام به دیگر شهرها صادر میکند.
وی افزود: در این زمینه اقداماتی صورت گرفته شده است از جمله چرخه صنعتی پسته را در شهرستان خاتم اجرایی می کنیم تا از فعالیت های جانبی آن ارزش افزوده به شهرستان بازگشته و ایجاد اشتغال را به همراه داشته باشد.، دوم ایجاد ناحیه صنعتی جدید که صنایع کوچک از جمله صنایع تبدیلی و جانبی را زیر پوشش دارد، و مهمترین کار در این زمینه قرار داد با یکی از موسسات مالی کشور برای تاسیس مرکز بسته بندی خشکبار که مقدمات اولیه آن صورت گرفته است.
فرماندار خاتم گفت: با فعال شده صنایع جانبی و تبدیلی در شهرستان زمینه استغال جوانان فراهم خواهد شد ،همچنین ارزش افزوده زیادی برای شهرستان در بر دارد و از همه مهمتر دست دلالان و واسطه گران کوتاه خواهد شد.
زاده رحمانی خاطر نشان کرد: نگاه ویژه به بخش کشاورزی لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی است.