ضرورت شکل گیری مراکز پیشگیری از خشونت در یزد/تشریح برنامه های معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
به گزارش خبرنگار یزدرسا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به اهمیت پیشگیری از آسیب های اجتماعی در جامعه اشاره کرد و افزود: طبق اصل 156 قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص، قوه قضائیه به مدت پنج سال به طور ویژه به این مسئله پرداخته است و همچنین بحث اجتماعی شدن قوه قضائیه نیز از طرف ریاست قوه قضائیه کشور برای پیگیری مسائل مطرح شده است.
سید علی اصغر رفاهی اذعان کرد: با توجه به اینکه یکی از وظایف قوه قضائیه اجرای عدالت می باشد باید به شئون دیگر عدالت نیز در زمینه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، مدیریتی و غیره پرداخته شود.
وی تصریح کرد: هدف تنها کار اجتماعی نباید تلقی شود بلکه باید در کنار آن بحث پیشگیری از آسیب های اجتماعی برای اجرای عدالت قضایی را به طور کامل داشته باشیم و اعتماد مردم را جلب کنیم.
دکتر رفاهی با بیان اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به عنوان پنج معاونت برتر استان با درجه عالی در کشور معرفی شده است، افزود: در سال گذشته قریب به 70 برنامه در استان عملیاتی و اجرا شد و همچنین در سال جاری 62 برنامه در دستور کار قرار گرفته است.
وی با تشریح برنامه های این معاونت در سال جاری گفت: طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و بحث امنیت اخلاقی در استان و سطح کشوری مدنظر می باشد که در رابطه با اختلافات خانوادگی، برنامه های برای آموزش پیش از ازدواج برای دختران و پسران انجام شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد از ایجاد مراکز مشاوره خانواده برای تحکیم خانواده در معاونت های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد خبر داد و افزود: طبق اطلاع رسانی های که در سطح شهر داشتیم 150 نفر از کارشناسان مربوطه اعلام آمادگی و همکاری برای شکل گیری این مراکز در یزد و شهرستان های آن با رویکرد بررسی و حل اختلافات خانوادگی برای جلوگیری از قضایی شدن پرونده ها اعلام کرده اند.
وی همچنین از برگزاری کارگاه های طرح آینه تحت ارتقاء و تحول فردی در خصوص جرایم برای مجرمان در زمینه های مختلف خبر داد بیان کرد: در سال گذشته 1820 نفر از اقشار مختلف به این کارگاه های معرفی شده و آموزش های لازم به آنها داده شد و در سال جاری نیز تعداد 17 کارگاه برای 354 نفر برگزار شده است.
رفاهی ضرورت شکل گیری مراکز پیشگیری از خشونت برای شهروندان یزدی را یادآور شد و افزود: امید است با همکاری دستگاه های مربوط، جهت افزایش آستانه تحول مردم براساس موازین علمی شکل گیرد.
وی به بیان 20 اتهام بیشتر در استان پرداخت وگفت: سرقت مستوجب تعزیر، ایراد ضرب و جرح عمدی، تصادفات، توهین، تهدید، نگهداری و مالکیت مواد مخدر، کلاهبرداری، تخریب، خیانت در امانت، صدور چک بلا محل، سرقت فاقد شرایط حد، افترا، تصرف عنوانی، مزاحمت تلفنی، حمل مواد مخدر، استعمال مواد مخدر، فروش مال غیر، مفقودی چک، ترک انفاق و تحصیل مال از راه نامشروع جزء جرایم اول استان می باشد.
رفاهی در خصوص فعالیت های این معاونت در دنیای مجازی پرداخت و افزود: ایجاد چندین کانال در یزد و شهرستان ها صورت گرفته و کانالی به نام خانواده مطهر در تلگرام برای شهروندان یزدی ایجاد شده است.
انتهای پیام/ه