صنایع دستی، پتانسیلی برای اقتصاد مقاومتی یزد/واردات؛ بلای جان بازار صنایع دستی
به گزارش یزد رسا، معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدندا ضمن معرفی صنایع دستی استان به بررسی نقش صنایع دستی در عملی کردن اقتصاد مقاومتی در حوزه صنایع دستی پرداخت.
محمدرضا دهقان نساجی سنتی را یکی از مهمترین صنایع دستی استان معرفی کرد و گفت: استان یزد اقلیم آب و هوای گرمی دارد و از دیرباز مردم صنایعی را انتخاب می کردند که بهترین سازگاری را با اقلیم داشته باشد و از همین رو صنعت نساجی در یزد رواج داشته، پارچه ها در صنعت نساجی مانند پارچه ابریشم با کیفیت بسیار بالایی تولید می شده که خارجی ها و بازرگانانی که از جاده ابریشم عبور می کردند مرتب به با کیفیت بودن ابریشم یزد اذعان داشته اند و گفتنه اند پارچه های نفیس در یزد تولید می شود و از همین رو ادعای یزدی ها در اینکه قطب نساجی سنتی ایران هستند کاملا صحت دارد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر کارگاه های نساجی یزد صنعتی هستند اما امسال در شهرستان های یزد، اردکان و میبد کارگاه های شال بافی با طرح های جدید و کار بافی به صورت خانگی دایر شده است که برای بیش از 150 نفر اشتغال زایی شده است و 550 نفر نیز در این حوزه آموزش دیده اند.
طلا ی یزد، پرطرفدارترین در کشور
دهقان زیور آلات سنتی را دیگر صنعت دستی و مهم استان معرفی و اذعان کرد: زیور آلات سنتی مانند انواع گردنبند و زنجیر با طرح های خشخاشی، پوست ماری و غیره در یزد تولید می شود و به دلیل اینکه در عیار 20 عرضه می شود طرفداران بسیاری در کشور دارد تا جایی که مردم از بسیاری از شهرها و استان ها برای خرید طلای عروسی به خاطر اعتماد و همچنین تنوع و کیفیت طلا به یزد سفر می کنند.
وی تصریح کرد: دو رشته زیور آلات سنتی و نساجی به دلیل قدمت بیشترین اهمیت رو بین صنایع دستی دارند.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد، سفال و سرامیک ، کاشی هفت رنگ و معرق، زیلو بافی و حصیر بافی از دیگر صنایع دستی استان عنوان کرد و افزود:این صنایع در شهرهای میبد، یزد و بافق تولید می شوند.
تجهیز کارگاه های تراش سنگ های قیمتی در استان
محمد رضا دهقان گفت: هر سال یک رشته در کشور مطرح می شود که به عنوان پایه کار قرار می گیرد که امسال تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در دستور کار کل کشور است.
وی اظهار کرد: در زمینه تراش سنگ های قیمتی یزد در حال تجهیز چندین کارگاه از طریق مساعدت و آموزش هستیم که به زئدی در شهرهای اردکان و ابرکوه دایر می شود.
دهقان افزود: در شهرستان یزد نیز یک کارگاه مجهز خواهیم کرد که با توجه به قدمت تلفیق محصولات طلاباف و سنگ های قیمتی در یزد به نظر می آید بتوانیم در این رشته اشتغال زایی بالایی داشته باشیم.
صنایع دستی، پتانسیلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در خصوص تاثیر صنایع دستی در عملی کردن اقتصاد مقاومتی گفت: مهمترین بخش اقتصاد مقاومتی درون زا بودن اقتصاد است و صنایع دستی با توجه به اینکه مواد اولیه تولید و همچنین وجود نیروی کار بهترین پتانسیل برای اجرای اقتصاد مقاومتی را دارد.
بازار فروش، مهمترین مشکل صنایع دستی
وی مهمترین مشکل صنایع دستی را بازار فروش عنوان کرد و اظهار کرد: اگر دولت ساختار مناسبی برای رونق بازار صنایع دستی فراهم کند مشکل دیگری در این عرصه وجود ندارد.
واردات مشکل بازار فروش صنایع دستی را افزایش داده است
دهقان اذعان کرد: واردات صنایع دستی از کشورهای اندونزی، مالزی، هند، پاکستان و چین به شدت زیاد شده و به عنوان کالای لوکس وارد بازار می شوند و صنایع دستی کشور را با مشکل فروش مواجه کرده است.
این مقام مسئول گفت: اگر به همان اندازه واردات، امکان صادرات به دیگر کشورها باشد مشکل فروش حل می شود.
ایجاد بازاچه های فصلی و اخذ تعرفه واردات برای حل مشکل بازار صنایع دستی
وی تصریح کرد: واردات صنایع دستی باید تعرفه داشته باشد و این تعرفه به کمک صنایع دستی بیاید، همچنین از طریق بازارچه ها فصلی نیز می توان به کمک فروش صنایع دستی آمد.
دهقان افزود: ایجاد مبادی ورودی صنایع دستی و ایجاد مشوق برای صادرات این صنایع نیز می تواند راهکاری برای کمک به بازار فروش صنایع دستی باشد.
انتهای پیام/ز ک