ID : 29972149
صنایع تبدیلی ضرورتی انکار ناپذیر برای شهرستان ابرکوه؛

ضایع شدن 30 درصد محصولات کشاورزی و 25 درصد زردآلو در ابرکوه/ عدم آگاهی تولیدکنندگان


کارشناسان صنایع تبدیلی در ابرکوه معتقدند با ایجاد این صنایع در شهرستان، صد در صد محصولات کشاورزی، فرآوری و مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، صنایع تبدیلی؛ صنایعی است که با کمک آن می توان فرآوری مواد زراعی، باغی، شیلات، دام و طیور، را با روش های گوناگون جهت کاهش ضایعات، ماندگاری تغییر وضعیت داد و در فصل های مختلف سال، مصرف کرد.

برتری ابرکوه در استان با تولید 180 هزار تنی محصولات کشاورزی در سال
با توجه به اینکه درصد بالایی از مردم ابرکوه از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند، خبرنگار سرو ابرکوه برآن شد تا علت تأخیر در ایجاد این صنایع در شهرستان را جویا شود.

جواد شمس کارشناس صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی ابرکوه، در این خصوص اظهار کرد: با توجه به میزان ضایعات در بخش های مختلف کشاورزی از جمله زارعت، باغبانی، دام و طیور؛ اهمیت صنایع تبدیلی کشاورزی به منظور افزایش بهره وری و کاهش این ضایعات دو چندان خواهد بود.

شمس افزود: در حال حاضر بیش از 30 درصد محصولات کشاورزی ضایعات محسوب می شود و این عدد در محصولاتِ مختلف، متفاوت است به طور مثال محصولی همچون زردآلو در شهرستان ابرکوه دارای ضایعات 25 درصدی است.

کارشناس صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی ابرکوه بیان کرد: صنایع تبدیل کشاورزی در افزایش بهره وری از آب، موثر و موجب افزایش آن می شود؛ همچنین این صنایع باعث حذف واسطه گری و افزایش درآمد کشاورزان خواهد بود.

وی با اشاره به این مطلب که احداث صنایع تبدیلی متناسب با محصولات تولیدی و نیاز شهرستان می تواند به پایداری این صنایع و اشتغالزایی کمک کند، تصریح کرد: در حال حاضر ابرکوه با تولید بیش از 180 هزار تن محصولات کشاورزی و دامی در سال، یکی از قطب های کشاورزی استان محسوب می شود. اما در بحث صنایع تبدیلی رتبه مناسبی ندارد و بیشتر محصولات به صورت خام از شهرستان خارج می شود.

شمس، صنایعی همچون سردخانه، کشتارگاه و بسته بندی زردآلو و گوشت قرمز و فرآوریهای آن را از نیازهای شهرستان عنوان کرد و گفت: ضروری است در این موارد سرمایه گذاری و حمایت لازم صورت پذیرد.

صدور مجوز دو سردخانه و یک کشتارگاه در ابرکوه
کارشناس صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه در حال حاضر با پیگیری های به عمل آمده مجوز دو واحد سردخانه صادر و از اعتبارات صندوق توسعه ملی به بانک معرفی شده است، تاکید کرد: امید است همچنین با پیگیری هایی که صورت خواهد گرفت تا یکسال آینده شاهد راه اندازی سردخانه محصولات کشاورزی در شهرستان باشیم.

وی در بحث کشتارگاه و مشکلات آن گفت: مجوز کشتارگاه در سال های گذشته به نام شهرداری صادر شده است ولی در حال حاضر عزم جدی برای ساخت آن وجود ندارد.

 

صنایع تبدیلی نیازمند سرمایه های زیاد است
محمد مهدی زارع زاده کارشناس صنایع در فرمانداری ابرکوه اظهار کرد: ابرکوه یکی از قطب های کشاورزی استان است که محصولات متنوعی از جمله، زردآلو، پسته، هلو، بادمجان، پیاز، انار، انگور، زعفران و ... دارد.

زارع زاده خاطرنشان کرد: از قدیم الایام درکشاورزی خام فروشی به علت کم دردسر بودن رواج داشته و اینکه کشاورز بخواهد محصولات را فرآوری کرده و برای آن بازار فروش پیدا کند، هنوز فرهنگ سازی نشده است و مسئولین مربوطه نیز در این زمینه اقدامی انجام نداده اند.

وی با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی نیاز به سرمایه گذاری دارد، تصریح کرد: در وضعیت فعلی کشور با وجود بالا بودن درصد سود وام های بانکی، گران بودن هزینه احداث زیرساخت، نداشتن علم و آگاهی کشاورز و عدم حمایت دستگاه های دولتی، سرمایه گذاری در راستای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کار بسیار دشواری است.

کارشناس صنایع در فرمانداری ابرکوه یادآور شد: هم اکنون بسته های تشویقی (تسهیلات) کوچک برای صنایع تبدیلی در راستای اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته می شود، اما برای راه اندازی چنین صنعتی که بتواند پاسخگوی نیازهای شهرستان باشد،کافی نیست.

برخی محصولات باغی خوراک دام ها می شوند
زارع زاده در رابطه با مشکلات کشاورزان گفت: بعضاً تولیدات آنقدر زیاد ولی قیمت فروش آن ارزان است که برای کشاورز صرف نمی کند، که حتی تولیداتش را جمع آوری کند. بنابراین مجبور است یا آن را به رایگان در اختیار دیگران قرار دهد، یا اینکه محصولات را خوراک دام کند و یا با قیمت نازل به واسطه ها بفروشد.

وی اذعان کرد: لذا اگر با احداث صنایع تبدیلی بازار فروش مناسب برای کشاورزان فراهم شود، قطعاً آنان هم با امید بیشتری کار کرده و چندین برابر حال حاضر به تولید می پردازند.

زارع زاده با بیان اینکه دولت به سمت خصوصی سازی حرکت کرده و دیگر در چنین طرح هایی سرمایه گذاری نمی کند، افزود:  اگر صنایع تبدیلی در ابرکوه وجود داشت، تا صدرصد محصولات تولیدی فرآوری می شد، اما در حال حاضر حدود 30 درصد محصولات از بین می رود و کشاورز مجبور است بخشی از آن را به قیمتی که واسطه ها تعیین می کنند، بفروشد که بیشترین سود آن به جیب دلال ها می رود.

اجرای طرح کاشت محصول منحصر به فرد در منطقه خاص خودش
این کارشناس صنایع در رابطه با ارائه یک راهکار عملی، اضافه کرد: مناطق مختلف شهرستان مستعد تولید یک محصول خاص هستند، بنابراین اگر جهاد کشاورزی مناطق مختلف را تشویق به کاشت محصول منحصر به فرد همان منطقه کرده و آنها را حمایت کند، کشاورز هم دلگرم شده و تولیدات خود را با بهترین کیفیت افزایش  می دهد.

زارع زاده ادامه داد: در مرحله بعد تولیدکنندگان هر محصول می توانند با تشکیل یک سندیکا یا تعاونی، از مسئولین بخواهند آنها را برای بازاریابی و فرآوری محصولات حمایت کنند. چرا که دولت اختیارات فراوانی دارد که باید آن را در اختیار تولید کنندگان داخلی قرار دهد.

 

عدم آگاهی تولیدکنندگان نسبت به صنایع تبدیلی و ارزش افزوده آن، مانع ایجاد این صنایع
سید مسعود میرحسینی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ابرکوه اذعان کرد: یکی از موانع در ایجاد صنایع تبدیلی، عدم آشنایی، آگاهی و علم و دانش تولیدکنندگان نسبت به این صنعت و ارزش افزوده ناشی از آن است. زیرا کشاورزان به خام فروشی عادت کرده و سود کمتر اما فوری را به سود بیشتر در دراز مدت ترجیح می دهند.

میرحسینی عامل دیگر در عدم ایجاد صنایع تبدیلی را سرمایه گذاری دشوار آن عنوان کرد و افزود: در حال حاضر سرمایه گذاری در این زمینه نیازمند سرمایه کلان و دانش و آگاهی است که کشاورزان منطقه فاقد آن هستند.

وی سومین مانع در این زمینه را نداشتن یک بازار فروش مناسب عنوان کرد و ادامه داد: یکی از مشکلات در زمینه احداث صنایع تبدیلی پیدا کردن بازار فروش است که تولید کنندگان خودشان باید این بازار را پیدا کنند. برای مثال محصول زردآلوی ابرکوه را می توان به صورت های کمپوت، مربا، برگه(پره)، لواشک، ترشک و انواع محصولاتی دیگر فرآوری کرد، اما مسئله مهم پیدا کردن بازار فروش مناسب برای این محصولات است.

انتهای پیام/ ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.